Hyrbil

Foto: South Australian Tourism Commission

Hem > Hyrbil

Hyrbil i Australien och Nya Zeeland

En semester med bil är ett perfekt sätt att uppleva dessa fantastiska länder! Både Australien och Nya Zeeland är som gjorda för kör-självsemester och en bil ger maximal frihet och flexibilitet.

Outback, regnskog, höga fjäll, djupa fjordar och småbyar upplevs på ett annat sätt när du kan ta den tid du behöver. Ät på de lokala matställena och prata med lokalbefolkningen. Se kängurur hoppa längs vägen och koalor klättra i träden. Se alla fårflockar som går över vägarna. Varför inte hyra en bil med fyrhjulsdrift, ta med tält och sovsäck och göra en exotisk resa ut i ”bushen”? Många av våra reseförslag är baserade på bilhyra, då vi anser att det ger dig en speciell upplevelse i detta fantastiska land.

Vi samarbetar med de mest välrenommerade hyrbilsföretagen i båda länderna, vilket gör att vi kan erbjuda ett stort utbud bilar av hög kvalitet. Förutom hyrbilar i vanlig storlek har vi också bilar med fyrhjulsdrift samt minibussar.

Hyrbilsföretagen har kontor i städer och på flygplatser över hela Australien och Nya Zeeland. Vi inkluderar alltid de bästa försäkringspaketen som finns tillgängliga för din trygghet på resan.

Det finns möjlighet att hyra barnstol från de flesta städer. Fråga oss om pris och tillgänglighet. Föraren måste vara minimum 21 år med giltigt körkort. Det krävs även en engelsk översättning av körkortet vilket ni enklast skaffar genom att beställa ett internationellt körkort hos Riksförbundet M Sverige. Vi rekommenderar att ni beställer hyrbilen i god tid före avresan.

Bilhyra inkluderar normalt följande:

  • Alla nödvändiga försäkringar, där självrisken hålls på ett minimum
  • Envägshyra mellan de största städerna vid minimum 3 dagars hyra
  • Alla lokala avgifter
  • Fria kilometer
  • Extra förare
  • 24 timmars väghjälp

Vi har rest mycket med bil i både Australien och Nya Zeeland, och delar gärna med oss av våra erfarenheter med dig.

Reseförslag med hyrbil

Nya Zeeland

24 dagar

Från 54 900 kr

Australien

15 dagar

Från 39 900 kr

Nya Zeeland

18 dagar

Från 54 900 kr

Australien

17 dagar

Från 48 900 kr

Förslag på resrutter i Australien och Nya Zeeland

Mat och vin i Nya Zeeland.
Kör själv
På denna roadtrip från Auckland till Christchurch kommer du att uppleva både välkända vinregioner och Nya Zeelands fascinerande natur.
Läs hela artikeln
Great Barrier Reef Drive.
Kör själv
På denna roadtrip utforskar ni Queenslands kust i nordöstra Australien. Längs denna kuststräcka möter regnskogen havet och Stora Barriärrevet.
Läs hela artikeln
Delfin i Monkey Mia.
Kör själv
Western Australias kust är ett landskap fullt av kontraster där outbacken möter kusten och helt perfekt för en roadtrip.
Läs hela artikeln
Roadtrip på Nya Zeeland.
Kör själv
På denna rundresa i Nya Zeeland väntar majestätisk och varierad natur, mysiga småstäder, storstäder och upplevelser man inte får någon annanstans i världen.
Läs hela artikeln
Tongariro National Park.
Kör själv
Nordön på Nya Zeeland har stora kontraster, från grönt och frodigt kustlandskap till Rotoruas ”månlandskap” med synlig geotermisk aktivitet.
Läs hela artikeln
Cradle Mountain.
Kör själv
Tasmanien är ett resmål som blir allt mer populärt och med hyrbil får man möjlighet att utforska städerna, naturen och sevärdheterna i sitt eget tempo.
Läs hela artikeln
Maui på Great Ocean Road.
Kör själv
På denna femdagars bilresa från Melbourne till Adelaide har du gott om tid att utforska Australiens robusta men natursköna sydkust längs Great Ocean Road.
Läs hela artikeln
Byron Bay.
Kör själv
Kuststräckan mellan Sydney och Brisbane är perfekt för en veckas roadtrip. Längs vägen kommer du att lära känna det autentiska Australien.
Läs hela artikeln
Dunsborough vid Margaret River.
Kör själv
I regionen söder om Perth väntar fantastisk mat och vin, fina naturupplevelser och ett historiskt inslag från kolonialtiden.
Läs hela artikeln
Britz och Kata Tjuta.
Kör själv
Denna roadtrip från Adelaide till Darwin erbjuder essensen av Australien. Stora upplevelser och stora kontraster väntar när du korsar Australien från söder till norr.
Läs hela artikeln
Wilsons Promontory.
Kör själv
Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder.
Läs hela artikeln
Queenstown.
Kör själv
Under sex dagar på landsvägen får ni uppleva Sydöns karga och unika naturlandskap, där berg, skogar, hav och glaciärer möts.
Läs hela artikeln

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA