Search
Generic filters
Välj en sida

Husbil i Australien och Nya Zeeland

Husbil i Australien och Nya Zeeland

Husbil i Australien och Nya Zeeland

Att resa med husbil ger en otrolig frihet och flexibilitet och för många är husbil det bästa sättet att uppleva Australien och Nya Zeeland på. Ni bestämmer själva tempot och väljer om turen ska vara planerad i detalj hemifrån eller om ni tar besluten allt eftersom ni tar er fram på vägarna.

Höga berg, djupa fjordar, regnskog, idylliska småstäder, vinområden eller den vackra kustlinjen upplevs på ett helt annat sätt när ni själva bestämmer hur länge ni ska stanna på varje plats. Gör ett stopp där det passar er och stanna kvar en extra dag eller två om ni förälskar er i ett speciellt område. Med husbil har man full flexibilitet att uppleva den fantastiska naturen i sitt eget tempo.

Campingplatserna håller generellt hög kvalitet med många faciliteter och de flesta har ett bra läge. Med husbil får man resa och övernattning till en rimlig kostnad och man behöver inte heller packa resväskan varje gång man ska flytta på sig.

Vi hjälper givetvis till med planeringen och ni får en karta och ett informationshäfte när ni hämtar ut bilen. Våra samarbetspartners har kontor i alla städer som har en internationell flygplats och det finns möjlighet att lämna tillbaka husbilen i en annan stad än där man hämtade ut den. På så sätt får man en smidig och kostnadseffektiv resrutt.

Priserna varierar beroende av vilken typ av husbil man önskar, hyresperiod och vilken tid på året man ska resa. Att resa med husbil är mycket populärt i både Australien och Nya Zeeland och de blir fort uthyrda. Du bör därför alltid beställa din husbil i god tid före avresa från Sverige.

Alla husbilar får köras med ett vanligt körkort. Det krävs även en engelsk översättning av körkortet vilket ni enklast skaffar genom att beställa ett internationellt körkort hos Riksförbundet M Sverige.

Vi har rest mycket med bil både i Australien och Nya Zeeland och delar gärna med oss av våra erfarenheter med dig. Kontakta oss eller se några av våra reseförslag för kör-själv-turer i Australien och Nya Zeeland.

Husbilar av hög standard

Vi samarbetar med Britz och Maui som alla har ett stort utbud av husbilar av hög standard. Nedan en kort beskrivning av de tre företagen.

Maui – bra komfort och smarta lösningar

Maui är en kvalitetsprodukt med hög komfort, innovativ design och smarta lösningar. Husbilarna har sängplatser för 2 till 6 personer och är utrustade med allt man behöver av tillbehör, som köksutrustning, sängkläder, praktiska föremål samt GPS. Vi rekommenderar att man lägger till ” Maui Premium Package” som eliminerar självrisken och bl.a. inkluderar propanflaska, picknickbord och stolar samt barnstol (vid förfrågan).

Maui River framför operahuset i Sydney.

Maui River framför operahuset i Sydney. Foto: Australian Sky

Britz – för familjer och äventyrslystna

Britz är husbilen för äventyrslystna familjer och vänner som tycker om att utforska nya platser. Utbudet består av allt från mindre bilar med sovplats och enkelt kök, till de som är fullt utrustade med toalett och dusch. Britz har även modeller med fyrhjulsdrift för de som vill bege sig utanför de vanliga vägarna. Vi rekommenderar att lägga till ”Bonus Pack” för att eliminera eller minska självrisken (beroende av biltyp), och få med bl.a. picknick bord och stolar, propanflaska och barnstol (vid förfrågan).

Picknick på Coromandel Peninsula med Britz Trailblazer.

Picknick på Coromandel Peninsula med Britz Trailblazer.

Tilläggsprodukter

Här är ett urval av tilläggsprodukter som kan beställas tillsammans med husbilen mot en extra kostnad. Kontakta oss för priser. Produkterna måste förbokas så var ute i god tid om du önskar någon av dessa.

Mobilt Wifi
Denna lilla bricka ger dig wifi i husbilen. Man får 500MB data i Nya Zeeland och 1GB data i Australien. Det tillkommer en extra kostnad.

Maui Winery Havens
Denna spännande produkt innebär att man får tillgång till en dedikerad parkeringsplats på utvalda vingårdar i Australien och Nya Zeeland. Priset inkluderar parkeringsplats över natten på exklusiva vingårdar, en gourmet-korg med lokala matvaror och en god flaska vin. Gäller endast för Maui husbilar.

Britz Bikes
Önskar ni att utforska omgivningarna med cykel när ni parkerat för dagen? Beställ cyklar med husbilen så att man kan ta en cykeltur när det passar under resan. Gäller endast för Britz och på Nya Zeeland.

Maui Winery Haven

Maui Winery Haven gjør at man kan tilbringe natten på unike vingårder.

Bli inspirerad

Vi har samlat några inspirationsfilmer som kan ge dig idéer och tips inför din nästa resa.

Med Britz på Great Ocean Road i Australien:

Med Maui på Coromandel Peninsula i Nya Zeeland:

Ta med familjen och kör från Sydney till Brisbane:

Börja planera din drömresa