Husbil

Foto: Ricky Dunn

Hem > Husbil

Husbil i Australien och Nya Zeeland

En rundresa med husbil i Australien och Nya Zeeland är en upplevelse för livet. Friheten och flexibiliteten en husbil ger gör att du kan ta det som det kommer längs vägen, och för många är detta det bästa sättet att uppleva Australien och Nya Zeeland på.

Vi har ett nära samarbete med Australien och Nya Zeelands ledande företag för uthyrning av husbilar, och de har husbilar för alla behov och budgetar. Vi har en husbil som passar dig oavsett om du vill ha bra komfort och smarta lösningar, eller vill ha en enklare bil som ändå är funktionell. Nedan hittar du lite av det vi kan erbjuda. Vi har även fler typer av husbilar än detta. Kontakta oss med dina behov och önskemål så kan vi ge dig råd om vilken husbil du bör välja.

Höga berg, djupa fjordar, regnskog, idylliska småstäder, vinområden eller den vackra kustlinjen upplevs på ett helt annat sätt när ni själva bestämmer hur länge ni ska stanna på varje plats. Gör ett stopp där det passar er och stanna kvar en extra dag eller två om ni förälskar er i ett speciellt område. Med husbil har man full flexibilitet att uppleva den fantastiska naturen i sitt eget tempo.

Campingplatserna håller generellt hög kvalitet med många faciliteter och de flesta har ett bra läge. Med husbil får man resa och övernattning till en rimlig kostnad och man behöver inte heller packa resväskan varje gång man ska flytta på sig.

Vi hjälper givetvis till med planeringen och ni får en karta och ett informationshäfte när ni hämtar ut bilen. Våra samarbetspartners har kontor i alla städer som har en internationell flygplats och det finns möjlighet att lämna tillbaka husbilen i en annan stad än där man hämtade ut den. På så sätt får man en smidig och kostnadseffektiv resrutt.

Priserna varierar beroende av vilken typ av husbil man önskar, hyresperiod och vilken tid på året man ska resa. Att resa med husbil är mycket populärt i både Australien och Nya Zeeland och de blir fort uthyrda. Du bör därför alltid beställa din husbil i god tid före avresa från Sverige.

Alla husbilar får köras med ett vanligt körkort. Det krävs även en engelsk översättning av körkortet vilket ni enklast skaffar genom att beställa ett internationellt körkort hos Riksförbundet M Sverige.

Maui – bra komfort och smarta lösningar

Maui är en kvalitetsprodukt med hög komfort, innovativ design och smarta lösningar. Husbilarna har sängplatser för 2 till 6 personer och är utrustade med allt man behöver av tillbehör, som köksutrustning, sängkläder och praktiska föremål.

Mer om Maui i Australien

Mer om Maui i Nya Zeeland

Maui vid Devils Marbles.
Maui vid Devils Marbles.
Foto: Ricky Dunn

Britz – för familjer och äventyrslystna

Britz är husbilen för äventyrslystna familjer och vänner som tycker om att utforska nya platser. Utbudet består av allt från mindre bilar med sovplats och enkelt kök, till de som är fullt utrustade med toalett och dusch. Britz har även modeller med fyrhjulsdrift för de som vill bege sig utanför de vanliga vägarna.

Mer om Britz i Australien

Mer om Britz i Nya Zeeland

Britz i Australien.
Britz på Australiens västkust.

Förslag på resrutter i Australien och Nya Zeeland

Wilsons Promontory.
Kör själv
Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder.
Läs hela artikeln
Tongariro National Park.
Kör själv
Nordön på Nya Zeeland har stora kontraster, från grönt och frodigt kustlandskap till Rotoruas ”månlandskap” med synlig geotermisk aktivitet.
Läs hela artikeln
Cradle Mountain.
Kör själv
Tasmanien är ett resmål som blir allt mer populärt och med hyrbil får man möjlighet att utforska städerna, naturen och sevärdheterna i sitt eget tempo.
Läs hela artikeln
Mat och vin i Nya Zeeland.
Kör själv
På denna roadtrip från Auckland till Christchurch kommer du att uppleva både välkända vinregioner och Nya Zeelands fascinerande natur.
Läs hela artikeln
Roadtrip på Nya Zeeland.
Kör själv
På denna rundresa i Nya Zeeland väntar majestätisk och varierad natur, mysiga småstäder, storstäder och upplevelser man inte får någon annanstans i världen.
Läs hela artikeln
Queenstown.
Kör själv
Under sex dagar på landsvägen får ni uppleva Sydöns karga och unika naturlandskap, där berg, skogar, hav och glaciärer möts.
Läs hela artikeln
Great Barrier Reef Drive.
Kör själv
På denna roadtrip utforskar ni Queenslands kust i nordöstra Australien. Längs denna kuststräcka möter regnskogen havet och Stora Barriärrevet.
Läs hela artikeln
Byron Bay.
Kör själv
Kuststräckan mellan Sydney och Brisbane är perfekt för en veckas roadtrip. Längs vägen kommer du att lära känna det autentiska Australien.
Läs hela artikeln
Maui på Great Ocean Road.
Kör själv
På denna femdagars bilresa från Melbourne till Adelaide har du gott om tid att utforska Australiens robusta men natursköna sydkust längs Great Ocean Road.
Läs hela artikeln
Delfin i Monkey Mia.
Kör själv
Western Australias kust är ett landskap fullt av kontraster där outbacken möter kusten och helt perfekt för en roadtrip.
Läs hela artikeln
Dunsborough vid Margaret River.
Kör själv
I regionen söder om Perth väntar fantastisk mat och vin, fina naturupplevelser och ett historiskt inslag från kolonialtiden.
Läs hela artikeln
Britz och Kata Tjuta.
Kör själv
Denna roadtrip från Adelaide till Darwin erbjuder essensen av Australien. Stora upplevelser och stora kontraster väntar när du korsar Australien från söder till norr.
Läs hela artikeln

Reseförslag med husbil

Australien

21 dagar

Från 36 900 kr

Australien

19 dagar

Från 26 900 kr

Australien

14 dagar

Från 46 900 kr

Australien

14 dagar

Från 27 900 kr

Nya Zeeland

21 dagar

Från 38 500 kr

Bli inspirerad

Britz vid Uluru.
Inspiration
Läs våra bästa anledningar för att åka på husbilssemester, och vem vet, kanske fastnar du för detta sätt att resa, för friheten och naturupplevelserna.
Läs hela artikeln