Search
Generic filters
Välj en sida

Australiens höjdpunkter

Gruppresa med skandinavisk reseledare.
14 oktober – 2 november 2020

Program

Australiens höjdpunkter

Gruppresa:

Australiens höjdpunkter

14 oktober – 2 november 2020 (20 dagar)

Hong Kong, Noosa, Fraser Island, Great Barrier Reef, Uluru, Sydney.

N

Gruppresa med skandinavisk reseledare

Lediga platser

75 900 kr per person när två reser tillsammans

Program

Följ med på en fantastisk rundresa i Australien med skandinavisk reseledare, där ni besöker platser som Hong Kong, Noosa, Fraser Island, Stora Barriärrevet, Ayers Rock och Sydney.

Ni bor på 4-stjärniga hotell under hela resan och alla frukostar och middagar i Australien är inkluderade i resan.

Nedan följer några av turens höjdpunkter:

Dagsprogram

 

Onsdag 14 oktober 2020: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Hong Kong

Från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn flyger ni med British Airways till London och därifrån med Cathay Pacific till Hong Kong. Reseledaren möter er på flygplatsen i London. All mat och dryck ingår på flygningen till Hong Kong och varje stol har sin egen TV-skärm.

 

Torsdag 15 oktober 2020: Ankomst Hong Kong

När vi ankommer till Hong Kong på eftermiddagen blir vi hämtade på flygplatsen och körda till hotellet. Vi bor på Panorama Hotel Tsim Sha Tsui som är centralt beläget i Kowloon. På kvällen njuter vi av Symphony of Lights, världens största permanenta ljus- och ljudshow.

Boende: Standard rum på Panorama Hotel Tsim Sha Tsui.
Inkluderade måltider: Middag.

 

Fredag 16 oktober 2020: Hong Kong – Brisbane

I dag får ni följa med på en halvdags sightseeingtur på Hong Kong Island. Vi besöker den gamla fiskebyn Aberdeen, shoppar på Stanley Market och får uppleva den fantastiska utsikten över Hong Kong från Victoria Peak. På Victoria Peak äter vi en traditionell Dim Sum-lunch. Därefter tar vi bergbanan till centrum där bussen hämtar upp oss för transport till flygplatsen och flyget mot Brisbane. All mat och dryck är inklyderat på flyget och varje stol har sin egen TV-skärm.

Inkluderade måltider: Frukost och lunch.

 

Lördag 17 oktober 2020: Ankomst Brisbane – Noosa

Vid ankomst till Brisbane blir vi hämtade på flygplatsen och vi fortsätter norrut till Noosa och Sunshine Coast. Bussresan tar ca 2 timmar.

Boende: 1 bedroom apartment på Peppers Noosa Resort & Villas.
Inkluderade måltider: Middag.

 

Söndag 18 oktober 2020: Noosa

Dagen fri för egna aktiviteter. Noosa anses vara den trevligaste orten på Sunshine Coast. Hela detta område är populärt för turister som vill ha sol, strand och badliv. I motsats till Surfers Paradise så finns det inga höghus. Allt är i mindre skala här och det är ett charmigare område. De flesta som besöker området gör det för den fina stranden, för att handla i de fina butikerna och för att äta på en av stadens många spännande restauranger. Ikväll äter ni middag på en lokal restaurang på gångavstånd från hotellet.

Boende: 1 bedroom apartment på Peppers Noosa Resort & Villas.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.

 

Måndag 19 oktober 2020: Noosa – Fraser Island

Idag fortsätter resan norrut till Hervey Bay och River Heads, där vi tar färjan över till Fraser Island. Världens största sandö, Fraser Island, ligger ett par hundra kilometer norr om Brisbane, och detta är en unik ö, även för Australien. Fraser Island, eller ”K’gari” som den kallas av aboriginerna, kan med rätta kallas ett paradis på jorden.

Här finns det oändligt vita sandstränder och porlande bäckar av kristallklart vatten, och här finns även regnskog – träden växer upp direkt ur sanden. Här finns även 40 färskvattensjöar, ett rikt växt-, djur- och fågelliv. Man räknar med att det finns 350 olika fågelarter här och dingon på Fraser Island anses vara den med renrasiga i hela Australien.

Boende: Hotellrum på Mercure Kingfisher Bay Resort.
Inkluderade måltider: Frukost och buffet middag på Maheno Restaurant

 

Tisdag 20 oktober 2020: Fraser Island

Upplev Fraser Island på en heldagstur med 4WD. Lär dig mer om Fraser Islands historia och natur. Tillfälle ges att simma i Lake McKenzies kristallklara blå vatten, öns vackraste insjö. Lunch serveras på Eurong Beach Resort. Från Central Station kan ni gå längs med ån till Wanggoobla Creek som rinner genom regnskogen.

Vi åker längs den spektakulära Seventy-Five Mile Beach och stannar för ett dopp i Eli Creek. Vi gör ett besök vid skeppsvraket Maheno och beundrar den färgade sanden vid the Pinnacles. På kvällen serveras en traditionell australiensisk grillmiddag och ni får även höra om och smaka på Bushtucker, australiensisk vildmarksmat.

Boende: Hotellrum på Mercure Kingfisher Bay Resort.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Onsdag 21 oktober 2020: Fraser Island – Brisbane – Cairns

Ni tar färjan från Fraser Island till River Heads och kör söderut till flygplatsen i Brisbane. Ni flyger från Brisbane till Cairns med Qantas. Ni blir hämtade på flygplatsen i Cairns och transporterade till hotellet som ligger centralt. Cairns ligger norrut på östkusten i Australien (i den tropiska delen av kontinenten). Klimatet är mycket behagligt hela året och även på vintern kan man förvänta sig temperaturer runt 30 C i detta område. Det finns inte så mycket kvar av den tropiska regnskogen i Australien, men i norra Queensland finns den längs med kusten. Här finns kristallklart vatten, palmer, orkidéer, fjärilar i många olika färger och flera unika djurarter. Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på det kända barriärrevet, Great Barrier Reef och till vackra nationalparker som exempelvis Daintree National Park.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.

 

Torsdag 22 oktober 2020: Cairns

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till Freshwater Railway Station, där vi går ombord på Kuranda Scenic Rail som tar oss genom Kuranda Ranges. Tåget tar sig genom 15 tunnlar förbi Barron Gorge, Barron Falls och Stoney Creek Falls till Kuranda Railway Station.

I Kuranda har vi lite egen tid innan vi åker vidare till Rainforeststation. Här tar vi en Army Duck (en kombinerad bil/båt) genom regnskogen. Vi ser en förställning med Pamagirra dansare i amfiteatern och följer med på en Dreamtime Walk som ger en god introduktion till aboriginernas kultur. Området har en bra Koala och Wildlife Santuary, där du får se de australiensiska djuren. Vi äter vår lunch här.

Vi fortsätter från Rainforeststation till Kuranda Skyrail Terminal där vi går ombord på världens enda linbana som går över regnskogen. Detta är en unik upplevelse där du sakta glider över toppen av regnskogen och njuter av en fantastisk utsikt över Cairns, korallhavet ända bort till Green Island. Linbanan gör två stopp på vägen och du kan uppleva regnskogen på nära håll. Bussen väntar när ni kommer av Skyrail och kör er tillbaka till hotellet i Cairns.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Fredag 23 oktober 2020: Cairns

Ni går från hotellet till Marlin Jetty. Gå ombord på segelbåten Ocean Free för en heldagskryssning till Stora Barriärrevet. Båten, som är en 16 meter lång segelbåt, tar oss till Green Island, en vacker korallö som ligger på Stora Barriärrevet. Båten ankrar upp på revet utanför ön och ni transporteras därifrån till ön i en mindre båt. Njut av drygt fyra timmar i vattnet, på ön eller ombord på båten där ni kan simma, snorkla (cyklop och snorkel finns att låna), dyka (extra kostnad) eller bara koppla av. Gruppen har båten för sig själv och om vindförhållandena tillåter det slår vi av motorn och hissar seglen på väg ut- och /eller hem. Lunch är inkluderat.

Efter ankomst till Cairns promenerar vi tillbaka till hotellet.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag

 

Lördag 24 oktober 2020: Cairns

Dagen fri för egna aktiviteter. Det är gångavstånd till restauranger, butiker, kasino, hamnen och lagunen.

Boende: Urban Room på Bailey, a Crystalbrook Collection Hotel.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.

 

Söndag 25 oktober 2020: Cairns – Ayers Rock

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Cairns till Ayers Rock. På eftermiddagen är det avresa från hotellet för att vara med på utflykten Kata Tjuta Valley of the Winds Walk. Vid Kata Tjuta (The Olgas) får vi veta mer om den geologiska historien bakom dessa massiva formationer. Följ med på en 2-3 timmars vandring mellan de stora röda stenformationerna, där du kan beundra den unika floran och faunan som har överlevt i dessa tuffa omgivningar. Vi kommer till Valley of the Winds utkikspunkt med utsikt över dalen i Kata Tjuta.

Turen går sedan vidare till Sunset Strip i Uluru. Här får vi möjlighet att se och ta bilder av de dramatiska färgändringar som kan ske vid stenen medan du njuter av ett glass mousserande vin och lite snacks. Efter solnedgången reser vi till ett exklusivt område med vacker belägenhet i sanddynerna, där vi blir serverande en traditionell australiensisk BBQ middag.

Boende: Superior Room på Voyages Sails In The Desert.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.

 

Måndag 26 oktober 2020: Ayers Rock – Kings Canyon

Vi går upp tidigt för mer äventyr. Denna morgon gör vi en tur runt basen på denna stora monolit. Vi utforskar några av grottorna som finns runt basen och studerar de aboriginska målningarna och utsmyckningarna på väggarna. Ayers Rock ligger över 400 kilometer sydväst från Alice Springs. Det är världens största monolit som mäter över 9 kilometer i omkrets och är 348 meter hög. Stenen kallas ”Uluru” av aboriginerna, och är ett heligt monoment för utbefolkningen. De många tusen år av gamla aboriginska utsmyckningar och målningar finns på många platser runt hela stenen.

Turen går vidare med buss från Ayers Rock genom gårdslandskap och ödemark. Bussresan tar cirka 4-5 timmar. Betrakta Mt Connor från Curtain Springs Cattle Station, och res vidare till Kings Canyon. Detta är ett av Northern Territory’s mest spektakulära ravin med bergsformationer och frodig vegetation, något helt annorlunda än resten av regionen. Denna eftermiddag följer vi med guiden på en Creek Bed tur som tar 1 timme, upp till Kings Creek till en utkikspunkt och tillbaka igen samma väg.

Boende: Standardrum på Kings Canyon Resort.
Inkluderade måltider: Frukost och 2-rätters middag

 

Tisdag 27 oktober 2020: Kings Canyon – Alice Springs

Vi startar dagen med en 4 timmar vandring (Rim Walk) längs med kanten av ravinen, med stopp i Garden of Eden. Den 6 kilometer långa promenad startar med en brant stigning till toppen av ravinen där utsikten är spektakulär. Sedan vidare genom Lost City och den ljuvliga dalen Garden of Eden, som har permanenta vattenhål och frodig vegetation. Avresa från Kings Canyon på eftermiddagen till Alice Springs. På kvällen äter vi 3-rätters middag på Tali Restaurant på hotellet.

Boende: Deluxe Room på Crowne Plaza Alice Springs Lasseters.
Inkluderade måltider: Frukost och middag<& 

Onsdag 28 oktober 2020: Alice Springs – Sydney

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen för flygningen från Alice Springs till Sydney. I Sydney blir vi hämtade på flygplatsen och körda till hotellet. Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har en så vacker belägenhet, ett så behagligt klimat och så många stränder som Sydney. Första intrycket är spektakulärt, antingen man från flygplansfönstret ser staden breda ut sig omkring Port Jackson med Blue Mountains i fjärran, eller om man ankommer sjövägen in i hamnen, där operans vita takplattor går i ett med båtarnas segel. Även om staden är stor, så är centrum kompakt och enkelt att hitta i. Sydney är en utpräglad internationell stad – här finns nästan världens alla nationaliteter representerade.

Vi äter middag på hotellet.

Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och 2-rätters middag

 

Torsdag 29 oktober 2020: Sydney

Idag upplever vi Sydney på en sightseeingtur i buss, där vi får se det historiska området, The Rocks, som är Sydneys födelseplats. Vi åker förbi gamla pubar, restaurerade hus och charmerande butiker. Se Sydneys affärs- och shoppingdistrikt med en blandning av gamla och nya byggnader. Besök Chinatown och Darling Harbour innan turen fortsätter mot historiska Mrs Macquarie’s Chair, där ni kan fotografera Operahuset och Harbour Bridge tillsammans. Fortsätt förbi St Mary’s Cathedral och konstmuséet till Kings Cross, som är centrum för Sydneys nattliv.

Res genom de exklusiva områdena i Double Bay och Rose Bay. Vi besöker även Watsons Bay och Bondi Beach innan vii återvänder till centrum via Paddington och de vackra restaurerade terrasshusen.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middagen ikväll är på på en lokal restaurang.

Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frokost og middag.

 

Fredag 30 oktober 2020: Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök i operahuset kan rekommenderas och likaså en promenad i the Rocks-området där de första nybyggarna slog sig ned. Man bör även uppleva Darling Harbour och göra en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller en vattentaxi. Sydney har 90 kilometer kustlinje och längs med denna finns inbjudande sandstränder som på ett pärlband. Ta för exempel bussen ut till Bondi Beach.

I kväll är det middag på Nicks Seafood Restaurant.

Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och middag.

 

Lördag 31 oktober 2020: Sydney

Dagen är fri för egna aktiviteter. Idag kommer reseledaren att ta färjan ut till Manly Beach och alla som vill följa med kan göra det. Överfarten till Manly är vacker och det finns goda fotomöjligheter. På Manly Beach kan man koppla av på stranden eller njuta av den avslappade atmosfären på gågatan, där det finns flera restauranger, barer och butiker. Färjan tillbaka till staden går ca varje halvtimme, så har kan man själv bestämma hur länga man vill vara kvar.

I kväll är det avskedsmiddag på Meat & Wine Co Barangaroo.

Boende: Superior Room på Parkroyal Darling Harbour.
Inkluderade måltider: Frukost och middag

 

Söndag 1 november 2020: Sydney – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Vi blir hämtade på hotellet och transporterade till flygplatsen. Vi reser med Cathay Pacific och British Airways via Hong Kong och London till Stockholm/Göteborg. All mat och dryck ingår på flygningarna och varje stol har sin egen TV-skärm.

Inkluderade måltider: Frukost.

 

Måndag 2 november 2020: Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Ankomst Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Resfakta

Pris

75 900 kr per person när två reser tillsammans

Tillägg för enkelrum: 17 500 kr

På denna gruppresa är det möjligt att uppgradera till premium ekonomiklass och businessklass. Kontakta oss för mer information.


 

Datum

14 oktober – 2 november 2020 (20 dagar)


 

Priset inkluderar

 • Flygbiljett Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Hong Kong – Brisbane – Cairns – Ayers Rock – Sydney – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn inkl.skatter och avgifter.
 • 16 övernattningar på 4-stjärniga hotell
 • Måltider enligt resplanen (17 frukostar, 3 luncher, 16 middagar)
 • Måltider på flygningarna där det erbjuds
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • All transport enligt resplanen
 • Sightseeingtur i Hong Kong och Sydney
 • Heldagstur till Great Barrier Reef, Kuranda och på Fraser Island
 • Kings Canyon Creek Walk, Kings Canyon Rim Walk, Valley of the Winds Walk, Ayers Rock Base Tour
 • Skandinavisk reseledare på hela resan, samt lokala engelsktalande guider
 • Visum till Australien


 

Priset inkluderar inte

 • Dryck samt måltider som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring


 

Övrig information

Antal deltagare: Max 26 personer.

För att resan ska kunna genomföras krävs minimum 10 deltagare.

Kontakta oss för information angående avresa från andra flygplatser.

Vid beställning av resan betalas 20% av ordervärdet i handpenning. Slutbetalningen ska vara Grupprundresor tillhanda 12 veckor före avresa.

Vi reserverar oss för ändringar i reseprogrammet.

Alla som anmäler sig på en gruppresa måste läsa igenom våra resevillkor.

Teknisk arrangör för denna resa är Australienresor.

Du kan ladda ner resplanen här.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

08-676 97 90

Mån-Fre 08.30 - 16.30