Emirates

.

Hem > Flygbiljetter > Emirates

Välkommen ombord hos Emirates

Att resa handlar inte bara om resmålet utan också om hur du tar dig dit. Flyg bättre med Emirates.

Emirates är ett av världens största flygbolag och erbjuder dagliga avgångar från Stockholm till Dubai och vidare ut till över 150 destinationer över hela världen. Emirates erbjuder högsta kvalitet till alla sina resenärer och är stolta att kunna kalla sig en prioriterad parter till Australienresor. Emirates erbjuder även förbindelser vidare till destinationer de inte själva flyger till på alla kontinenter.

Emirates crew.
Emirates crew.

Underhållning ombord

Emirates prisbelönta underhållningssystem, ice, erbjuder upp till 6500 kanaler med underhållning. På HD pekskärmar kan du hitta filmer i de flesta genre och på många språk, prisbelönta serier, dokumentärer, musik, ljudböcker, spel och man kan se live sport- och nyhetssändningar. Det finns alltid ett urval av norska, svenska och danska filmer ombord. Det finns också ett bra utbud av underhållning för de yngsta resenärerna.

Säten i alla klasser har tillgång till el och reser man med Airbus A380 kan man även synka spelkonsoler till skärmarna i ryggstöden. Genom Emirates-appen kan man upprätta sin egen spellista och synkronisera den ombord för timmar av underhållning skräddarsydd efter din egen smak. Emirates erbjuder WiFi ombord på alla sina flyg, och är du Skywards- medlem kan du chatta med vänner och familj under hela flygningen utan kostnad.

Återvinning och återanvändning

Emirates serverar miljontals måltider på sina flygningar varje dag och återvinner och återanvänder så mycket de kan av det som används till servering. I stället för att slänga allt i soptunnan, diskas brickor, snackstallrikar och skålar i Economy och Premium Economy, de målas om och görs om till nya element till användning i serveringen. Produktionsanläggningen för återvinning finns i Förenade Arabemiraten och anläggningen är uppbyggd kring hållbara åtgärder som solenergi, effektiv vattenanvändning och minimering av avfall.

Emirates Economy Class.
Emirates tillrättalägger för barnen.

Resa med barn hos Emirates

Att resa med barn kräver mycket planering. Emirates försöker underlätta genom att erbjuda tjänster som gör att du får en bekymmersfri resa från bokning till landning. Är barnet under
2 år kan man boka säten där det finns plats att hänga upp en barnvagga (baby bassinett) eller så kan man ta med sig en egen bilbarnstol. Vid transit i Dubai finns barnvagnar att låna gratis och dessa rengörs regelbundet för att skydda dina barn. Emirates ser till att de unga resenärerna får goda och hälsosamma måltider. Det är också möjligt att beställa specialmat om barnet har behov av detta. Det finns alltid en överraskning i beredskap för barnen. Vad är  beroende på deras ålder, det kan vara leksaker, aktivitetsböcker, en nalle eller reseeffekter.

Välkommen ombord på Emirates.

Reseklasser

Emirates Economy Class.
Emirates Economy Class.

Economy Class

Du kan förvänta dig mycket av Emirates ekonomiklass. Här erbjuds kuddar och filtar till alla resenärer och i ekonomiklass tillverkas filtarna av 100% återvunna plastflaskor. De rymliga och bekväma sätena kan fällas ned för ökad komfort, de har nackstöd och hörlurar delas ut till alla. Det ingår alltid goda måltider med flera rätter anpassade efter tid på dygnet du flyger, resans längd och de regioner flyget går mellan. Resenärer erbjuds även ett brett urval av gratis drycker både med och utan alkohol.

Emirates - Premium Economy Class.
Emirates – Premium Economy Class.

Premium Economy Class

Den nya Emirates Premium Economy har installerats på flera av Airbus A380-planen på rutter från Dubai. Produkten rullas ut på nya flyg varje månad, fråga din kontaktperson om detta finns tillgängligt på dina flyg. Sjunk ner i breda krämfärgade lädersäten, njut av extra utrymme att sträcka ut på och vadderade fotstöd. Justerbara nackstöd och extra lutning hjälper dig få komforten helt riktig innan du sover under stjärnorna i stämningsbelysningen. Måltiderna serveras på porslin från Royal Doulton med bestick av rostfritt stål inslagna i linne. Det polerade matbordet fälls snyggt in i sätet och sidobordet kan användas som underlag för din favoritdrink. Välj från ett bredare urval av drycker från en utökad lista, inklusive ett mousserande Chandon-vin, speciella årgångar från Business Class-vinlistan och kvalitetschoklad.

Emirates Business Class.
Emirates – Business Class.

Business Class

Alla resenärer i Business Class erbjuds chaufförservice på över 70 av Emirates destinationer världen över. Du kommer att hämtas på den valda adressen inom ett givet kilometeravstånd från flygplatsen, och detta avstånd varierar från destination till destination. För resa till Arlanda, Oslo Gardemoen och Kastrup ingår hämtning och körning inom en radie av 80 km från flygplatserna. När du har anlänt till flygplatsen och checkat in via en egen disk och smidigt kommit igenom säkerhetskontrollen via ’fast track’ kan du njuta av en bekväm väntetid i lounger som drivs av partners eller Emirates själva. 

Ombord väntar rymliga säten som förvandlas till en säng med madrass, tjock kudde och mjuk filt när du ska sova. Reser du med ett av A380-planen, har du också tillgång till en trevlig lounge ombord på flyget. Måltiderna ombord i Business Class är en smakfull och spännande upplevelse med allt från söta till salta tilltugg, till gourmetmåltider och gratis champagne. Som resenär i Business Class kan du förhandsbeställa din huvudrätt redan 14 dagar och upp till 24 timmar före avgång, så du är garanterad att bli serverad din favorit. Du kan välja mellan ett brett urval av drycker både med och utan alkohol, och du hittar ofta spännande och exklusiva viner från vinlistan. Emirates är extra stolta av att ha varit en partner till Dilmah te i över 30 år som serveras ombord, och i A380 Onboard lounge kan du beställa Dilmah Elixir Breeze mocktail gjord med det exklusiva teet.

Emirates First Class.
Emirates – First Class.

First Class

Så nära du kan komma ditt eget privatflyg. Stäng dörren och du är i ditt eget privata hotellrum i luften. Börja resan med ett urval av amuse-bouches. De små och exklusiva gourmeträtterna kommer att reta smaklökarna innan du sedan utforskar mer från menyn. Kanske vill du njuta av generösa portioner god kaviar serverad med sju olika tillbehör. Emirates är noga med att bevara den unika smaken, och serverar givetvis kaviaren med en pärlemorsked. Från gourmet-smårätter och god kaviar till en fantastik flerrätters måltid eller filmsnacks, är det alltid en unik upplevelse att äta ombord på Emirates First Class.

Kockarna tar dig runt världen med autentiska rätter tillagade med lokala säsongsbetonade råvaror. Du kan t ex få australisk Angusbiff och ost från Yarra Valley, italiensk olivolja och produkter från lokala gårdar i Japan. Beställ rätten du vill ha till din privata svit när som helst och ät på exklusiv Royal Doulton porslinsservis med Robert Welch-bestick. Emirates är också stolt partner till champagnehuset Moët & Chandon och i First Class serverar de som enda flygbolag Dom Perignon ombord.

Ingenting är väl som en uppfriskande dusch efter en lång resa. På A380-flyget kan man som resenär i First Class njuta av en uppfriskande dusch i shower spa med ett urval av toalettartiklar från Bvlgari och signaturprodukterna från Timeless Spa.

Har du frågor?

Våra resespecialister hjälper dig.

Mån-Fre 08.30 – 16.30