Foto: Tourism Western Australia

Hem > Blogg > Varför är det bra att boka genom en resebyrå?

Varför är det bra att boka genom en resebyrå?

Senast uppdaterad:

Det blir mer och mer populärt att beställa resor via internet. Många tycker det är enkelt att ordna allt själv utan att tänka på nackdelarna.

Det de flesta inte tänker på är att risken ökar ju mer komplicerad och kostbar en resa är. Nätbokningar gör att du inte kan ta del av rättigheter och fördelar du automatiskt får genom att beställa hos en resebyrå. För vad händer egentligen när allt inte går som planerat?

Beställer du din resa hos Australienresor får du både trygghet och expertis med på köpet. Läs vidare och vi berättar för dig varför du bör beställa resan hos oss.

1. Vi gör resan prisvärd och hjälper dig att kunna utnyttja semesterdagarna bättre

Vi har bra prisavtal med våra samarbetspartners och leverantörer, något som kommer dig till godo. Visste du att du kan spara pengar genom att köpa alla flygsträckor i en och samma biljett? På internet måste du dela upp beställningen, något som ofta gör att totalpriset blir högre.

Exempel
Du hittar ett bra pris på en biljett Stockholm–Sydney t/r på internet och bestämmer dig för att boka online. Förutom att besöka Sydney, planerar du även att besöka Ayers Rock, Cairns och Perth och förutsätter att det är en enkel sak att beställa detta senare. Bli inte överraskad om biljetterna inrikes är lika dyra som huvudbiljetten från Sverige till Australien. Dessutom måste du flyga hem via Sydney, något som är en smula opraktiskt när sista stopp på resan är Perth.

Tala med oss
Ring till Australienresor och tala med våra resekonsulter. Tack vare vår kompetens, kan vi snabbt skissa upp den mest effektiva och prisvärda resrutten. Vi har specialpriser på flygbiljetter där både internationella och inrikes sträckor kombineras i samma biljett, så att totalpriset blir längre än vid separata beställningar.

Vår kunskap ger dig inte bara en prisvärd flygbiljett. Du får också en smidigare resa och kan utnyttja dina värdefulla semesterdagar på ett mycket mer effektivt sätt. Du slipper onödiga timmar på flygplatser och ombord på flyg, och kan istället fylla dagarna med nya upplevelser.

Tips: Kombinera flera länder
Kombinationsbiljetter där vi inkluderar sträckor både nationellt och internationellt gäller inte bara för Australien. Med våra biljetter kan man t.ex kombinera Australien, Nya Zeeland och Fiji, eller Cooköarna, Australien och USA i en och samma biljett till ett rimligt pris. Möjligheterna är många, så kontakta oss för ett förslag.

2. Vi ger dig en realistisk kostnadsbild

Är du osäker på hur långt din semesterbudget räcker? Ring till oss så berättar vi för dig vad som är realistiskt inom den kostnadsram du har satt upp. Därmed slipper du obehagliga ekonomiska överraskningar efter det att semesterresan påbörjats.

Exempel 1
Du landar på en tropisk söderhavsö, där du ska tillbringa de kommande två veckorna. Du tar det som en självklarhet att priserna håller ”Thailand-nivå”, men verkligheten är att ett restaurangbesök kostar lika mycket som i Stockholm. Om du inte har budgeterat med svenska priser, kommer du hem med långt mycket mindre pengar på kontot än du planerat.

Tala med oss
Vi känner till kostnadsnivåerna på de olika destinationerna och kan ge dig ett estimat på hur mycket du kan förväntas använda på t.ex. övernattningar och mat.

Exempel 2
Du har bokat en prisvärd hyrbil på internet. Det visar sig att det billiga priset beror på att nödvändiga försäkringar inte är inkluderade. Du är självklart en ansvarsfull person som inte vill riskera ekonomisk förlust, och måste lägga ut ett oväntat stort belopp på försäkringar när du hämtar bilden. Känns denna situation igen? I så fall är du inte den enda som fått en liknande överraskning i början av semestern.

Tala med oss
Hos oss är de flesta tilläggskostnader inkluderade vid bokning, och i de tillfällen de inte är inkluderade får du tydligt besked om vad du kan förväntas behöva betala vid ankomst. Det blir därmed lättare att beräkna hur mycket en resa kommer att kosta dig, och lättare att håll sig till budget.

3. Vi är specialister på Australien, Nya Zeeland och Stillahavsöarna

Alla som jobbar hos Australienresor har stor reseerfarenhet. Vi har antingen bott på resmålen i flera år, eller rest kors och tvärs i dessa länder. Sannolikheten är stor att de flesta av oss känner till geografin på våra destinationer bättre än den svenska. Vi vet vilka platser du inte bör missa att besöka, och vilka det är värt att använda tid och pengar på.

En resa till Australien, Nya Zeeland och Stilla havet är sannolikt en av de mer dyrbara semesterresorna du kommer att göra. Vore det då inte tråkigt om du missade de största höjdpunkterna? Och då talar vi inte bara om Stora Barriärrevet och Ayers Rock, som de flesta trots allt känner till. Vi talar om de små pärlorna, från den fantastiska resorten som gjorde semestern oförglömlig, till semesterorten som var så laidback att dina stressade skuldror omedelbart sjönk till viloposition. Några hittar favoritplatser de inte anade fanns. Allt tack vare vår stora kunskap om resmålen.

Vi vill alltid tala med våra kunder innan vi skickar ut en offert på en resa. Ett sådant samtal gör att vi kan kartlägga dina behov, så att vi kan föreslå produkter och upplevelser som passar dig och ditt resesällskap. Vårt mål är att du ska komma hem lycklig och nöjd från din semester. Först när du är nöjd, är vi nöjda!

Du kan dra nytta av vår breda kompetens från det att du bokar till dess du kommer hem från din resa. Är det något du undrar över är du alltid välkommen att ringa, skicka en e-post eller komma till vårt kontor.

4. Vi har bred produktkunskap

Alla våra anställda skickas med jämna mellanrum på studieresor till våra destinationer. Detta för att säkra att vi är uppdaterade på kvaliteten hos våra leverantörer. Vi har förstahandserfarenhet och kan berätta för dig varför du ska välja hotell A istället för hotell B.

Exempel
Du väljer mellan två hotell på internet. Båda har samma standard, antal stjärnor och samma pris. På nätsidorna ser det ut som att rummet på hotell B är finare, och du bestämmer dig för att boka detta. Det nätsidan inte berättar för dig att är rummen är slitna och att hotellet håller på att renoveras.

Tala med oss
Vi vet att hotell A har ett bättre läge och generellt en högre standard än hotell B, även om båda kostar lika mycket. Vi får information om renoveringar och andra störningar som kan påverka hotellgästerna negativt. Att rummen på hotell B har sett sina bästa dagar, såg vi med egna ögon senaste gången vi besökte hotellet.

Bokar du semesterresan hos oss får du valuta för pengarna, och slipper att irritera dig på onödiga detaljer som ödelägger din semester.

5. Du har en kontaktperson och en kontaktkälla

Tänk dig följande scenario: Du har bokat flygbiljetter till Australien hos en internetresebyrå. Inrikesbiljetter i Australien och turen över till Nya Zeeland har du bokat hos tre olika flygbolag. Därefter har du bokat hotell hos en hotelloperatör på internet som det visar sig vara svårt att komma i kontakt med. Du har bokat din hyrbil hos en internettjänst som förmedlar hyrbilar, men som inte är det faktiska hyrbilsföretaget, och du har även förhandsbokat ett par dagsturer.

Tyvärr blir ditt flyg kraftigt försenat och du ankommer till Australien två dygn senare än planerat. Inte bara behöver du kontakta flygbolagen, hotellen, hyrbilsföretaget och turoperatören för att berätta att du inte hinner fram till avtal tid, du måste också använda värdefull tid av din semester för att planera om resrutten. Du vill ju trots allt inte resa hem från Australien utan att se Stora Barriärrevet och Ayers Rock?

Vi hjälper dig
Bokar du resan genom oss, är det vi som tar kontakt med alla leverantörer och som gör jobbet med att justera resrutten. Du behöver endast förhålla dig till ett telefonnummer och din fasta kontaktperson. Skulle akuta saker uppstå utanför normal öppettid, har vi dessutom kontakter på destinationerna som hjälper dig.

6. Du är skyddad av Paketreselagen och Resegarantin (Kammarkollegiet)

De flesta har hört talas om Paketreselagen, men de flesta vet inte hur den fungerar i praktiken. En kort beskrivning är att du skyddas av Paketreselagen om du köper en resa som innehåller två eller flera komponenter, som t.ex flyg och hotell, eller flyg, hotell och dagsturer.

Att man är skyddad av Paketreselagen betyder att det är vi, resebyrån som har sålt en paketresa till dig, som hjälper dig att ordna upp eventuella problem som uppstår längs vägen. Har du någon gång blivit försenad eller kvar på en flygplats pga. strejk eller en oläglig vinterstorm? Vid förseningar och inställda flyg hjälper vi dig att hitta alternativ resrutt utan extra kostnad. Vi kommunicerar med hotell, hyrbilsföretag och andra leverantörer på resan om något måste avbokas, skjutas fram eller ändras på.

Köper du en resa på internet är det upp till dig själv att kontakta de olika leverantörerna du har bokat hos. Du måste själv kräva att flygbolagen följer internationella bestämmelser, och ändra hotell och kontakta övriga leverantörer. Har du bokat många flygbiljetter och arrangemang har du ett stort jobb framför dig, och det kan sluta med att du förlorar mycket av det du har förbetalt. Bortse inte heller ifrån att du kommer hem till en stor mobiltelefonräkning.

Om du vill bekanta dig med alla bestämmelser i Paketreselagen så finns den hela och fulla översikten här.

Beställer du en paketresa genom oss är du samtidigt skyddad av den lagstadgade resegarantin. Det betyder att Kammarkollegiet återbetalar det du har betalt till oss om vi eller någon av våra underleverantörer går i konkurs.

Beställer du direkt på internet har du få men inga rättigheter om hotell eller flygbolag går i konkurs. I det flesta fall kan du förlora stora summor pengar.

Vi hjälper dig
Köper du resan hos oss får du automatiskt ett säkerhetsnät inkluderat i priset. Om något går fel kan du lita på att du får hjälp. Vi kan organisera alternativa resrutter, hjälpa dig i krissituationer och du behöver inte ringa till alla leverantörer för att ordna upp saker och ting. Vi kan också ge dig råd angående situationer där du har krav på återbetalning genom din reseförsäkring.

7. Har du tänkt på allt?

Det kan vara ganska stressande att planera en stor resa. Det finns så oändligt många möjligheter, både när det kommer till transport, övernattning och upplevelser. Det är många detaljer som ska falla på plats innan avresa, och även små detaljer kan göra att resan inte går så problemfritt som du planerat.

Har du kontrollerat pass- och visumregler? Internationellt körkort? Transittider, check-in tider och vem du ska kontakta om flyget blir försenat? Och vad händer om du har en 7 år gammal dom för fortkörning? Det är tråkigt om semestern blir ödelagd på grund av saker man har glömt att tänka på, och extra tråkigt om du organiserar en resa för fler än dig själv.

Boka genom oss, koppla av och använd tiden till andra saker – som att glädja sig till att besöka våra fantastiska resmål.

8. Du kan lita på oss

Vi är stolta över våra destinationer och produkterna vi säljer, och kommer aldrig att rekommendera ett hotell eller en dagstur där vi inte kan stå för kvaliteten. I motsats till nätsidorna är vi människor du kan tala med, och vi är här för dig både före, under och efter resan.

Vi talar dagligen med kunder, vi diskuterar resrutter och kommer med rekommendationer. Vi är vana att uppfylla olika behov och önskningar, och har erfarenhet av de flesta typer av resor. Det är väldigt få förfrågningar vi inte kan lösa.

Vi har inget intresse av att förmedla något till dig som vi inte tror du blir nöjd med. Vi är inte ägda och betalda av hotellkedjor, flygbolag eller turoperatörer. Vi förmedlar helt enkelt det som vi anser ger dig bästa kvalitet och mest valuta för pengarna.

Läs även

Mount Conner.
Inspiration
Uluru är långt ifrån det enda geologiska undret i Australien. Här är 8 imponerande klippformationer som alla är värda ett besök.
Läs hela artikeln
Crocosaurus Cove i Darwin.
Blogg
För att börja med slutsatsen så är svaret otvivelaktigt ja. Men på den andra sidan så är de så sällsynta, och Australien är förövrigt så tryggt, att det är ett av de minst farliga länderna att semestra i.
Läs hela artikeln