.

Hem > Blogg > Sov med fiskarna på Stora Barriärrevet

Sov med fiskarna på Stora Barriärrevet

Senast uppdaterad:

Det låter som en dröm: Det första du ser när du slår upp ögonen är fiskar och havsdjur som ostört simmar omkring. Kanske ser du rätt in i ögonen på en sköldpadda som är lika nyfiken på dig som du är på den.

Nyp dig själv i armen och påminn dig själv var du är, för en mer unik utsikt från hotellsängen får du leta länge efter!

Utanför Whitsundays, på den yttre delen av Stora Barriärrevet, ligger plattformen Reefworld ankrad. Detta är Australiens första och enda plats på Stora Barriärrevet där du kan sova under havsytan. Plattformen fick en solid uppgradering 2019, och här väntar en spektakulär övernattningsupplevelse.

Dagen inleds ombord på en komfortabel katamaran som tar er ut till Hardy Reef, ca 65 kilometer från Airlie Beach. Båten ankommer revet cirka kl 11 på förmiddagen, och efter en härlig buffélunch kan ni snorkla, dyka, simma på revet, eller ta en helikoptertur över berömda Heart Reef. På eftermiddagen återvänder dagsturisterna till fastlandet, och stillheten sänker sig över korallrevet. Ni och några få andra får hela Reefworld och Stora Barriärrevet för er själva under de nästkommande 20 timmarna.

Njut av en drink i solnedgången, innan det dukas upp till middag under stjärnorna tillsammans med de andra gästerna på plattformens övre däck. Efter middagen kan ni dra er tillbaka till hotellrummet. Luta er tillbaka och se på det marina livet genom de stora fönstren som går från golv till tak. Olika djur är aktiva på olika tider på dygnet, och från sängen kan ni följa med vad som sker utanför.

Djurlivet under vattnet är också det första du ser när du slår upp ögonen dagen efter, och en mer avkopplande start på dagen får man leta länge efter. Efter en god frukost ute på däck kan ni fortsätta att utforska revet tills dess att katamaranen tar er tillbaka till fastlandet på eftermiddagen. Och med det avslutas en «once in a lifetime» upplevelse du sent kommer att glömma.

Läs mer om Reefsleep.

Vistelsen inkluderar:
– Alla måltider samt dryck med och utan alkohol
– En spektakulär middagsupplevelse under stjärnorna
– Alla aktiviteter på revet, inklusive en privat guidad snorklingstur, och tur i en semi-ubåt. Dykning och helikoptertur kostar extra.

Lär känna Reefsleep.

Läs även

Angor Wat.
Inspiration
Vi har samlat de vanligaste upplevelserna som de flesta vill vara med om på en resa runt jorden. Vi har fördelat dem i 10 olika kategorier.
Läs hela artikeln
St Kilda, Melbourne.
Inspiration
Graden av kreativitet och innovation bland restaurangerna i Melbourne är imponerande. Världsberömda kockar för en stenhård kamp om heder och ära.
Läs hela artikeln