.

Hem > Blogg > Följ med på en guidad stadsvandring i Perth

Följ med på en guidad stadsvandring i Perth

Senast uppdaterad:

Om du vill få en grundlig inblick i vad Perth har att erbjuda när det gäller historia, restauranger, barer, caféliv och street art, så bör du unna dig själv en guidad stadsvandring med Two Feet & A Heartbeat. Det lilla företaget drivs med stor entusiasm av en grupp lokala från Perth-området.

Under mitt senaste besök i Perth hade jag glädjen att vara med på en Arcades & Laneways tur med Ryan, en av grundarna av Two Feet & A Heartbeat. Stadsrundturen var en bra mix av frisk luft, historia och nutidskonst. Perth genomgår nu en intressant utveckling och personerna bakom Two Feet & A Heartbeat har fingrarna på pulsen – det är inte många frågor de inte kan svara på när det gäller Perth med omnejd!

Jag träffade Ryan och resten av den lilla gruppen vid Yagan Square, som otroligt nog, är den första offentliga platsen i Australien som är uppkallad efter en aboriginsk person. Platsen invigdes våren 2018.

Yagan Square har även blivit en samlingsplats för Perths invånare. Här finns sittplatser, plaskdamm för de minsta, caféer och restauranger. Viktigast av allt, är att platsen är med att sätta fokus på en viktig del av Perths historia: Yagan var namnet på en ung man från Noongar-folket, som spelade en stor roll i det första motståndet mot britternas kolonialisering av Western Australia. Yagan dödades av brittiska kolonister 1833 och fick först 2010 en officiell begravning i Swan Valley. Platsens arkitektur både symboliserar och erkänner områdets starka aboriginska historia som en plats för jakt och samling.

Några bilder från min stadsvandring i Perth:

Från Yagan Square fortsatte vår vandring genom en myriad av små gömda arkader med trevliga caféer, barer och restauranger och givetvis den street art som Perth även är känd för runt om i världen. Utspritt i hela staden finns det mesta av stadens imponerande street art, t. ex mycket färgrika målerier på hela husgavlar.

Via stadens finansdistrikt, som faktiskt också gömmer några små trevliga pärlor, arbetade vi oss ned till det relativt nya området vid Swan River, Elizabeth Quay, där turen avslutades med en kopp gott kaffe.

Jag vågar nästan garantera, att du på en stadsvandring med Two Feet & A Heartbeat kommer att uppleva områden i Perth som du aldrig hade hittat på egen hand. Ryan och hans team besitter en stor kunskap och presenterar på ett avslappat sätt Perth, med respekt för områdets nuvarande och ursprungliga historia.

Skrivet av Carl Erik ”Calle” Larsen, resesäljare på Århus kontoret.

Kontakta en av våra duktiga Australienspecialister om du vill ha mer information eller boka en resa till Perth.

Läs även

Inspiration
Nya Zeeland är ett långsträckt land som har varierande klimatförhållanden. Landet sträcker sig över flera klimatbälten, från det subtropiska på öarna i norr till det subarktiska i bergen i söder.
Läs hela artikeln
Bondi Beach.
Inspiration
Australien är ett stort och mångsidigt land där du inom några dagar kan uppleva turistattraktioner och sevärdheter från den ena ytterligheten till den andra.
Läs hela artikeln