Foto: Destination NSW

Besök Vivid Sydney – världens största kreativa festival

Senast uppdaterad:

I Sydney arrangeras varje år världens största festival för ljus, musik och kreativitet. Under tre veckor i maj och juni förvandlas staden till ett magiskt äventyrsland efter mörkrets inbrott.

Vivid Sydney lockar årligen cirka 2,3 miljoner besökare, som bland annat kan se Sydney Opera House, Customs House och Taronga Zoo iklädda gigantiska ljusinstallationer, lasershow, animationer och 3D projektioner. Festivalprogrammet består även av konserter, kreativa föredrag och workshops, så här finns det verkligen en möjlighet att fördjupa sig.

Nedan har vi listat fem saker du kan göra under Vivid Sydney:

Utforska stadsdelarna som deltar i festivalen
Ta med kameran och gå på sightseeing efter mörkrets inbrott. Många av färgshowerna är koncentrerade till området runt Circular Quay och Darling Harbour. Men det är flera andra områden i Sydney som deltar, så besök även Barangaroo, Luna Park, Chatswood och Taronga Zoo.

Gå Vivid Light Walk
Vivid Light Walk är en rutt till fots genom Sydney som inkluderar de bästa ljusinstallationerna. Promenaden är på drygt tre kilometer och sträcker sig från The Rocks, förbi Operahuset och genom Royal Botanic Gardens. Det finns mycket att se, så bli inte överraskad om du behöver flera kvällar på att fullfölja hela sträckan.

Tre unika sätt att uppleva Vivid på
1 – Beställ bord på restaurang Bennelong på Sydney Opera House. Den australiensiske mästerkocken Peter Gilmore serverar australiensiska råvaror av högsta kvalitet med en modern twist. Tillsammans med en oförglömlig utsikt är detta en kväll du sent kommer glömma.
2 – Klättra upp till toppen av Sydney Harbour Bridge för att se ljusinstallationerna i fågelperspektiv. Att klättra till toppen är inte så konstigt eller slitsamt som det låter, och det är något de allra flesta klarar av att göra.
3 – Se ljusshowen ombord på en båt i hamnområdet. Från hamnen har ni en perfekt utsikt över de olika installationerna från olika vinklar. Vi rekommenderar en kvällskryssning med middag.

Släpp loss fantasin på Vivid Ideas
Vivid Ideas pågår parallellt med festivalen och är ett årligt firande av innovation och kreativitet. Programmet är brett och samlar Australiens kreativa inom design, arkitektur, film, animation och PR.

Se en föreställning under Vivid Music
Varje år håller Sydney Opera House i värdskapet för en lång rad australiensiska och internationella artister, som en del av Vivid Music. Dessutom arrangeras det konserter och andra föreställningar på mindre barer och större scenen i hela staden.

Vivid Sydney arrangeras varje kväll mellan kl. 18-23 i perioden 22 maj till 13 juni 2020.

Kontakta en av våra duktiga Australienspecialister om du vill ha mer information eller boka en resa till Sydney.

Läs även

Jumping crocodile i Adelaide River.
Inspiration
Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.
Vivid Sydney.
Blogg
Australien och Nya Zeeland är värdnationer när fotbolls VM för damer arrangeras från den 20 juli till 20 augusti 2023.
.