Foto: Visit Victoria

Hem > Blogg > Australian Open & Santos Tour Down Under 2025

Australian Open & Santos Tour Down Under 2025

Senast uppdaterad:

I januari inleds säsongen för stora sommaridrotter i Australien, med årets första stora tennisturnering och cykellopp.

Australian Open arrangeras mellan 12 – 26 januari 2025 och som alltid spelas matcherna i Melbourne. Australian Open är en av årets fyra Grand Slam turneringar, de tre andra är French Open, Wimbledon och U.S. Open. Under två veckor kommer världens bästa tennisspelare på både dam- och herrsidan tävla om trofén i sportkomplexet Melbourne Park, på Rod Laver Arena och Margaret Court Arena.

Samtidig som Australian Open går av stapeln arrangeras Santos Tour Down Under i Adelaide i januari. Detta är årets första UCI World Tour-lopp för både damer och herrar. Vem som kommer att delta från de skandinaviska länderna är för tidigt att svara på, men förhoppningsvis är flera skandinaver med på startlinjen. 

Ett bra sätt att kombinera dessa två indrottsevenemang på, är att hyra en bil och köra mellan Adelaide och Melbourne, antingen ena vägen eller tur/retur. Höjdpunkterna du kan få uppleva är naturen och djurlivet längs med Great Ocean Road, i nationalparken Grampians och på fantastiska Kangaroo Island. Flera vinområden i världsklass ligger också längs med denna vackra vägsträcka om man vill njuta av god mat och dryck. 

Kontakta oss för en skräddarsydd resa där du kan kombinera idrottsögonblick i världsklass med allt det fantastiska som Australien har att erbjuda.

Läs även

Mount Conner.
Inspiration
Uluru är långt ifrån det enda geologiska undret i Australien. Här är 8 imponerande klippformationer som alla är värda ett besök.
Läs hela artikeln
Bedarra Island Resort
Inspiration
Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.
Läs hela artikeln