Foto: Visit Victoria

Australian Open & Santos Tour Down Under 2023

Senast uppdaterad:

I januari inleds säsongen för stora sommaridrotter i Australien, med årets första stora tennisturnering och cykellopp.

Australian Open arrangeras mellan 16 – 29 januari 2023 och som alltid spelas matcherna i Melbourne. Australian Open är en av årets fyra Grand Slam turneringar, de tre andra är French Open, Wimbledon och U.S. Open. Under två veckor kommer världens bästa tennisspelare på både dam- och herrsidan tävla om trofén i sportkomplexet Melbourne Park, på Rod Laver Arena och Margaret Court Arena.

Samtidig som Australian Open går av stapeln arrangeras Santos Tour Down Under i Adelaide mellan 13 – 22 januari. Detta är årets första UCI World Tour-lopp för både damer och herrar. Vem som kommer att delta från de skandinaviska länderna är för tidigt att svara på, men förhoppningsvis är flera skandinaver med på startlinjen. 

Ett bra sätt att kombinera dessa två indrottsevenemang på, är att hyra en bil och köra mellan Adelaide och Melbourne, antingen ena vägen eller tur/retur. Höjdpunkterna du kan få uppleva är naturen och djurlivet längs med Great Ocean Road, i nationalparken Grampians och på fantastiska Kangaroo Island. Flera vinområden i världsklass ligger också längs med denna vackra vägsträcka om man vill njuta av god mat och dryck. 

Kontakta oss för en skräddarsydd resa där du kan kombinera idrottsögonblick i världsklass med allt det fantastiska som Australien har att erbjuda.

Läs även

Vivid Sydney.
Blogg
I Sydney arrangeras världens största festival för ljus, musik och kreativitet. Under tre veckor förvandlas staden till ett magiskt äventyrsland efter mörkrets inbrott.
Phillip Island.
Inspiration
Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.
.