Blogg & Inspiration

Blogg & inspiration

Detta är den perfekta platsen att starta planeringen av nästa resa till Australien och Nya Zeeland. Här ger vi dig våra bästa restips, massor av inspiration, nyheter, personliga erfarenheter, bra erbjudanden och mycket mer.

Heaphy Track.

Inspiration

Fantastiska vandringar på Nya Zeeland

Ingenting kan jämföras med Nya Zeelands storslagna naturen, och en av de bästa sätten att njuta av den är till fots.

Sydney.

Inspiration

16 fantastiska platser du måste uppleva i Australien

Vi har tagit fram 16 platser som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet. Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!

Känguru i Lucky Bay.

Blogg

Varför är det bra att boka genom en resebyrå?

Det blir mer och mer populärt att beställa resor via internet. Många tycker det är enkelt att ordna allt själv utan att tänka på nackdelarna.

Kangaroo Island.

Inspiration

Australiens unika djurliv

Mer än 80 % av landets alla växter, däggdjur, reptiler och grodor finns endast i Australien, och något av det mest spännande med att resa ”down under” är att uppleva det annorlunda djurlivet.

ReedSleep på ReefWorld.

Blogg

Sov med fiskarna på Stora Barriärrevet

Det första du ser när du slår upp ögonen är fiskar och havsdjur som ostört simmar omkring. En mer unik utsikt från hotellsängen får du leta länge efter!

Perth.

Blogg

Följ med på en guidad stadsvandring i Perth

Om du vill få en grundlig inblick i vad Perth har att erbjuda när det gäller historia, restauranger, barer, caféliv och street art, så bör du unna dig själv en guidad stadsvandring med Two Feet & A Heartbeat.

Britz vid Uluru.

Inspiration

10 goda anledningar att åka på husbilssemester i Australien och Nya Zeeland

Läs våra bästa anledningar för att åka på husbilssemester, och vem vet, kanske fastnar du för detta sätt att resa, för friheten och naturupplevelserna.

Flinders Ranges.

Blogg

Se till att få en äkta outback upplevelse när du besöker South Australia!

Hösten 2019, långt innan världen stängdes ned, hade jag förmånen att besöka området norr om charmiga Adelaide i South Australia. Här finns den vackraste outback naturen Australien kan bjuda på.

Byron Bay.

Inspiration

Här är stränderna du inte får missa i Australien

Australien har fler än 10 000 stränder. Utan tvekan finns här en strand för alla smaker.

Stora Barriärrevet.

Blogg

Nej, korallreven är varken döda eller döende

Korallblekning på Stora Barriärrevet har fått stor uppmärksamhet i media. Vi har sett närmare på hur det faktiskt står till med korallrevet.