Blogg & Inspiration

Blogg & inspiration

Detta är den perfekta platsen att starta planeringen av nästa resa till Australien och Nya Zeeland. Här ger vi dig våra bästa restips, massor av inspiration, nyheter, personliga erfarenheter, bra erbjudanden och mycket mer.

Vivid Sydney.

Blogg

I Sydney arrangeras världens största festival för ljus, musik och kreativitet. Under tre veckor förvandlas staden till ett magiskt äventyrsland efter mörkrets inbrott.

Singapore Airlines Business Class (A380)

Inspiration

Singapore Airlines är ett av våra förstahandsval för resor till Australien, med ett brett utbud av rutter och fantastiska kombinationsmöjligheter.

Bondi Beach.

Inspiration

Australien är ett stort och mångsidigt land där du inom några dagar kan uppleva turistattraktioner och sevärdheter från den ena ytterligheten till den andra.

Australian Open.

Blogg

I januari inleds säsongen för stora sommaridrotter i Australien, med årets första stora tennisturnering och cykellopp.

Singapore.

Inspiration

Dela upp resan med ett par dagars stopp längs vägen. Här är vår guide till de 8 vanligaste städerna att stanna i på väg till Australien och Nya Zeeland.

Vivid Sydney.

Blogg

Australien och Nya Zeeland är värdnationer när fotbolls VM för damer arrangeras från
den 20 juli till 20 augusti 2023.

Gruppereise til Australia.

Blogg

Lär känna våra gruppresor lite bättre genom detta resebrev från resan ”Australiens höjdpunkter” i februari-mars 2020.

Pebbly Beach.

Inspiration

Australien är ett av världens tryggaste länder att resa runt i med små barn. Med en bra planerad semester kommer hela familjen att få en minnesrik upplevelse.

Crocosaurus Cove i Darwin.

Blogg

För att börja med slutsatsen så är svaret otvivelaktigt ja. Men på den andra sidan så är de så sällsynta, och Australien är förövrigt så tryggt, att det är ett av de minst farliga länderna att semestra i.

Dykning vid Exmouth.

Inspiration

Australien är en av världens bästa destinationer för dykning, och en bucket list destination för ivrig dykare.

Heaphy Track.

Inspiration

Ingenting kan jämföras med Nya Zeelands storslagna naturen, och en av de bästa sätten att njuta av den är till fots.

Sydney.

Inspiration

Vi har tagit fram 16 platser som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet. Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!

Känguru i Lucky Bay.

Blogg

Det blir mer och mer populärt att beställa resor via internet. Många tycker det är enkelt att ordna allt själv utan att tänka på nackdelarna.

Kangaroo Island.

Inspiration

Mer än 80 % av landets alla växter, däggdjur, reptiler och grodor finns endast i Australien, och något av det mest spännande med att resa ”down under” är att uppleva det annorlunda djurlivet.

ReedSleep på ReefWorld.

Blogg

Det första du ser när du slår upp ögonen är fiskar och havsdjur som ostört simmar omkring. En mer unik utsikt från hotellsängen får du leta länge efter!

Perth.

Blogg

Om du vill få en grundlig inblick i vad Perth har att erbjuda när det gäller historia, restauranger, barer, caféliv och street art, så bör du unna dig själv en guidad stadsvandring med Two Feet & A Heartbeat.

Britz vid Uluru.

Inspiration

Läs våra bästa anledningar för att åka på husbilssemester, och vem vet, kanske fastnar du för detta sätt att resa, för friheten och naturupplevelserna.

Flinders Ranges.

Blogg

Hösten 2019, långt innan världen stängdes ned, hade jag förmånen att besöka området norr om charmiga Adelaide i South Australia. Här finns den vackraste outback naturen Australien kan bjuda på.

Byron Bay.

Inspiration

Australien har fler än 10 000 stränder. Utan tvekan finns här en strand för alla smaker.

Stora Barriärrevet.

Blogg

Korallblekning på Stora Barriärrevet har fått stor uppmärksamhet i media. Vi har sett närmare på hur det faktiskt står till med korallrevet.

Fiordland.

Inspiration

Drömmer du om att resa runt på Nya Zeeland men är osäker på vilka platser och områden du ska besöka?

Aqua Dining Restaurant, Sydney.

Inspiration

I Sydney finns alla typer av restauranger, från fine dining till typisk streetfood med inspiration från världens alla hörn.

Great Ocean Walk.

Inspiration

Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser. Se de unika djuren i sin naturliga miljö och utforska det varierande landskapet.

St Kilda, Melbourne.

Inspiration

Graden av kreativitet och innovation bland restaurangerna i Melbourne är imponerande. Världsberömda kockar för en stenhård kamp om heder och ära.

Koala.

Inspiration

Koalan är så gullig att den nästan kunde vara hämtad från en saga. Och det är kanske det som är anledningen till att det finns så många populära myter kring denna söta varelse som endast finns i Australien.

Rigoni's Bistro i Adelaide.

Inspiration

Adelaide är en populär destination för matälskare som vill uppleva Australiens kulinariska höjdpunkter.

Stora Barriärrevet.

Inspiration

Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.

Lizard Island.

Inspiration

De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.

Angor Wat.

Inspiration

Vi har samlat de vanligaste upplevelserna som de flesta vill vara med om på en resa runt jorden. Vi har fördelat dem i 10 olika kategorier.

Sydney.

Inspiration

Gourmetmat, opera, historia och promenader längs med havet är bara några av upplevelserna du bör inkludera nästa gång du besöker Sydney.

Clare Valley.

Inspiration

Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?

Wilsons Promontory.

Inspiration

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder.

Longitude 131° Resort.

Inspiration

Ät frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster. Upplevelserna står på rad med dessa fem noga utvalda elithotell som bas.

Sydney.

Inspiration

Drömmer du om att se kängurus, se soluppgången vid magiska Ayers Rock eller snorkla vid Stora Barriärrevet? Här är en tio i topp-lista över mäktiga upplevelser i kängurulandet i söder.

Britz.

Inspiration

Fler och fler väljer att resa med bil för att se så mycket som möjligt av landet. Australien är känt för sin vackra, omväxlande natur och sitt unika djurliv. Ett av de bästa sätten att uppleva landet är på fyra hjul.

Bedarra Island Resort

Inspiration

Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.

Australien.

Inspiration

Här är fyra värdefulla råd till ”Australien-amatörer” som vill ha spännande och varierande upplevelser i landet down under.

Rock Art Tour.

Inspiration

Ett brett spektrum av upplevelser och aktiviteter väntar om man vill se Australien genom aboriginernas ögon.

Arkaba Walk.

Inspiration

Här är 9 höjdpunkter du inte bör missa när du besöker delstaten South Australia.

Phillip Island.

Inspiration

Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.

Jumping crocodile i Adelaide River.

Inspiration

Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.

Inspiration

Nya Zeeland är ett långsträckt land som har varierande klimatförhållanden. Landet sträcker sig över flera klimatbälten, från det subtropiska på öarna i norr till det subarktiska i bergen i söder.

Alice Springs.

Inspiration

Australien är ett stort land med ett varierat klimat. Landet kan indelas i tre klimatzoner. Tropiskt i norr, subtropiskt i mitten och tempererat i söder. Men variationerna är stora.

Cobourg Mud Crabs.

Inspiration

Gör allvar av drömresan till Australien. Till ”the bush”, till vinområdet Barossa, till djurriket Kangaroo Island och matmeckat Melbourne.