Perth

Foto: Tourism Western Australia

Karta - Perth

Perth

Delstat: Western Australia

Antal invånare: 2 300 000

Kuriosa: Perth är den mest isolerade staden i världen. Det är närmare till Singapore än till Australiens huvudstad, Canberra.

Rekommenderade upplevelser

Vädret i Perth

Utflykter och aktiviteter

Få en offert

Solrika Perth är huvudstad i delstaten Western Australia, och är kanske Australiens renaste stad. Staden ligger naturskönt vid Swan River, och den bästa utsikten får man från Kings Park och Botanic Garden – en av världens största stadsparker.

Stadens centrum är inte större än att man kan gå till de allra flesta sevärdheter, shopping och restauranger. Njut av en lång lunch vid floden eller på stranden, och njut av det breda kulinariska utbudet Perth erbjuder.

I själva centrum finns affärsområdet med skyskrapor och gågator med ett stort utbud av butiker, restauranger, barer och köpcenter. Vill du uppleva den kulturella sidan av Perth rekommenderar vi ett besök i stadsdelen Northbridge, där det finns spännande restauranger och caféer, och flera museer, bland annat Art Gallery of Western Australia.

Cottesloe Beach i Perth.
Cottesloe Beach i Perth.
Foto: Tourism Western Australia

Strandaktiviteter på Cottesloe Beach

Glöm inte heller stadens många stränder som alla vänder västerut, något som betyder spektakulära solnedgångar när solen försvinner ned i horisonten i Indiska Oceanen. Scarborough Beach och Cottesloe Beach är stadens mest kända stränder, och när man är klar med att simma, surfa och sola sig finns ett stort utbud av trendiga barer och restauranger med havsutsikt.

Rottnest Island.
Pinky Beach och Bathurst Lighthouse på Rottnest Island.
Foto: Tourism Western Australia

Rekommenderade upplevelser i Perth

  • Fremantle – en charmig hamnstad endast 30 minuter från Perth. Besöker man Australiens västkust så bör man absolut ta en tur hit. Staden ligger i mynningen till Swan River alldeles intill Indiska Oceanen.
  • Rottnest Island – är en ö utanför Fremantle som har en färgstark historia och som är ett idylliskt resmål med vackra stränder och ett storslaget natur- och djurliv.
  • Swan Valley, besök en av de lokala vingårdarna som endast ligger en halvtimmes resa utanför centrum.
  • Besök de populära badstränderna Scarborough och Cottesloe.
  • Njut av utsikten över Swan River från Kings Park and Botanic Garden.
Lär känna Perth.

Vädret i Perth

Delstaten Western Australia är så stor att den har flera klimatzoner. Perth har fler soldagar än någon annan av delstatshuvudstäderna i Australien och klimatet är varmt och solrikt. Det regnar mest mellan maj och september, och den varmaste månaden är vanligtvis februari där genomsnittstemperaturen ligger på runt 31 grader. En sjöbris som kallas «The Fremantle Doctor» är ofta välkommen då den kyler ner luften på de varmaste dagarna. Vintrarna är milda och temperaturen ligger på mellan 18-21 grader.

Läs mer om vädret i Perth

Utflykter och aktiviteter i Perth

Western Australia

Flerdagsutflykt

Perth – Broome

Flerdagsutflykt

Margaret River

Dagsutflykt

Perth, Fremantle

Dagsutflykt

Cervantes, Pinnacles, Lancelin

Dagsutflykt

Rottnest Island

Dagsutflykt

Besök även Fremantle

Fremantle är hamnstaden till Perth och om man besöker Australiens västkust så bör man absolut ta en tur hit. Staden ligger i mynningen till Swan River alldeles intill Indiska Oceanen.

Fremantle är en charmig liten stad och känt för sina många caféer. Detta var den första europeiska kolonin i Western Australia och etablerades år 1829. Som så många andra städer i landet så var det först en fångby, och många av de vackra byggnaderna som idag ger Fremantle sin unika atmosfär byggdes av straffångar. Vill du veta mer om kolonins grundare och straffångarna så är ett besök till Fremantle Prison Museum väl värt tiden.

Little Creatures i Fremantle.
Bryggeriet Little Creatures i Fremantle.
Foto: Tourism Western Australia

Alldeles utanför Fremantle ligger Rottnest Island, en ö med en stark historia och ett idylliskt resmål med vackra stränder och ett storslaget natur- och djurliv.

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Great Ocean Walk.
Inspiration
Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser. Se de unika djuren i sin naturliga miljö och utforska det varierande landskapet.
Läs hela artikeln
Clare Valley.
Inspiration
Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?
Läs hela artikeln