SØK
Generic filters
Exact matches only
Välj en sida

Andra destinationer i Western Australia

Western Australia är mer än storstaden Perth. Nedan några andra destinationer vi rekommenderar i denna stora delstat.

Utflykter och aktiviteter

Övriga Western Australia

Ningaloo Reef

Simma med valhaj i Ningaloo Reef.

Simma med valhaj i Ningaloo Reef. Foto: Tourism WA

Ningaloo Reef är ett fantastiskt korallrev som ligger 1200 km norr om Perth. Det är många som tycker att Ningaloo Reef överträffar Stora Barriärrevet i Queensland. På Ningaloo Reef, som finns med på världsarvslistan, finns ett otroligt varierat och färgrikt undervattensliv.

Världens största fisk, valhajen håller till i området vid Ningaloo Reef mellan april – juli varje år. Möjlighet finns att simma med dessa majestätiska djur på organiserade turer. Du har även möjlighet att se sköldpaddor och dugonger.

Monkey Mia

delfiner i monkey mia

Delfiner i Monkey Mia. Foto: Australia’s Coral Coast

Monkey Mia är ett populärt turistområde ca 900 km norr om Perth som är mest känt för sina delfiner. Delfiner har i mer än 50 år dagligen kommit in nära stranden i detta område, så det finns mycket goda chanser att se dem på nära håll.

Karijini National Park

Häng med på ett 4WD-äventyr i Karijini National Park.

Häng med på ett 4WD-äventyr i Karijini National Park. Foto: Tourism WA

Karijini National Park är den näst största nationalparken i Western Australia och här finns några av de vackraste omgivningarna man kan tänka sig. Bo här ett par nätter och få en autentisk ”outback” upplevelse.

Broome

Rid på en kamel i solnedgången på Cable Beach i Broome.

Rid på en kamel i solnedgången på Cable Beach i Broome. Foto: Tourism WA

240 mil norr om Perth, vid gränsen till den stora öknen Great Sandy Desert, ligger pärlan i den norra delen av Western Australia – Broome. Den är en gammal pärlfiskestad med ett par tusen invånare, ett härligt vinterklimat och en 22 km lång, fin, tropisk badstrand med kritvit sand och turkosblått hav.

Broome är en bra utgångspunkt för turer i det vilda och vackra Kimberley. Vi rekommenderar ett par dagar här oavsett om du är på en kör själv semester eller ska göra en flerdagarstur som utgår härifrån.

Kimberley

Helikopter över Bungle Bungle i Kimberley.

Helikopter över Bungle Bungle i Kimberley. Foto: Tourism WA

Kimberley erbjuder några av Australiens mest unika vildmarksupplevelser. Området är närmare 423 000 kvadratkilometer stort och i regionen bor färre människor än i nästan något annat området på jorden. Här finns flera nationalparker, särpräglade klippformationer, stora vattenfall och en nästan orörd kustlinje med ett otroligt undervattensliv. Det är också ett område där man kan få en autentisk inblick i aboriginernas liv, lära sig mer om deras historia, se deras konst eller smaka på ”bush tucker”, vilket är maten de hittar och lever av i naturen.

Söder om Perth

lucky bay

Lucky Bay i Cape Le Grande National Park. Foto: Tourism WA

Området sydväst om Perth är en vacker kör-själv destination, och här är det heller inte så långt mellan sevärdheterna. Området kännetecknas av långa, familjevänliga stränder, bra förhållanden för surfing, mat och vin av världsklass och trevliga småstäder. Busselton, Yallingup, Margaret River och Cape Leeuwin är några av platserna vi rekommenderar att ni inkluderar i resplanen.

Sydöst om Perth ligger två andra fina semesterdestinationer. I Denmark finns nationalparker med stränder av världsklass, medan Albany har spännande naturformationer, ett intressant museum om valar och självklart flera vackra stränder.

Börja planera din drömresa

Lite extra lyx under semestern?

Bo på något av Western Australias mest unika och lyxiga hotell.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Western Australia är mer än storstaden Perth. Nedan några andra destinationer vi rekommenderar i denna stora delstat, inkl. Broome, Monkey Mia och Ningaloo Reef.
El Questro Homestead

El Questro Homestead

Western Australia är mer än storstaden Perth. Nedan några andra destinationer vi rekommenderar i denna stora delstat, inkl. Broome, Monkey Mia och Ningaloo Reef.
Cape Lodge

Cape Lodge

Western Australia är mer än storstaden Perth. Nedan några andra destinationer vi rekommenderar i denna stora delstat, inkl. Broome, Monkey Mia och Ningaloo Reef.