Övriga Western Australia

Foto: Lauren Bath

Hem > Australien > Western Australia > Övriga Western Australia

Rottnest Island

Karta - Rottnest Island

Rottnest Island ligger 19 kilometer från Perth. Ankomst med båt, helikopter eller färja (90 minuter från Perth och 25 minuter från Fremantle) Ön är populär både som semestermål för australiensarna och som dagsutflykt för turisterna. Det finns möjlighet att följa med på en guidad busstur, eller upptäcka ön på cyckel eller till fots. Rottnest Island är inte större än att det tar cirka 3,5 timme att cykla runt ön. Här finns ogenerade stränder och med snorkel och cyklop kan det spännande undervattenslivet upplevas.

Dessutom kan man stifta bekantskap med känguruns lilla, mjukdjurslikande släkting Quakka. Den har ett tillsynes permanent leende om munne som har gett den ett rykte som världens vänligaste djur och därmed blivit en världskändis och selfie favorit.

Ningaloo Reef

Karta - Ningaloo Reef

Ningaloo Reef är ett fantastiskt korallrev som ligger 1200 km norr om Perth. Det är många som tycker att Ningaloo Reef överträffar Stora Barriärrevet i Queensland. På Ningaloo Reef, som finns med på världsarvslistan, finns ett otroligt varierat och färgrikt undervattensliv.

Världens största fisk, valhajen håller till i området vid Ningaloo Reef mellan april – juli varje år. Möjlighet finns att simma med dessa majestätiska djur på organiserade turer. Du har även möjlighet att se sköldpaddor och dugonger.

Monkey Mia

Karta - Monkey Mia

Monkey Mia är ett populärt turistområde ca 900 km norr om Perth som är mest känt för sina delfiner. Delfiner har i mer än 50 år dagligen kommit in nära stranden i detta område, så det finns mycket goda chanser att se dem på nära håll.

Karijini National Park

Karta - Karijini NP

Karijini National Park är den näst största nationalparken i Western Australia och här finns några av de vackraste omgivningarna man kan tänka sig. Bo här ett par nätter och få en autentisk ”outback” upplevelse.

Broome

Karta - Broome

240 mil norr om Perth, vid gränsen till den stora öknen Great Sandy Desert, ligger pärlan i den norra delen av Western Australia – Broome. Den är en gammal pärlfiskestad med ett par tusen invånare, ett härligt vinterklimat och en 22 km lång, fin, tropisk badstrand med kritvit sand och turkosblått hav.

Broome är en bra utgångspunkt för turer i det vilda och vackra Kimberley. Vi rekommenderar ett par dagar här oavsett om du är på en kör själv semester eller ska göra en flerdagarstur som utgår härifrån.

Kimberley

Karta - Kimberley

Kimberley erbjuder några av Australiens mest unika vildmarksupplevelser. Området är närmare 423 000 kvadratkilometer stort och i regionen bor färre människor än i nästan något annat området på jorden. Här finns flera nationalparker, särpräglade klippformationer, stora vattenfall och en nästan orörd kustlinje med ett otroligt undervattensliv. Det är också ett område där man kan få en autentisk inblick i aboriginernas liv, lära sig mer om deras historia, se deras konst eller smaka på ”bush tucker”, vilket är maten de hittar och lever av i naturen.

Söder om Perth

Karta - South West

Området sydväst om Perth är en vacker kör-själv destination, och här är det heller inte så långt mellan sevärdheterna. Området kännetecknas av långa, familjevänliga stränder, bra förhållanden för surfing, mat och vin av världsklass och trevliga småstäder. Busselton, Yallingup, Margaret River och Cape Leeuwin är några av platserna vi rekommenderar att ni inkluderar i resplanen.

Sydöst om Perth ligger två andra fina semesterdestinationer. I Denmark finns nationalparker med stränder av världsklass, medan Albany har spännande naturformationer, ett intressant museum om valar och självklart flera vackra stränder.

Gör drömresan till verklighet

Unika hotell i Western Australia

Margaret River