Search
Generic filters
Välj en sida

Western Australia

Western Australia är den största delstaten i Australien och utgör nästan en tredjedel av hela landet. Området är lika stort som Västeuropa.

Reseförslag

Western Australia

Delstat:

Western Australia

Lär känna Western Australia

Western Australia är den största delstaten i Australien och utgör nästan en tredjedel av hela landet. Området är lika stort som Västeuropa. De allra flesta invånare bor i huvudstaden Perth, och i det sydvästra hörnet av delstaten. Övriga delar är Australiens “vilda västern”, ett glest befolkat pionjärland där man i huvudsak lever av gruvdrift, boskap och turism.

Längst norrut ligger en av världens med otillgängliga ödemarker, The Kimberly. Ingångsporten till Kimberly är kuststaden Broome, en avslappnad stad med en av Australiens bästa stränder, Cable Beach. Söder om Broome på Ningaloo Reef, kan man simma med valhajar mellan april och juli och i Monkey Mia kan man mata delfiner.

Söder om Perth finns det välkända vinområdet Margaret River, och ännu längre sydost hittar man kritvita stränder på rad, besök till exempel Denmark, Albany och Esperance. Avstånden är stora i Western Australia, men ändå är det med bil och husbil som man verkligen kan uppleva essensen av delstaten.

Höjdpunkter

 

  • Monkey Mia, där vilda delfiner kommer in till stranden två gånger per dag.
  • Pinnacles, ett månliknande ökenområde där stora pelare av kalksten sticker upp ur den gula sanden.
  • Kimberley, ett nästan folktomt område med en orörd vildmark och fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef, korallrev som nästan överträffar Great Barrier Reef och med ett otroligt varierat och färgrikt undervattensliv med bl.a. valhajar.
  • Margaret River, ett bördigt område i ett annars torrt landskap med några av Australiens bästa vingårdar och många bra surfstränder.

Se filmen nedan för mer information:

Unna dig något extra

Bo på något av Western Australias mest unika och lyxiga hotell.

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis Ningaloo Reef

Sal Salis – en lyxcamp belägen precis där vildmarken möter korallrevet allra längst ut på Australiens västkust. Sal Salis miljövänliga synsätt garanterar att du som gäst har en minimal inverkan på de naturliga omgivningarna.

El Questro Homestead

El Questro Homestead

Kimberley är ett av världens sista öde vildmarksområden, och i El Questro Wilderness Park kan du utforska platser där få andra människor har varit.

Cape Lodge

Cape Lodge

Cape Lodge ligger perfekt beläget på sin egna vingård i det förtrollande vindistriktet Margaret River, längst ut på Australiens sydvästra spets.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Sydney

16 fantastiska platser du måste uppleva i Australien

Australien är ett stort land med många vackra platser och otroliga upplevelser.

Australiens bästa vinregioner

Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?