Western Australia

Foto: Tourism Western Australia

Hem > Australien > Western Australia
Karta Western Australia

Western Australia

Antal invånare: 2 700 000

Största stad: Perth

Destinationer

Reseförslag

Unika hotell

Utflykter och aktiviteter

Få en offert

Western Australia är den största delstaten i Australien och utgör nästan en tredjedel av hela landet. Området är lika stort som Västeuropa.

De allra flesta invånare bor i huvudstaden Perth, och i det sydvästra hörnet av delstaten. Övriga delar är Australiens “vilda västern”, ett glest befolkat pionjärland där man i huvudsak lever av gruvdrift, boskap och turism.

Längst norrut ligger en av världens med otillgängliga ödemarker, The Kimberly. Ingångsporten till Kimberly är kuststaden Broome, en avslappnad stad med en av Australiens bästa stränder, Cable Beach. Söder om Broome på Ningaloo Reef, kan man simma med valhajar mellan april och juli och i Monkey Mia kan man mata delfiner.

Söder om Perth finns det välkända vinområdet Margaret River, och ännu längre sydost hittar man kritvita stränder på rad, besök till exempel Denmark, Albany och Esperance. Avstånden är stora i Western Australia, men ändå är det med bil och husbil som man verkligen kan uppleva essensen av delstaten.

Se vad du kan uppleva i Western Australia.

Höjdpunkter i Western Australia

  • Monkey Mia, där vilda delfiner kommer in till stranden två gånger per dag.
  • Pinnacles, ett månliknande ökenområde där stora pelare av kalksten sticker upp ur den gula sanden.
  • Kimberley, ett nästan folktomt område med en orörd vildmark och fantastisk natur.
  • Ningaloo Reef, korallrev som nästan överträffar Great Barrier Reef och med ett otroligt varierat och färgrikt undervattensliv med bl.a. valhajar.
  • Margaret River, ett bördigt område i ett annars torrt landskap med några av Australiens bästa vingårdar och många bra surfstränder.

Destinationer i Western Australia

Reseförslag till Western Australia

Unika hotell i Western Australia

Utflykter och aktiviteter i Western Australia

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Clare Valley.
Inspiration
Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?
Great Ocean Walk.
Inspiration
Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser. Se de unika djuren i sin naturliga miljö och utforska det varierande landskapet.
.