Search
Generic filters
Välj en sida

Phillip Island

Phillip Island är känd för sitt unika djurliv och speciellt för de små pingvinerna som håller till där. Varje dag vid solnedgågen kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som ”Penguin Parade”.

Utflykter och aktiviteter

Phillip Island

Delstat: Victoria

Antal invånare: ca. 11 000

Största attraktion: The Penguin Parade

Lär känna Phillip Island

Phillip Island ligger 140km sydost om Melbourne och är känd för sitt unika djurliv och speciellt för de små pingvinerna som håller till där. Varje dag vid solnedgågen kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som ”Penguin Parade”.

Det är en rolig och intressant upplevelse att se pingvinerna vagga över stranden och upp till sina bon i sanddynorna ovanför. Du kan välja mellan att se pingvinerna på Summerland Beach från enläktare, en observationsplattform, en sky box eller bäst av allt i en liten grupp ledd av en naturguide på stranden. Missa inte heller besökscentret som har mycket intressant information om de söta pingvinerna.

Hela Phillip Island är ett skyddat område på grund av att både naturen och djurlivet är fantastiskt. På fastlandet har koalan blivit en hotad djurart, då deras naturliga habitat ständigt krymper. Det finns därför inte längre så många platser där man kan uppleva koalan i dess naturliga miljö, men på Koala Conservation Centre på Phillip Island, som är värt ett besök, jobbar man hårt för att bevara detta unika djur.

Andra sevärdheter på Phillip Island är:

  • The Nobbies, ett spektakulärt område vid kusten med ett rikt fågelliv.
  • Seal Rocks, som har Australiens största koloni med sälar.
  • Churchill Island Heritage Farm.

Phillip Island är även ett populärt rekreationsområde för australiensarna själva, så här finns även golfbanor, badstränder, samt möjligheter för vandring och cykling. Det finns även ett par vingårdar på ön.

Se filmen nedan för mer information:

Börja planera din drömresa

Inspiration

Små pingviner som vaggar fram på stranden på Phillip Island.

Topp 9 höjdpunkter i Victoria

Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.