Phillip Island

Foto: Robert Blackburn/Visit Victoria

Hem > Australien > Victoria > Phillip Island
Karta - Phillip Island

Phillip Island

Delstat: Victoria

Antal invånare: ca. 11 000

Största attraktion: The Penguin Parade

Rekommenderade upplevelser

Utflykter och aktiviteter

Få en offert

Phillip Island ligger 140km sydost om Melbourne och är känd för sitt unika djurliv och speciellt för de små pingvinerna som håller till där. Varje dag vid solnedgågen kommer pingvinerna tillbaka från en dag ute till havs och detta speciella fenomen är känt som ”Penguin Parade”.

Det är en rolig och intressant upplevelse att se pingvinerna vagga över stranden och upp till sina bon i sanddynorna ovanför. Du kan välja mellan att se pingvinerna på Summerland Beach från enläktare, en observationsplattform, en sky box eller bäst av allt i en liten grupp ledd av en naturguide på stranden. Missa inte heller besökscentret som har mycket intressant information om de söta pingvinerna.

Hela Phillip Island är ett skyddat område på grund av att både naturen och djurlivet är fantastiskt. På fastlandet har koalan blivit en hotad djurart, då deras naturliga habitat ständigt krymper. Det finns därför inte längre så många platser där man kan uppleva koalan i dess naturliga miljö, men på Koala Conservation Centre på Phillip Island, som är värt ett besök, jobbar man hårt för att bevara detta unika djur.

Phillip Island är även ett populärt rekreationsområde för australiensarna själva, så här finns även golfbanor, badstränder, samt möjligheter för vandring och cykling. Det finns även ett par vingårdar på ön.

Rekommenderade upplevelser på Phillip Island

  • Penguin Parade
  • The Nobbies, ett spektakulärt område vid kusten med ett rikt fågelliv.
  • Seal Rocks, som har Australiens största koloni med sälar.
  • Koala Conservation Centre på Phillip Island
  • Churchill Island Heritage Farm.
Se vad du kan uppleva på Phillip Island.

Utflykter och aktiviteter på Phillip Island

French Island, Phillip Island

Dagsutflykt

Great Ocean Road, Phillip Island, Wilsons Prom

Flerdagsutflykt

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Sydney.
Inspiration
Vi har tagit fram 16 platser som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet. Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!
Läs hela artikeln
Hot Water Beach.
Inspiration
Det kan vara överväldigande att välja vad man ska uppleva på en resa till Nya Zeeland. Vi har därför tagit fram en lista som innehåller 15 populära turistattraktioner.
Läs hela artikeln