Övriga Victoria

.

Hem > Australien > Victoria > Övriga Victoria

Grampians National Park

Karta - Grampians NP

Detta är ett fascinerande naturområde nordväst om Melbourne. Här har man goda möjligheter att vandra, se det unika australiensiska djurlivet och beundra den vackra naturen. Med utgånspunkt från Halls Gap, beläget i hjärtat av nationalparken, har du en otrolig utsikt över Wonderland Ranges och Mt William Ranges.

Grampians National Park ingår i många kör-själv program med utgångspunkt från Melbourne eller Adelaide och kombineras ofta med Great Ocean Road.

Wilsons Promontory National Park

Karta - Wilsons Promontory

Detta är en av delstaten Victorias mest omtyckta platser. Här finns spektakulär natur med stora granitberg, öppen skog, regnskog, vidsträckta stränder och kustlinjer. I området finns fantastiska ”bushwalks” av varierande längd från en timme och upp till flera dagar. En av områdets sevärdheter är Wilsons Promontory Lighthouse.

Det finns olika boendealternativ i området, allt från camping till stugor och resorter.

Yarra Valley

Karta - Yarra Valley

Yarra Valley ligger ca en timmes resa nordöst om Melbourne. Området har ca 80 vingårdar, och är mest känd för pinot noir, mousserande viner och andra druvsorter som trivs i ett kyligare klimat. Regionen är även känd för andra delikatesser, som lax, öring och kaviar, ekologisk frukt och grönt, ostron och sylt. Yarra har också långa traditioner inom ölbryggning, och det finns många mikrobryggerier där man kan stanna för att provsmaka.

Vi rekommenderar ett besök i Yarra Valley, antingen på en dagstur från Melbourne, eller som ett stopp när man kör själv. Har man tid kan man gärna lägga in en övernattning eller två.

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Unika hotell i Victoria

Lake Daylesford