Melbourne

Foto: Emily Godfrey

Hem > Australien > Victoria > Melbourne
Karta - Melbourne

Melbourne

Delstat: Victoria

Antal invånare: 4 900 000

Kuriosa: Ingen annan stad i världen har så många caféer och restauranger per invånare som Melbourne.

Rekommenderade upplevelser

Vädret i Melbourne

Utflykter och aktiviteter

Få en offert

Melbourne är staden som vet hur man ska njuta av livet. Välj mellan de många restaurangerna, konserterna, teatrarna, festivalerna och de stora sportsarrangemangen. Allt finns tillgängligt i staden som har en spektakulär blandning av ny och gammal arkitektur, eleganta gator och överdådiga parker och trädgårdar.

Med sina drygt 4 miljoner invånare är Melbourne Australiens näst största stad och huvudstad i delstaden Victoria.

Mat och dryck

Melbourne har en levande kärlek till mat och dryck, vilket återspeglas av tusentals restauranger och barer som bjuder på gastronomiska upplevelser från hela världen.

Staden är en smältdegel när det kommer till matupplevelser, men restauranger som kombinerar smaker från alla världens hörn. Här kan man hitta allt från det helt klassiska köket till det riktigt exotiska. Åk till stadsdelen Richmond för vietnamesiskt, Carlton för italienskt, Fitzroy för spansk tapas och Chinatown för autentisk kinamat.

Melbourne.
Gå genom Melbournes bortglömda gator.

Arkader och bakgator

Stadens nätverk av arkader, dvs. undangömda gator, är det mest omfattande i hela Australien. Block Arcade mellan Collins och Elizabeth Street byggdes 1891 och är kronan på verket. Det finns en rad arkader i stadens centrum, alla belägna i närheten av Collins Street. Ta en promenad och hitta undangömda caféer, restauranger, barer och butiker. Det är ett måste att spendera lite tid i arkaderna och kanske får du en större förståelse av byns själ och varför lokalborna värderar den så högt.

Vill du kombinera jobb och semester? Läs om Workation i Melbourne på workations.se.

Rekommenderade upplevelser i Melbourne

  • Upptäck historiska arkader och gator där det finns massor av restauranger, caféer, barer och modebutiker, eller tillbringa lite tid i någon av staden många parker.
  • Upplev stadens stora intresse för sport. Det kan vara fotboll, cricket, rugby eller någon annan sport.
  • Besök gärna sportarenorna.
  • Delta i en festival. I Melbourne har det mesta sin egen festival, allt från mat, film, konst och musikfestivaler, till litteratur och konsthantverk.
  • Besök St Kilda som med sina badstränder, restauranger och barer är en oas i storstaden.
Se vad du kan uppleva i Melbourne.

Vädret i Melbourne

Klimatet i Victoria präglas av de olika klimatzonerna som finns i delstaten, från de varma och torra regionerna i nordväst till de snöklädda bergsområdena i nordost. Melbourne har ett rykte om att ha väldigt snabbt skiftande väder, och många påstår att staden kan ha fyra årstider på en dag. Vanligtvis har staden ett tempererat klimat med varma somrar, kyliga vintrat och milt väder både höst och vår.

Genomsnittstemperaturen på sommaren ligger på 25 grader och 14 grader på vintern. Staden får mest nederbörd mellan maj och oktober.

Läs mer om vädret i Melbourne

Utflykter och aktiviteter i Melbourne

Mornington Peninsula

Dagsutflykt

Melbourne

Dagsutflykt

Mornington Peninsula

Dagsutflykt

Great Ocean Road

Dagsutflykt

Melbourne

Dagsutflykt

French Island, Phillip Island

Dagsutflykt

Great Ocean Road, Phillip Island, Wilsons Prom

Flerdagsutflykt

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Phillip Island.
Inspiration
Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.
Läs hela artikeln
St Kilda, Melbourne.
Inspiration
Graden av kreativitet och innovation bland restaurangerna i Melbourne är imponerande. Världsberömda kockar för en stenhård kamp om heder och ära.
Läs hela artikeln