Search
Generic filters
Välj en sida

Melbourne

Melbourne är staden som vet hur man ska njuta av livet. Välj mellan de många restaurangerna, konserterna, teatrarna, festivalerna och de stora sportsarrangemangen.

Utflykter och aktiviteter

Melbourne

Delstat: Victoria

Antal invånare: 4 900 000

Kuriosa: Ingen annan stad i världen har så många caféer och restauranger per invånare som Melbourne.

Lär känna Melbourne

Melbourne är staden som vet hur man ska njuta av livet. Välj mellan de många restaurangerna, konserterna, teatrarna, festivalerna och de stora sportsarrangemangen. Allt finns tillgängligt i staden som har en spektakulär blandning av ny och gammal arkitektur, eleganta gator och överdådiga parker och trädgårdar.

Med sina drygt 4 miljoner invånare är Melbourne Australiens näst största stad och huvudstad i delstaden Victoria.

Mat och dryck

Melbourne har en levande kärlek till mat och dryck, vilket återspeglas av tusentals restauranger och barer som bjuder på gastronomiska upplevelser från hela världen.

Staden är en smältdegel när det kommer till matupplevelser, men restauranger som kombinerar smaker från alla världens hörn. Här kan man hitta allt från det helt klassiska köket till det riktigt exotiska. Åk till stadsdelen Richmond för vietnamesiskt, Carlton för italienskt, Fitzroy för spansk tapas och Chinatown för autentisk kinamat.

Arkader och bakgator

Stadens nätverk av arkader, dvs. undangömda gator, är det mest omfattande i hela Australien. Block Arcade mellan Collins och Elizabeth Street byggdes 1891 och är kronan på verket. Det finns en rad arkader i stadens centrum, alla belägna i närheten av Collins Street. Ta en promenad och hitta undangömda caféer, restauranger, barer och butiker. Det är ett måste att spendera lite tid i arkaderna och kanske får du en större förståelse av byns själ och varför lokalborna värderar den så högt.

Se filmen nedan för mer information:

Rekommenderade upplevelser

  • Upptäck historiska arkader och gator där det finns massor av restauranger, caféer, barer och modebutiker, eller tillbringa lite tid i någon av staden många parker.
  • Upplev stadens stora intresse för sport. Det kan vara fotboll, cricket, rugby eller någon annan sport.
  • Besök gärna sportarenorna.
  • Delta i en festival. I Melbourne har det mesta sin egen festival, allt från mat, film, konst och musikfestivaler, till litteratur och konsthantverk.
  • Besök St Kilda som med sina badstränder, restauranger och barer är en oas i storstaden.
Cricketmatch på MCG (Melbourne Cricket Ground).

Cricketmatch på MCG (Melbourne Cricket Ground).

Vädret i Melbourne

Klimatet i Victoria präglas av de olika klimatzonerna som finns i delstaten, från de varma och torra regionerna i nordväst till de snöklädda bergsområdena i nordost. Melbourne har ett rykte om att ha väldigt snabbt skiftande väder, och många påstår att staden kan ha fyra årstider på en dag. Vanligtvis har staden ett tempererat klimat med varma somrar, kyliga vintrat och milt väder både höst och vår.

Genomsnittstemperaturen på sommaren ligger på 25 grader och 14 grader på vintern. Staden får mest nederbörd mellan maj och oktober.

Härlig dag på St Kilda Beach i Melbourne.

Härlig dag på St Kilda Beach i Melbourne. Foto: Josie Withers photography

Börja planera din drömresa

Inspiration

Republica på St Kilda Beach.

Guide till Melbournes bästa restauranger

Graden av kreativitet och innovation bland restaurangerna i Melbourne är imponerande. Världsberömda kockar för en stenhård kamp om heder och ära.

Små pingviner som vaggar fram på stranden på Phillip Island.

Topp 9 höjdpunkter i Victoria

Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.

Wilsons Promontory National Park.

Kör kustvägen mellan Sydney och Melbourne

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder.