Search
Generic filters
Välj en sida

Great Ocean Road

Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar, där den slingrar sig längs med Victorias karga sydkust.

Utflykter och aktiviteter

Great Ocean Road

Delstat: Victoria

Längd: 243 kilometer

Största attraktion: De 12 apostlarna

Lär känna Great Ocean Road

Great Ocean Road är en av Australiens vackraste kustvägar, där den slingrar sig längs med Victorias karga sydkust. På vägen passerar man surfstränder i världsklass, där Bells Beach är den tuffaste, undangömda bukter och spetsiga klippor. Stenformationen ”De tolv apostlarna” är den mest kända attraktionen, men det finns otroligt mycket mer att se och göra längs med vägen.

Den 243km långa körsträckan passerar fiskebyar, regnskog, gyllene badstränder och nationalparker. Tar man en närmare titt kommer man att se ett varierat djurliv, men kängurur, koalor, och valar utanför kusten när det är säsong för detta. Ta god tid på dig och stanna i de mysiga tätorterna längs med vägen, ät färsk fisk och skaldjur och slappna av och njut av resan.

Great Ocean Road kan utgöra en del av resan mellan Melbourne och Adelaide, eller så kan man göra den som en rundtur från Melbourne. Vi rekommenderar även att inkludera den natursköna Grampians National Park om tiden tillåter, oavsett om man kör mot Adelaide eller om man återvänder till Melbourne.

Great Ocean Walk

Ett alternativ till att köra sträckan är att vandra ”The Great Ocean Walk”, vilket är en 104km lång vandringsled som följer kusten från Apollo Bay till De tolv apostlarna. Vandringsleden är upplagd så att man kan gå kortare eller längre sträckor, och den passar för nästan alla, oavsett fysisk form. Den kortaste vandringsturen är mellan 2-3 timmar och de varierar i svårighetsgrad från lätt till ganska krävande. Det finns ett stort urval av övernattningsställen längs med leden och varierar från stugor och campingar till luxuösa Spa-resorter.

Se filmen nedan för mer information:

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Promenad längs med kusten vid Great Ocean Road.

Detta är Australiens vackraste vandringar

Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser.

Små pingviner som vaggar fram på stranden på Phillip Island.

Topp 9 höjdpunkter i Victoria

Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.