Victoria

.

Hem > Australien > Victoria

Victoria är den näst minsta delstaten i Australien. Trots detta är den en av delstaterna med mest mångfald, och med storlagen och varierad natur, ett bördigt jordbrukslandskap, vackra surfstränder, vingårdar och den mångkulturella storstaden Melbourne.

I Victoria finns 32 nationalparker och Australiens vackraste kustväg: Great Ocean Road. Detta är den mest kompakta delstaten i Australien, något som betyder att det är en bra kör-själv destination då det inte är allt för långt mellan höjdpunkterna.

Delstatshuvudstaden Melbourne är en av landets mest populära städer, med hippa stadsdelar och trendiga kaféer, barer, gallerier och butiker präglar stadsbilden. Resan längs Great Ocean Road är Victorias mest kända attraktion och körsträcka, där vägen slingrar sig längs med kustlinjen förbi väderbitna klippor och inbjudande stränder. För att komma nära djurlivet är både Grampians National Park och Wilsons Promontory bra val, och vill man uppleva de små pingvinerna som Victoria är så känt för, så är Phillip Island platsen man besöker.

Förutom natur och djurliv, är Victoria också en perfekt destination för den som tycker om mat och vin, njut till exempel av ädla droppar på halvön Mornington Peninsula och i vindistriktet Yarra Valley, eller ät dig till kulinariska höjdpunkter på någon av Melbournes kända restauranger.

För den som vill uppleva det historia Australien är guldgrävarstaden Sovereign Hill ett måste. Besöker man Victoria på vintern kan man även åka skidor i bergsområdet Snowy Mountains.

Se vad du kan uppleva i Victoria.

Höjdpunkter i Victoria

  • Melbourne, ett centrum för mode, kultur, sport och industri.
  • Great Ocean Road, kustvägen längs Victorias sydkust.
  • Phillip Island, med den berömda ”Penguin Parade”.
  • Grampians, det fascinerande naturområdet nordväst om Melbourne.
  • Mornington Peninsula, en idyllisk halvö söder om Melbourne.

Läs även: Topp 9 höjdpunkter i Victoria

Destinationer i Victoria

Reseförslag till Victoria

Unika hotell i Victoria

Utflykter och aktiviteter i Victoria

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Clare Valley.
Inspiration
Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?
Phillip Island.
Inspiration
Detta är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker delstaten Victoria.
.