Murray River

Foto: South Australian Tourism Commission

Hem > Australien > South Australia > Murray River
Karta - Murray River

Murray River

Delstat: South Australia

Längd: 2508 km (Australiens längsta)

Rekommenderade upplevelser

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Den mäktiga och majestätiska Murray River ligger mindre än två timmar med bil från Adelaide. Den livgivande floden är full att kontraster och den slingrar sig cirka 600 kilometer genom landskapet. Den tar sig runt kalkstensklippor, citruslundar och orörd vildmark.

Detta är ett vackert område att utforska. Du kommer att upptäcka mycket nytt och spännande i denna region med stor mångfald.

Börja ditt äventyr längs Murray River i en av South Australias “two river” regioner. Från Murray Bridge, sträcker området sig norrut mot Barossa och Pinnaroo, och i väst startar den i Blanche och sträcker sig förbi Renmark.

Murray River

Murray River är uppskattningsvis ca 130 miljoner år gammal. För tusentals år var den och Coorong hemvist för Ngarrindjeri och Nganguraku folket. Europeiska nybyggare kom på 1800-talet och använde floden för transport och bevattning.

Båttransport på floden skulle inte vara möjligt utan de många dammar och slussar som kan dateras tillbaka till början av 1900-talet. Fjorton slussar används än i dag. Det finns elva överfarter med färjor på floden och dessa vägfärjor är gratis att använda.

Husbåt på Murray River.
Husbåt på Murray River.
Foto: South Australian Tourism Commission

Flodkryssning

Följ med på en kryssning med Australiens största hjulångare Murray Princess eller en mer intim kryssning med Murray Expeditions och upplev det rika djurlivet läng flodbäddarna.

Längs floden finns en rad små historiska städer. Behöver du en paus från båtliv, fiske, kanotpaddling, bad eller vattenskidor är det bara att besöka en av dessa för att uppleva landsbygdens gästfrihet.

Sov under stjärnorna

Kom nära naturen och övernatta på en campingplats vid Mannum, Long Island, Berri och Renmark. Sätt på dig bra skor, ta med en sovsäck och utforska bushen. Sov under stjärnorna i en av regionens många nationalparker.

Fågellivet är förtrollande. Det finns mer än 300 arter av vattenfåglar och tusentals av flyttfåglar som lever i området omkring Murray River.

Packa badkläderna och ha en fantastisk tid med glädje, äventyr och avkoppling vid Murray River.

Rekommenderade upplevelser på Murray River

  • Flodkryssning med Murray Princess eller Proud Mary
  • Fågelskådning vid Gluepot Reserve
  • Banrock Station & Wetland Centre
  • Ngaut Ngaut Aboriginal site
  • Jet skiing, kanotpaddling och andra vattensportaktiviteter

Utflykter och aktiviteter på Murray River

Murray River

Flerdagsutflykt

Unika hotell vid Murray River

Murray River

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Great Ocean Walk.
Inspiration
Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser. Se de unika djuren i sin naturliga miljö och utforska det varierande landskapet.
Läs hela artikeln
Clare Valley.
Inspiration
Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?
Läs hela artikeln