Search
Generic filters
Välj en sida

Kangaroo Island

Den vanligaste kommentaren från resenärer som besökt Kangaroo Island är att det var höjdpunkten och den mest minnesrika upplevelsen på resan till Australien.

Utflykter och aktiviteter

Kangaroo Island

Delstat: South Australia

Antal invånare: ca 5000

Antal koalor: ca 50 000

Antal kängurur: ca 60 000

Lär känna Kangaroo Island

Den vanligaste kommentaren från resenärer som besökt Kangaroo Island är att det var höjdpunkten och den mest minnesrika upplevelsen på resan till Australien.

Och det förvånar oss inte, för Kangaroo Island är den bästa platsen för att uppleva Australiens djurliv i det fria och här finns även anmärkningsvärda naturfenomen som Remarkable Rocks. Sammanfattningsvis är det en plats där man kommer nära den unika naturen i Australien och den mycket vänliga lokalbefolkningen.

Djurliv i det fria

Några kallar Kangaroo Island för ett zoo utan staket. Här finns kängurur, koalor, vallabyer, pingviner, myrpiggsvin och ett mycket rikt fågelliv. Längs med stranden i Seal Bay kan man gå runt bland en koloni av de utrotningshotade australiensiska sjölejonen.

Kangaroo Island ger dig Australiens natur och djurliv på det allra bästa sättet.

Kultur och historia

Med allt sitt djurliv och sin naturliga skönhet kan man lätt tro att Kangaroo Island är obebodd. Även om det endast bor 4500 fast boende här så har ön en fascinerande historia att berätta. Från rotroliga historien om rymda straffångar och sälfångare till den stolta historien om att de första australiensarna bosatte sig här. Ön har en historia som även i australiensiska förhållanden är unik.

Idag bor det lantbrukare, vinproducenter, konstnärer, kockar och många vänliga och tillmötesgående personer här. De är stolta över sin ö och visar gärna upp den för besökare.

Överväldigande natur

Oländiga klippor längs med kusten, lugna vikar mellan branta uddar, den australiensiska bushen och böljande kullar med jordbruksland. Allt detta och mer än så hittar du här. Remarkable Rocks och Admiral Arch är två av Australiens fascinerande naturskapta underverk.

På Kangaroo Island är öde stränder just det – om du inte räknar med en eller annan känguru förstås.

En stor ö

Kangaroo Island är 155 kilometer bred och är fullpackad med platser att se och saker att göra. Något som betyder att du bör sätta av tid för att utforska alla underverken.

Se filmen nedan för mer information:

Rekommenderade upplevelser

  • Seal Bay Conservation Park
  • Kangaroo Island Marine Experiences
  • Kangaroo Island Spirits
  • Åk sandbräda (sandboard) i Little Sahara
  • Simma med delfiner
  • Remarkable Rocks
  • Smaka på Ligurian honung och andra färska lokala produkter
  • Admirals Arch
Se sjölejon i Seal Bay på Kangaroo Island.

Se sjölejon i Seal Bay på Kangaroo Island. Foto: SATC

Unika hotell

southern ocean lodge

Oceanview Eco Villas

Från Oceanview Eco Villas har man en fin utsikt över det mäktiga havet och det vackra landskapet på Kangaroo Island, ofta omnämnt som Australiens Galapagos.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Promenad längs med kusten vid Great Ocean Road.

Detta är Australiens vackraste vandringar

Australien har ett stort utbud av vandringsturer som garanterar stora naturupplevelser.