Flinders Ranges

Foto: Julie Fletcher

Hem > Australien > South Australia > Flinders Ranges
Karta - Flinders Ranges

Flinders Ranges

Delstat: South Australia

Storlek: 430 km lång från norr till söder

Mest kända landmärke: Wilpena Pound

Rekommenderade upplevelser

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Flinders Ranges är ett av de äldsta landskapen på jorden och den ligger endast fem timmar med bil från Adelaide. Detta är ett spektakulärt område på alla sätt. Här finns branta berg, fjordar, torra vattenhål och roströda jord.

Tusentals år gamla aboriginska legender berättar om Drömtiden och hur gigantiska ormar formade detta landskap. Följ med på en tur med aboriginsk guide eller kör själv längs Aboriginal Dreaming Trail för att lära mer.

Wilpena Pound är en otrolig och majestätisk upplevelse, och man blir i det närmaste mållös när man ser denna naturliga amfiteater.

Från den gråblå gryningen till den djupröda skymningen ändra Flinders Ranges färg vartefter solen vandrar över himlen och steker landskapet.

Här finns det klassiska australiensiska djurlivet. Färgrika papegojor, små vallabyer, kängurur och emuer som vilar i skuggan. Och i luften svävar Australiens största rovfågen på de varma luftströmmarna.

Flinders Ranges.
Kom nära naturen på en vandringstur i Flinders Ranges.
Foto: South Australian Tourism Commission

Outbacken

Detta är ett öde landskap och det finns personer som bor flera hundra kilometer från närmaste granne. Och de älskar det. Men kom ihåg att träffar du på dem så de helt säkert pratsugna.

Lokalbefolkningen får leverarat post och varor ett par gånger i veckan av en brevbärare och de få lyckliga turister som får följa med honom.

Coober Pedy är staden där alla bor i hus under jorden och letar efter opaler i det månliknande landskapet. Här hittar du essensen av outback en Australien.

Spår av liv

Legendariska personer och deras historier har flyttat sig från outbacken och blivit till folklore. Många av dessa historier kommer från gamla vandrings- och boskapsrutter i detta öde område. Som Birdsville Track och den märkliga hästkapplöpningen. Eller Strzelecki Track som går längs med Australiens berömda hundstängsel, som är dubbelt så lång som den kinesiska muren och håller dingon borta från fåren.

Få platser är så spektakulära som när Lake Eyre är fylld av vatten. Denna enorma saltslätt omvandlas då till ett inlandshav med ett rikt fågelliv som dyker upp från intet. En flygtur över Lake Eyre är ett minne för livet.

Du kommer aldrig att glömma en tur till Flinders Ranges och South Australias outback.

Rekommenderade upplevelser i Flinders Ranges

 • Luftballong
 • 4WD guidade turer
 • Vandringsturer
 • Flyg över Wilpena Pound
 • Brachina Gorge
 • Flyg över Lake Eyre
 • Opaler i Coober Pedy
 • Aboriginska klippmålningar
 • Tur til toppen av Arkaroola
 • Övernatta under jorden i Coober Pedy
 • Ät en ”villdjurs tallrik” på the Prairie Hotel
Se vad du kan uppleva i Flinders Ranges.

Utflykter och aktiviteter i Flinders Ranges

Flinders Ranges

Flerdagsutflykt

Unika hotell i Flinders Ranges

Flinders Ranges

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Flinders Ranges.
Blogg
Hösten 2019, långt innan världen stängdes ned, hade jag förmånen att besöka området norr om charmiga Adelaide i South Australia. Här finns den vackraste outback naturen Australien kan bjuda på.
Läs hela artikeln
Arkaba Walk.
Inspiration
Här är 9 höjdpunkter du inte bör missa när du besöker delstaten South Australia.
Läs hela artikeln