Barossa Valley

Foto: Jacobs Creek Winery, Barossa Valley

Hem > Australien > South Australia > Barossa Valley
Karta - Barossa Valley

Barossa Valley

Delstat: South Australia

Antal invånare: ca. 25 000

Mest känt för: Rödvin, speciellt Shiraz. Andra vintyper som produceras mycket av är Riesling, Semillon, Grenache och Cabernet Sauvignon.

Rekommenderade upplevelser

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Australiens mest kända vinområde ligger endast två timmar med bil från Adelaide och här finns mer än 150 vingårdar. Här kan man njuta det goda livet på lyxiga resorter med prisbelönta viner, förstklassig mat och en fantastisk utsikt.

Barossa är ett fascinerande området. De gröna kullarna och dalarna har inspirerat många lokala konstnärer. Så ge dig själv tid att utforska en av världens bästa vinregioner rik på historia, kultur och kulinariska upplevelser.

Barossa har ett medelhavsklimat med kyliga somrar och regniga vintrar något som är perfekt för produktion av rödvin, och regionen är känd för sin Shiraz och smakrika Cabernet. I regionen ligger också Eden Valley som har ett rykte om sig att producera försklassiga viner, och då speciellt Riesling och Chardonnay.

Barossa Valley.
Barossa Valley.
Foto: South Australian Tourism Commission

Barossa kombinerar tradition och historia med 21 århundradets lyx och kreativitet. En av regionens första nybyggare, Johannes Menge, beskrev 1836 Barossa som ”grädden på moset”. Han hade helt rätt. Från starten i början av 1860-talet har Barossa en rik historia som är värd att utforska.

Lär om den kortlivade guldrushen på slutet av 1860-talet. Se byggnader, landskap, kultur och konst, och inte minst smaka på vin och lokala maträtter. Gör en biltur eller gå en tur och stäck på benen. Vägar och promenadleder är bra markerade.

Om du har hyrbil eller husbil rekommen-derar vi att du tillbringar ett par dagar i området. Ett annat alternativ är en heldagstur från Adelaide där man i en liten grupp tillsammans med en kunnig guide besöker vingårdar där du har möjlighet till provsmakning. Australienresor rekommenderar utflykten ”Best of Barossa” där man besöker vinproducenter som Peter Lehmann, Torbreck, Henschke och Rockford.

Barossa – lev det goda livet.

Rekommenderade upplevelser i Barossa Valley

  • Hot Air Baloon
  • Penfolds ”Gör ditt egen vin”
  • Butcher, Baker, Winemaker Trail
  • Maggie Beer’s Farm Shop
  • Upptäck nya smaker på Willunga Farmers’ Market
  • Hentley Farm Restaurant med olika menyer baserat på säsong
Lär dig om vin i Barossa Valley.

Utflykter och aktiviteter i Barossa Valley

Barossa Valley

Dagsutflykt

Barossa Valley

Dagsutflykt

Unika hotell i Barossa Valley

Barossa Valley

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Rigoni's Bistro i Adelaide.
Inspiration
Adelaide är en populär destination för matälskare som vill uppleva Australiens kulinariska höjdpunkter.
Läs hela artikeln
Clare Valley.
Inspiration
Australien är verkligen ett vinland! Så varför inte ta turen förbi ett eller flera av dessa vindistrikt nästa gång du ska till Australien?
Läs hela artikeln