Whitsunday Islands

Foto: Tourism and Events Queensland

Hem > Australien > Queensland > Whitsunday Islands
Karta - Whitsunday islands

Whitsunday Islands

Delstat: Queensland

Antal invånare: 15 000

Antal öar: 74

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Whitsunday Islands, eller Pingstöarna som de heter på svenska, är ett av Queenslands största semesterområden och består av 74 små och stora öar – varav de flesta är obebodda.

Gillar du långa vita sandstränder, vandringsturer genom gammal regnskog, vattensport och små idylliska semesterorter, så är Whitsundays något för dig. Missa heller inte ett besök på Whitehaven Beach, stranden med kritvit silikasand som ständigt blir utsedd till en av världens finaste stränder.

Öarna ligger på samma breddgrand som Rio de Janeiro och Tahiti, vilket innebär ett hett tropiskt klimat med höga genomsnittstemperaturer året om. Ett besök till Whitsundays är inte fullkomligt utan en kryssning eller segeltur.

Segla i Whitsundays

En flerdagarskryssning med segelbåt är ett av de bästa sätten att uppleva Whitsundays på. Båtarna finns i alla storlekar och på flera av dem kan man delta aktivt med resning av segel och andra aktiviteter på däck, eller så kan man välja att ta det lugnt och bara njuta av tillvaron. Kryssningarna varar i allt mellan 2-6 dagar, och under loppet av denna tid kan man slappna av på däck i solen, bada, snorkla, besöka orörda öar och stränder och avsluta dagen med en iskall drink medan man ser på solnedgången. Det finns olika hyttkategorier, både med och utan egen dusch och toalett och alla måltider är inkluderade i priset. Har man begränsat med tid så kan vi även erbjuda dagsturer.

Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den kryssning som passar bäst för dig.

Se Whitehaven Beach och Hamilton Island i 360-grader. Dra i filmen för att se dig omkring.

Utflykter och aktiviteter i Whitsunday Islands

Stora Barriärrevet

Flerdagsutflykt

Stora Barriärrevet, Whitsunday Islands

Dagsutflykt

Whitsunday Islands

Flerdagsutflykt

Stora Barriärrevet, Heart Island

Dagsutflykt

Whitsunday Islands

Flerdagsutflykt

Unika hotell i Whitsunday Islands

Whitsunday Islands

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Lizard Island.
Inspiration
De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.
Läs hela artikeln
Byron Bay.
Inspiration
Australien har fler än 10 000 stränder. Utan tvekan finns här en strand för alla smaker.
Läs hela artikeln