Whitsunday Islands

Whitsunday Islands, eller Pingstöarna som de heter på svenska, är ett av Queenslands största semesterområden och består av 74 små och stora öar – varav de flesta är obebodda.

Foto: Tourism and Events Queensland

Kart Whitsunday Islands

Whitsunday Islands

Delstat: Queensland

Antal invånare: 15 000

Antal öar: 74

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Whitsunday Islands, eller Pingstöarna som de heter på svenska, är ett av Queenslands största semesterområden och består av 74 små och stora öar – varav de flesta är obebodda.

Gillar du långa vita sandstränder, vandringsturer genom gammal regnskog, vattensport och små idylliska semesterorter, så är Whitsundays något för dig. Missa heller inte ett besök på Whitehaven Beach, stranden med kritvit silikasand som ständigt blir utsedd till en av världens finaste stränder.

Öarna ligger på samma breddgrand som Rio de Janeiro och Tahiti, vilket innebär ett hett tropiskt klimat med höga genomsnittstemperaturer året om. Ett besök till Whitsundays är inte fullkomligt utan en kryssning eller segeltur.

Segla i Whitsundays

En flerdagarskryssning med segelbåt är ett av de bästa sätten att uppleva Whitsundays på. Båtarna finns i alla storlekar och på flera av dem kan man delta aktivt med resning av segel och andra aktiviteter på däck, eller så kan man välja att ta det lugnt och bara njuta av tillvaron. Kryssningarna varar i allt mellan 2-6 dagar, och under loppet av denna tid kan man slappna av på däck i solen, bada, snorkla, besöka orörda öar och stränder och avsluta dagen med en iskall drink medan man ser på solnedgången. Det finns olika hyttkategorier, både med och utan egen dusch och toalett och alla måltider är inkluderade i priset. Har man begränsat med tid så kan vi även erbjuda dagsturer.

Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den kryssning som passar bäst för dig.

Se Whitehaven Beach och Hamilton Island i 360-grader. Dra i filmen för att se dig omkring.

Utflykter och aktiviteter i Whitsunday Islands

Unika hotell i Whitsunday Islands

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Bedarra Island Resort

5 lyxupplevelser i Australien

Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.

Håll dig uppdaterad

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.