Search
Generic filters
Välj en sida

Whitsunday Islands

Whitsunday Islands, eller Pingstöarna som de heter på svenska, är ett av Queenslands största semesterområden och består av 74 små och stora öar – varav de flesta är obebodda.

Utflykter och aktiviteter

Whitsunday Islands

Delstat: Queensland

Antal invånare: 15 000

Antal öar: 74

Lär känna Whitsunday Islands

Whitsunday Islands, eller Pingstöarna som de heter på svenska, är ett av Queenslands största semesterområden och består av 74 små och stora öar – varav de flesta är obebodda.

Gillar du långa vita sandstränder, vandringsturer genom gammal regnskog, vattensport och små idylliska semesterorter, så är Whitsundays något för dig. Missa heller inte ett besök på Whitehaven Beach, stranden med kritvit silikasand som ständigt blir utsedd till en av världens finaste stränder.

Öarna ligger på samma breddgrand som Rio de Janeiro och Tahiti, vilket innebär ett hett tropiskt klimat med höga genomsnittstemperaturer året om. Ett besök till Whitsundays är inte fullkomligt utan en kryssning eller segeltur.

Segla i Whitsundays

En flerdagarskryssning med segelbåt är ett av de bästa sätten att uppleva Whitsundays på. Båtarna finns i alla storlekar och på flera av dem kan man delta aktivt med resning av segel och andra aktiviteter på däck, eller så kan man välja att ta det lugnt och bara njuta av tillvaron. Kryssningarna varar i allt mellan 2-6 dagar, och under loppet av denna tid kan man slappna av på däck i solen, bada, snorkla, besöka orörda öar och stränder och avsluta dagen med en iskall drink medan man ser på solnedgången. Det finns olika hyttkategorier, både med och utan egen dusch och toalett och alla måltider är inkluderade i priset. Har man begränsat med tid så kan vi även erbjuda dagsturer.

Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den kryssning som passar bäst för dig.

Se filmen nedan för mer information:

Unika hotell

qualia på hamilton island

qualia

Resorten är byggd i australiensisk stil och ligger helt för sig själv på den norra delen av Hamilton Island. Den består av 60 småhus och paviljonger spridda över ett stort område. Därmed är man garanterad att få vara för sig själv utan insyn.

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Lizard Island Resort

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.

great barrier reef

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet.