Sunshine Coast

Kuststräckan norr om Brisbane upp till Noosa kallas Sunshine Coast, solskenskusten. Här ligger små badorter på rad, alla med utmärkta stränder för bad och surfing.

Foto: Tourism and Events Queensland

Kart Sunshine Coast

Sunshine Coast

Delstat: Queensland

Antal invånare: 300 000

Soldagar per år: ca. 300

Utflykter och aktiviteter

Kuststräckan norr om Brisbane upp till Noosa kallas Sunshine Coast, solskenskusten. Här ligger små badorter på rad, alla med utmärkta stränder för bad och surfing. Innåt kusten ligger flera intressanta nationalparker.

Gör också en tur till djuparken Australia Zoo, som fortfarande drivs av den avlidne ”Krokodiljägaren” Steve Irwings familj. Lär dig mer om det australiensiska djurlivet, med allt från ormar och krokodiler till koalor, kängurur och vombater.

Noosa

Noosa är kanske den mest charmiga orten på solskenskusten och liksom resten av området så är detta ett populärt ställe för både vänner, par och familjer. Hit kommer man för att sola, bada, njuta av stranden, shoppa i någon av de trevliga butikerna och för att äta på någon av ortens fina restauranger. Noosa är utan tvekan en plats med sin egen speciella atmosfär och ett resmål vi gärna rekommenderar!

Se vad du kan uppleva på Sunshine Coast.

Utflykter och aktiviteter på Sunshine Coast

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Bedarra Island Resort

5 lyxupplevelser i Australien

Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.

Håll dig uppdaterad

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.