Search
Generic filters
Välj en sida

Sunshine Coast

Kuststräckan norr om Brisbane upp till Noosa kallas Sunshine Coast, solskenskusten. Här ligger små badorter på rad, alla med utmärkta stränder för bad och surfing.

Utflykter och aktiviteter

Sunshine Coast

Delstat: Queensland

Antal invånare: 300 000

Soldagar per år: ca 300

Lär känna Sunshine Coast

Kuststräckan norr om Brisbane upp till Noosa kallas Sunshine Coast, solskenskusten. Här ligger små badorter på rad, alla med utmärkta stränder för bad och surfing. Innåt kusten ligger flera intressanta nationalparker.

Gör också en tur till djuparken Australia Zoo, som fortfarande drivs av den avlidne ”Krokodiljägaren” Steve Irwings familj. Lär dig mer om det australiensiska djurlivet, med allt från ormar och krokodiler till koalor, kängurur och vombater.

Noosa

Noosa är kanske den mest charmiga orten på solskenskusten och liksom resten av området så är detta ett populärt ställe för både vänner, par och familjer. Hit kommer man för att sola, bada, njuta av stranden, shoppa i någon av de trevliga butikerna och för att äta på någon av ortens fina restauranger. Noosa är utan tvekan en plats med sin egen speciella atmosfär och ett resmål vi gärna rekommenderar!

Se filmen nedan för mer information:

Börja planera din drömresa

Inspiration

Sydney

16 fantastiska platser du måste uppleva i Australien

Australien är ett stort land med många vackra platser och otroliga upplevelser.