Search
Generic filters
Välj en sida

Stora Barriärrevet

Stora Barriärrevet är ett måste för alla som besöker Australien! Det är känt som världens åttonde underverk, är 340 000 kvadratkilometer stort och sträcker sig i 2000 kilometer längs Queenslands kust.

Utflykter och aktiviteter

Stora Barriärrevet

Destination:

Stora Barriärrevet

Delstat: Queensland

Består av: 2900 korallrev, 900 öar och mer än 1500 fiskarter

Längd: 2600 km

Lär känna Stora Barriärrevet

Stora Barriärrevet är ett måste för alla som besöker Australien! Det är känt som världens åttonde underverk, är 340 000 kvadratkilometer stort och sträcker sig i 2000 kilometer längs Queenslands kust.

Du kan snorkla, dyka eller följa med på en naturskön flygning över revet för att få se detta underverk från fågelperspektiv.

Segla bland de palmbeklädda öarna i Whitsundays, utforska regnskogen i Daintree eller bo på en av de luxuösa öarna, som Hayman och Lizard Island. Vill man hellre bo på fastlandet så är både Cairns, Port Douglas, Mission Beach og Hervey Bay bra utgångspunkter för turer ut på revet. Vi rekommenderar att man gör en heldags- eller flerdagstur. Det finns olika turer att välja mellan, allt från turer med stora katamaraner till segelbåtar.

Se filmen nedan för mer information:

Unika hotell

lizard island

Lizard Island Resort

Det här är det bästa Australien har att erbjuda! Många anser att Lizard Island är Stora barriärrevets vackraste ö, och det säger inte lite.

lady elliot island

Lady Elliot Eco Resort

Längst söderut i Stora barriärrevet ligger Lady Elliot Island och hit bör man åka om man är ute efter en riktigt speciell upplevelse. Många anser att det här är den bäst bevarade delen av revet, med ett otroligt rikt liv av fisk och koraller.

Heron Island.

Heron Island Resort

En otroligt idyllisk resort som ligger på en korallö i Stora barriärrevet. Här finns ett unikt marint djurliv, havssköldpaddor, valar och en rad fågelarter.

Castaways Resort & Spa Mission Beach.

Castaways Resort & Spa Mission Beach

Två timmars biltur söder om Cairns ligger idylliska Mission Beach, en av de oupptäckta pärlorna i norra Queensland. Castaways Resort & Spa har ett perfekt läge vid den 14 kilometer långa stranden i Mission Beach, och erbjuder bekväma rum och lägenheter för par, barnfamiljer och vänner.

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

great barrier reef

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet.

Lizard Island Resort

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.