Search
Generic filters
Välj en sida

Port Douglas

Port Douglas har gyllene stränder och några av Tropical North Queensland´s mest exklusiva resorter. Den tidigare fiskebyn är både sofistikerad och avslappnad och är ett populärt semestermål.

Utflykter och aktiviteter

Port Douglas

Delstat: Queensland

Antal invånare: 3500

Största attraktioner: Stora Barriärrevet och Daintree National Park

Lär känna Port Douglas

Port Douglas har gyllene stränder och några av Tropical North Queensland´s mest exklusiva resorter. Den tidigare fiskebyn är både sofistikerad och avslappnad och är ett populärt semestermål för både australiensare och utländska turister. Detta beror på närheten till Stora Barriärrevet, regnskogen och ett väldigt bra klimat året om.

Port Douglas ligger cirka 1 timmes körning norr om Cairns stad och cirka 45 minuter norr om den internationella flygplatsen. Det är ett väldigt charmigt ställe med många fina restauranger och sin egen speciella atmosfär. Den vackra stranden ”Four Mile Beach” ligger på gångavstånd från centrum. Om du föredrar lugna omgivningar så rekommenderar vi Port Douglas istället för Cairns.

Här finns dessutom många bra restauranger, butiker, förstklassiga hotell och historiska byggnader från Queensland. Port Douglas är en utmärkt utgångspunkt för att utforska närområdet. Härifrån kan man åka på dagsturer ut till revet, följa med på 4WD safari eller ta en tur med socker tåget ”Bally Hooley”.

Avvara minst en dag till att besöka Daintree Rainforest som ligger norr om orten och är världens äldsta regnskog. Man bör heller inte missa det prisbelönta ”Rainforest Habitat”, där man får en unik inblick i hur det är att leva i regnskogens miljö.

Se filmen nedan för mer information:

Unika hotell

thala beach

Thala Beach Nature Reserve

Strax söder om Port Douglas, med den gröna regnskogen på den ena sidan och det turkosblå havet på den andra, ligger den här exklusiva resorten. Thala Beach Lodge har en privat strand och här är du garanterad en alldeles speciell vistelse.

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

great barrier reef

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet.

Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.