Port Douglas

Foto: Tourism and Events Queensland

Hem > Australien > Queensland > Port Douglas
Karta - Port Douglas

Port Douglas

Delstat: Queensland

Antal invånare: 3500

Största attraktioner: Stora Barriärrevet och Daintree National Park

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Port Douglas har gyllene stränder och några av Tropical North Queensland´s mest exklusiva resorter. Den tidigare fiskebyn är både sofistikerad och avslappnad och är ett populärt semestermål för både australiensare och utländska turister. Detta beror på närheten till Stora Barriärrevet, regnskogen och ett väldigt bra klimat året om.

Port Douglas ligger cirka 1 timmes körning norr om Cairns stad och cirka 45 minuter norr om den internationella flygplatsen. Det är ett väldigt charmigt ställe med många fina restauranger och sin egen speciella atmosfär. Den vackra stranden ”Four Mile Beach” ligger på gångavstånd från centrum. Om du föredrar lugna omgivningar så rekommenderar vi Port Douglas istället för Cairns.

Här finns dessutom många bra restauranger, butiker, förstklassiga hotell och historiska byggnader från Queensland. Port Douglas är en utmärkt utgångspunkt för att utforska närområdet. Härifrån kan man åka på dagsturer ut till revet, följa med på 4WD safari eller ta en tur med socker tåget ”Bally Hooley”.

Avvara minst en dag till att besöka Daintree Rainforest som ligger norr om orten och är världens äldsta regnskog. Man bör heller inte missa det prisbelönta ”Rainforest Habitat”, där man får en unik inblick i hur det är att leva i regnskogens miljö.

Se vad du kan uppleva i Port Douglas.

Utflykter och aktiviteter i Port Douglas

Cooktown

Flerdagsutflykt

Tropical North Queensland

Flerdagsutflykt

Stora Barriärrevet

Dagsutflykt

Stora Barriärrevet

Dagsutflykt

Port Douglas

Dagsutflykt

Atherton Tablelands

Dagsutflykt

Daintree, Great Barrier Reef

Dagsutflykt

Daintree Rainforest

Dagsutflykt

Stora Barriärrevet

Dagsutflykt

Daintree, Cape Tribulation

Dagsutflykt

Unika hotell i Port Douglas

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Lizard Island.
Inspiration
De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.
Läs hela artikeln
Stora Barriärrevet.
Inspiration
Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.
Läs hela artikeln