K’gari (Fraser Island)

Foto: Tourism Australia

Hem > Australien > Queensland > K’gari (Fraser Island)
Karta - K'gari (Fraser Island)

K’gari (Fraser Island)

Delstat: Queensland

Antal insjöar: över 100

K’gari är världens största sandö.

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

K’gari ligger nordöst om Sunshine Coast och är världens största sandö. Från Hervey Bay på fastlandet tar det 45 minuter med båt. Ön kan verkligen beskrivas som ett paradis på jorden, med oändliga vita sandstränder och kristallklart vatten.

Ön var tidigare känd som Fraser island, men har nu officiellt bytt namn tillbaka till Butchullafolkets traditionella ortnamn: K’gari.

Stora delar av K’gari består av regnskog, vilket är överraskande då ön består helt av sand. Träden växer rakt upp ur sanden. På ön finns dessutom hela 40 sötvattenssjöar, ett komplicerat ekosystem och ett rikt växt- och djur- och inte minst fågelliv. Man räknar med att det finns 350 olika fågelarter här, och dingosen på Fraser Island anses vara de mest renrasiga i hela Australien.

K’gari är en speciell och unik ö. Ett obligatoriskt ställe att besöka är Maheno Shipwreck, vraket av ett skepp som strandade under en cyklon 1935 och som idag är helt sönderrostat. I Champagne Pools kan man bada i saltvatten och vid Indian Head kan man sitta i månens sken och betrakta ett hav av sand och valsafari är ett måste från augusti till oktober. Många väljer att hyra bil för att köra runt på ön och här är det obligatoriskt med fyrhjulsdriven bil – då även vägarna består av sand!

Man kan göra en dagstur till K’gari från Sunshine Coast eller från Hervey Bay. Vi rekommenderar dock att man spenderar två- tre dagar på ön, så att man har tid att uppleva alla de speciella platserna. Gå i regnskogen, bada i de inbjudande sjöarna och kör längs med den oändligt långa stranden.

Se vad du kan uppleva på K’gari.

Utflykter och aktiviteter på K’gari

Unika hotell på K’gari

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Stora Barriärrevet.
Inspiration
Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.
Läs hela artikeln
Bedarra Island Resort
Inspiration
Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.
Läs hela artikeln