Fraser Island

Foto: Tourism Australia

Hem > Australien > Queensland > Fraser Island
Karta Fraser Island

Fraser Island

Delstat: Queensland

Antal insjöar: över 100

Fraser Island är världens största sandö.

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Fraser Island ligger nordöst om Sunshine Coast och är världens största sandö. Från Hervey Bay på fastlandet tar det 45 minuter med båt över till Fraser Island. Ön kan verkligen beskrivas som ett paradis på jorden, med oändliga vita sandstränder och kristallklart vatten.

Stora delar av Fraser Island, eller K´gari som den kallas av aboriginerna, består av regnskog, vilket är överraskande då ön består helt av sand. Träden växer rakt upp ur sanden. På ön finns dessutom hela 40 sötvattenssjöar, ett komplicerat ekosystem och ett rikt växt- och djur- och inte minst fågelliv. Man räknar med att det finns 350 olika fågelarter här, och dingosen på Fraser Island anses vara de mest renrasiga i hela Australien.

Fraser Island är en speciell och unik ö. Ett obligatoriskt ställe att besöka är Maheno Shipwreck, vraket av ett skepp som strandade under en cyklon 1935 och som idag är helt sönderrostat. I Champagne Pools kan man bada i saltvatten och vid Indian Head kan man sitta i månens sken och betrakta ett hav av sand och valsafari är ett måste från augusti till oktober. Många väljer att hyra bil för att köra runt på ön och här är det obligatoriskt med fyrhjulsdriven bil – då även vägarna består av sand!

Man kan göra en dagstur till Fraser Island från Sunshine Coast eller från Hervey Bay. Vi rekommenderar dock att man spenderar två- tre dagar på ön, så att man har tid att uppleva alla de speciella platserna. Gå i regnskogen, bada i de inbjudande sjöarna och kör längs med den oändligt långa stranden.

Se vad du kan uppleva på Fraser Island.

Utflykter och aktiviteter på Fraser Island

Unika hotell på Fraser Island

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Bedarra Island Resort
Inspiration
Stora upplevelser i behagliga omgivningar är nyckelorden. Barfotalyx handlar inte om status och flärd, utan om att vända blicken inåt och känna hur underbart du har det.
Stora Barriärrevet.
Inspiration
Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.
.