Search
Generic filters
Välj en sida

Cairns

Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på Stora Barriärrevet, till vackra nationalparker som till exempel Daintree och till de mindre badorterna längs kusten.

Utflykter och aktiviteter

Cairns

Delstat: Queensland

Antal invånare: 250 000

Största attraktion: Stora Barriärrevet

Lär känna Cairns

Cairns ligger längst upp i norr på Australiens östkust, i de tropiska delarna av kontinenten. Cairns är den perfekta utgångspunkten för turer ut på Stora Barriärrevet, till vackra nationalparker som till exempel Daintree och till de mindre badorterna längs kusten.

Cairns är en internationellstad med förstklassig övernattning, ett stort utbud med bra restauranger, konst- och kulturaktiviteter. Staden har även många butiker, marknad och en populär strandpromenad med en stor saltvattenlagun där både stora och små tryggt kan svalka sig.

Utbudet av aktiviteter är stort och vi rekommenderar några dagar i staden innan man fortsätter vidare till badorterna Pal Cove, Kewarra Beach, Trinity Beach eller Port Douglas.

Palm Cove

Palm Cove har kanske en av de finaste stränderna i norra Queensland, och ligger bara 20 minuter norr om Cairns. Detta är en populär och avslappnad semesterort, med bra och anrika restauranger, små caféer och butiker. Det idylliska läget och urvalet av förstklassiga hotell gör det enkelt att skämma bort sig själv. Palm Cove är för övrigt Australiens Spa-huvudstad, och vi rekommenderar att prova något av de prisbelönta spaanläggningarna.

Trinity Beach

Trinity Beach ligger strax söder om Palm Cove och är Cairns populäraste strand, där både lokalbefolkningen och turister minglar med varandra i de avslappnade tropiska omgivningarna. Detta ger en väldigt speciell atmosfär som man inte finner på så många andra ställen. Här kan du bo precis vid stranden eller på en höjd med fantastisk utsikt över omgivningarna. Vi Trinity Village finns butiker, restauranger och caféer, även om utbudet inte är lika stort som i Palm Cove.

Se filmen nedan för mer information:

Rekommenderade upplevelser

  • Stora Barriärrevet, en dagstur på revet är obligatorisk oavsett om du vill snorkla, dyka eller titta på korallerna torrskodd från en båt med glasbotten.
  • Kuranda, den lilla byn i regnskogen. Ta kabinbanan SkyRail ena vägen och den natursköna tågresan Kuranda Scenic Rail den andra.
  • Badorterna norr om Cairns, besök Palm Cove , Trinity Beach, Kewarra Beach och/eller Port Douglas.
  • Cairns ZOOM and Wildlife Dome, se de australiensiska djuren och utmana dig själv i en av de höga klätterställningarna.
  • Cairns Esplanad Lagoon, denna konstgjorda lagunen vid strandpromenaden är bra att ha när man vill svalka sig.
  • Daintree Rainforest, besök världens äldsta regnskog på en dagstur från Cairns.
Kuranda Scenic Railway.

Kuranda Scenic Railway.

Vädret i Cairns

Klimatet i Cairns är behagligt året runt. Som resten av Queensland har Cairns två distinkta årstider: regnsäsongen under sommaren (december-februari) och den torra säsongen, vintern (juni-augusti). Tropiska Carins har varma och fuktiga somrar och milda och torra vintrar. Regnperioden börjar oftast i december och huvuddelen av den årliga nederbörden faller mellan januari och mars. Cairns har en dagstemperatur på 23-31 grader på sommaren och 18-26 grader på vintern.

Hangliding Northern Beaches/Cairns.

Handgliding över stränderna norr om Cairns.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Lizard Island Resort

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.

Här är våra favoritöar på Stora Barriärrevet.

great barrier reef

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet.

Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.