Search
Generic filters
Välj en sida

Brisbane

Brisbane ligger i södra delen av solskensstaten Queensland och är en perfekt utgångspunkt för att utforska några av de mest fascinerande platserna i Australien.

Utflykter och aktiviteter

Brisbane

Delstat: Queensland

Antal invånare: 2,4 miljoner

Smeknamn: Brizzie

Lär känna Brisbane

Brisbane ligger i södra delen av solskensstaten Queensland och är en perfekt utgångspunkt för att utforska några av de mest fascinerande platserna i Australien. Brisbane är huvudstad i delstaten Queensland och landets tredje folkrikaste stad med drygt 2 miljoner invånare.

Staden i sig förtjänar ett par dagars uppehåll med ett stort urval av restauranger, butiker och andra attraktioner. Brisbane River flyter genom centrum av staden och längs med flodkanten ligger parker och restauranger. I det behagliga och soliga klimatet är det ett naturligt val att avnjuta en lunch eller middag under bar himmel.

Slappa på stranden mitt i staden

Upplev atmosfären på en australiensisk strand mitt i hjärtat av staden. Denna anlagda strand är gratis att besöka och har en glittrande lagun omgiven av vit sand och subtropiska växter. Slappna av med en glass, ta en simtur eller njut av solen. Aquativity är en vattenpark i närheten som passar särskilt bra för barnfamiljer.

Även om storstaden har mycket att bjuda på i sig själv så bör man även besöka några av attraktionerna i stadens omnejd; vackra stränder, öar och den spännande regnskogen i området.

Från Brisbane är det inte långt till kända områden som Gold Coast i söder, eller Sunshine Coast och Fraser Island i norr.

Rekommenderade upplevelser

  • Southbank, ett populärt område vid floden i Brisbane med parkområden, restauranger och en populär konstgjord strand.
  • Lone Pine Koala Sanctuary, håll en koala, handmata en känguru och möt fler andra australiensiska djur.
  • Shopping i Queen Street Mall och på de många marknaderna i staden.
  • Queensland Maritime Museum.
  • Nöjesparkerna i området runt Brisbane.
South Bank i Brisbane.

South Bank i Brisbane.

Vädret i Brisbane

Brisbane har ett subtropiskt klimat och oftast är det varmt året runt. På sommaren (december till februari) ligger medeltemperaturen runt 30 grader. Samtidigt är det på sommaren som området har mest regn, vilket kan betyda även oväder och översvämning. Vintern (juni till augusti) är generellt sett torr och mild. De flesta dagar är soliga och medeltemperaturen liggerrunt 17 grader.

Brisbane Story Bridge.

Brisbane Story Bridge. Foto: Tourism Queensland

Börja planera din drömresa

Inspiration

Sydney

16 fantastiska platser du måste uppleva i Australien

Australien är ett stort land med många vackra platser och otroliga upplevelser.