Queensland

Foto: Tourism and Events Queensland

Hem > Australien > Queensland

Få platser i världen har en så mångfacetterad natur som Queensland. Med 450 nationalparker och en mångfald av marina parker, och det är därför inte konstigt att staten står högt upp på önskelistan för de som önskar en semester med fokus på naturen.

Queensland är otroligt färgrikt med smaragdgröna regnskogar, gyllene sandstränder, blått hav, den fascinerande röda outbacken, de färgstarka småbyarna och dess invånare – kort sagt ett levande kalejdoskop!

Queensland är idealiskt för dig som vill utforska själva essensen av Australien.

Här kan du snorkla, dyka eller segla på the Great Barrier Reef, slappna av i ett idylliskt ö-paradis, vandra genom urgammal regnskog med en infödd ranger som guide. Eller så kan du fördjupa dig i livet i regnskogen genom att ta in på någon av alla ekologiska resorter som finns. Att ha Cairns eller Port Douglas som utgångspunkt för utforskning både till havs och på land är idealiskt. Utforska den vackra och gåtfulla sandön Fraser Island, eller våga dig in i Queenslands outback och uppleva landskapets intensiva färgspektrum.

Se vad du kan uppleva i Queensland.

Höjdpunkter i Queensland

  • Stora Barriärrevet, världens största korallrev med ett otroligt varierat och färgrikt liv under vattnet.
  • Daintree Rainforest och Cape Tribulation, en av världens äldsta regnskogar och den region som har flest växt- och djurarter i hela Australien.
  • Fraser Island, världens största sandö med ett komplicerat ekosystem, är en magnet både för lokalbefolkningen och turister.
  • Whitsunday Islands, en samling med 74 bildsköna tropiska öar, där man finner resorter, stränder och dykning i världsklass.
  • Lamington National Park, en fascinerande subtropisk regnskog en dryg timme med bil från Gold Coast.
  • Port Douglas, en av de mysigaste och mest pittoreska fiskebyarna i nordöst med närhet till Barriär-revet.

Destinationer i Queensland

Reseförslag till Queensland

Unika hotell i Queensland

Utflykter och aktiviteter i Queensland

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Stora Barriärrevet.
Inspiration
Det 2.300 kilometer långa Stora Barriärrevet är det största korallrevet i världen. Vi har samlat 10 utav de bästa upplevelserna på Stora Barriärrevet.
Lizard Island.
Inspiration
De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.
.