Search
Generic filters
Välj en sida

Queensland

Få platser i världen har en så mångfacetterad natur som Queensland. Med 450 nationalparker och en mångfald av marina parker, och det är därför inte konstigt att staten står högt upp på önskelistan för de som önskar en semester med fokus på naturen.

Reseförslag

Queensland

Lär känna Queensland

Queensland är otroligt färgrikt med smaragdgröna regnskogar, gyllene sandstränder, blått hav, den fascinerande röda outbacken, de färgstarka småbyarna och dess invånare – kort sagt ett levande kalejdoskop!

Queensland är idealiskt för dig som vill utforska själva essensen av Australien.

Här kan du snorkla, dyka eller segla på the Great Barrier Reef, slappna av i ett idylliskt ö-paradis, vandra genom urgammal regnskog med en infödd ranger som guide. Eller så kan du fördjupa dig i livet i regnskogen genom att ta in på någon av alla ekologiska resorter som finns. Utforska den vackra och gåtfulla sandön Fraser Island, eller våga dig in i Queenslands outback och uppleva landskapets intensiva färgspektrum.

Höjdpunkter

 

  • Stora Barriärrevet, världens största korallrev med ett otroligt varierat och färgrikt liv under vattnet.
  • Daintree Rainforest och Cape Tribulation, en av världens äldsta regnskogar och den region som har flest växt- och djurarter i hela Australien.
  • Fraser Island, världens största sandö med ett komplicerat ekosystem, är en magnet både för lokalbefolkningen och turister.
  • Whitsunday Islands, en samling med 74 bildsköna tropiska öar, där man finner resorter, stränder och dykning i världsklass.
  • Lamington National Park, en fascinerande subtropisk regnskog en dryg timme med bil från Gold Coast.

Se filmen nedan för mer information:

Unna dig något extra

Bedarra Island Resort

Bedarra Island Resort

Precis utanför kusten vid Mission Beach ligger praktfulla Bedarra Island Resort. Ön består av idylliska stränder och 45 hektar tropisk skog med Stora Barriärrevet som närmaste granne.

Lizard Island Resort

Lizard Island Resort

Det här är det bästa Australien har att erbjuda! Många anser att Lizard Island är Stora barriärrevets vackraste ö, och det säger inte lite.

qualia

qualia

qualia är den nyaste resorten på Hamilton Island och Stora barriärrevet. Resorten är byggd i australiensisk stil och ligger helt för sig själv på den norra delen av Hamilton Island.

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge är en fantastisk lodge och det bästa vi kan erbjuda när det kommer till resorter i regnskogen. Silky Oaks Lodge ligger i den tropiska regnskogen vid Mossman Gorge, precis norr om Port Douglas.

Castaways Resort & Spa Mission Beach

Castaways Resort & Spa Mission Beach

Castaways Resort & Spa har ett perfekt läge vid den 14 kilometer långa stranden i Mission Beach, och erbjuder bekväma rum och lägenheter.

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island Eco Resort

Längst söderut i Stora barriärrevet ligger Lady Elliot Island och hit bör man åka om man är ute efter en riktigt speciell upplevelse. Många anser att det här är den bäst bevarade delen av revet, med ett otroligt rikt liv av fisk och koraller.

O’Reilly’s Rainforest Retreat

O’Reilly’s Rainforest Retreat

O’Reilly’s Rainforest Retreat är en enastående resort, känd för sin trivsamma atmosfär och sitt läge i Lamington National Park.

Thala Beach Nature Reserve

Thala Beach Nature Reserve

Strax söder om Port Douglas ligger den här exklusiva resorten. Thala Beach Lodge har en privat strand och här är du garanterad en alldeles speciell vistelse.

Heron Island Resort

Heron Island Resort

Heron Island är en otroligt idyllisk resort som ligger på en korallö i Stora barriärrevet. Här finns ett unikt marint djurliv, havssköldpaddor, valar och en rad fågelarter.

Kingfisher Bay Resort

Kingfisher Bay Resort

Kingfisher Bay Resort är den perfekta utgångspunkten för att utforska Fraser Island. Du kan lätt få syn på vilda djur och fåglar från verandan eller poolen.

Spicers Peak Lodge

Spicers Peak Lodge

I vildmarksområdet Queensland High Country ligger Spicers Peak Lodge. En vistelse här är lika med en riktigt exklusiv och intim australiensisk vildmarksupplevelse.

Börja planera din drömresa

Inspiration

great barrier reef

10 oförglömliga upplevelser på Stora Barriärrevet

Du kan uppleva revet genom att snorkla eller dyka, med glasbottenbåt, vattenscooter, halvt nedsänkt ubåt, segelbåt, helikopter eller sjöflygplan, eller till och med hoppa fallskärm över revet.

Lizard Island Resort

De fem bästa öarna på Stora Barriärrevet

De flesta drömmer om att få se Stora Barriärrevet med egna ögon en gång i livet. Bor du på en av öarna som ligger på revet kommer du att få ett minne för livet.