Uluru (Ayers Rock)

Foto: Tourism NT/Backyard Bandits

Hem > Australien > Northern Territory > Uluru (Ayers Rock)
Karta - Uluru

Uluru (Ayers Rock)

Delstat: Northern Territory

Antal invånare: ca. 1000

Närmaste tätort: Yulara.

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

I hjärtat av Australien ligger den berömda klippan Uluru, även känd som Ayers Rock.

Uluru ligger 465 km från Alice Springs och hit kommer du lättast med flyg. Det är även mycket populärt att göra en flerdagarstur till detta område från Alice Springs, alternativt köra själv i husbil. Uluru är en av världens mest kända naturskapta underverk och har även en stor andlig betydelse för aboriginerna.

Ett besök i Uluru/Ayers Rock är för många höjdpunkten på resan till Australien, oavsett om det är på grund av storleken, den andliga betydelsen eller de otroliga färgändringar som stenen genomgår varje dag.

Kata Tjuta

I samma nationalpark som Uluru finns Kata Tjuta som även kallas The Olgas. Kata Tjuta består av 36 vackra runda bergsformationer som har formats av väder och vind under miljoner av år.

Det finns ett stort utbud av stigar så att du kan utforska området på egen hand eller tillsammans med en guide.

Kings Canyon

Kings Canyon ligger i Watarrka nationalpark mellan Uluru och Alice Springs. Ravinens röda väggar reser sig från landskapet i 100 meters höjd. Det är möjligt att göra en tre timmars vandring längs med ravinens kant. Vandringen ger dig en fantastisk utsikt över Kings Canyon och det vackra omkringliggande landskapet. Här finns bergsformationer och frodig vegetation, någon helt annan än resten av regionen. Under vandringen stannar man även vid Garden of Eden, som är ett vattenhål med frodig vegetation där man kan ta sig ett uppfriskande bad.

Se vad du kan uppleva vid Uluru.

Utflykter och aktiviteter vid Uluru

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt

Unika hotell vid Uluru

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Jumping crocodile i Adelaide River.
Inspiration
Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.
Läs hela artikeln
Longitude 131° Resort.
Inspiration
Ät frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster. Upplevelserna står på rad med dessa fem noga utvalda elithotell som bas.
Läs hela artikeln