Kakadu National Park

Foto: Tourism NT/Helen Orr

Hem > Australien > Northern Territory > Kakadu National Park
Karta - Kakadu National Park

Kakadu National Park

Delstat: Northern Territory

Storlek: ca 20 000 km2, ca. lika stor yta som Slovenien.

Aboriginerna har bott i området utan avbrott i minst 40 000 år.

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Få en offert

Kakadu är den största nationalparken i Australien. Området ligger tre timmars resa öster om Darwin och täcker en yta av cirka 19 000 km och består av våtmarker, floder, regnskog, slättland och berg.

I mer än 50 000 år har aboriginerna bott i detta område och på många platser i parken kan man se välbevarade klippmålningar. Kakadu är berömt för sin rika flora och fauna med ett unikt fågel- och djurliv, och då inte minst för sina söt- och saltvattenkrokodiler.

Arnhem Land

Ännu längre bort ligger det 90 000 km stora Arnhem Land. Denna orörda vildmark är aboriginernas land och hem för många traditionella aboriginska samhällen. Det förhistoriska landskapet har klippmålningar få västerlänningar har sett.

Litchfield National Park

Litchfield är en mindre nationalpark som ligger endast en timmes resa söder om Darwin. Höjdpunkterna i denna park kan upplevas på en dagstur. Trygga och krokodilfria badmöjligheter i vattenhål och vattenfall tillsammans med stora termitstackar gör Litchfield till en intressant utflykt från Darwin.

Katherine Gorge

Katherine, som ligger fyra timmar söder om Darwin, är en liten stad som är känd för Nitmiluk National Park och den mäktiga Katherine Gorge. Katherine Gorge delar det vackra landskapet och området kan upplevas med båt, kajak eller från luften i helikopter. Många utflykter från Darwin inkluderar Katherine, men staden kan även inkluderas i en körsjälvtur.

Se vad du kan uppleva i Kakadu National Park.

Utflykter och aktiviteter i Kakadu

Top End

Flerdagsutflykt

Kakadu, Katherine

Flerdagsutflykt

Unika hotell i Kakadu

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Longitude 131° Resort.
Inspiration
Ät frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster. Upplevelserna står på rad med dessa fem noga utvalda elithotell som bas.
Läs hela artikeln
Sydney.
Inspiration
Vi har tagit fram 16 platser som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet. Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!
Läs hela artikeln