Search
Generic filters
Välj en sida

Kakadu National Park

Kakadu är den största nationalparken i Australien. Området ligger tre timmars resa öster om Darwin och täcker en yta av cirka 19 000 km och består av våtmarker, floder, regnskog, slättland och berg.

Utflykter och aktiviteter

Kakadu National Park

Destination:

Kakadu National Park

Delstat: Northern Territory

Storlek: ca 20 000 km2, ca. lika stor yta som Slovenien.

Aboriginerna har bott i området utan avbrott i minst 40 000 år.

Lär känna Kakadu National Park

Kakadu är den största nationalparken i Australien. Området ligger tre timmars resa öster om Darwin och täcker en yta av cirka 19 000 km och består av våtmarker, floder, regnskog, slättland och berg.

I mer än 50 000 år har aboriginerna bott i detta område och på många platser i parken kan man se välbevarade klippmålningar. Kakadu är berömt för sin rika flora och fauna med ett unikt fågel- och djurliv, och då inte minst för sina söt- och saltvattenkrokodiler.

Arnhem Land

Ännu längre bort ligger det 90 000 km stora Arnhem Land. Denna orörda vildmark är aboriginernas land och hem för många traditionella aboriginska samhällen. Det förhistoriska landskapet har klippmålningar få västerlänningar har sett.

Litchfield National Park

Litchfield är en mindre nationalpark som ligger endast en timmes resa söder om Darwin. Höjdpunkterna i denna park kan upplevas på en dagstur. Trygga och krokodilfria badmöjligheter i vattenhål och vattenfall tillsammans med stora termitstackar gör Litchfield till en intressant utflykt från Darwin.

Katherine Gorge

Katherine, som ligger fyra timmar söder om Darwin, är en liten stad som är känd för Nitmiluk National Park och den mäktiga Katherine Gorge. Katherine Gorge delar det vackra landskapet och området kan upplevas med båt, kajak eller från luften i helikopter. Många utflykter från Darwin inkluderar Katherine, men staden kan även inkluderas i en körsjälvtur.

Se filmen nedan för mer information:

Unika hotell

Bamurru Plains.

Bamurru Plains

Bamurru Plains erbjuder vildmarksupplevelser utöver det vanliga i ett av Australiens mest fascinerande landskap. Den här lyxcampen hittar du i Kakadu nationalpark i Australiens Northern Territory.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Att se världens största krokodiler på nära håll är spännande!

Topp 9 höjdpunkter i Northern Territory

Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.

Sydney

16 fantastiska platser du måste uppleva i Australien

Australien är ett stort land med många vackra platser och otroliga upplevelser.