Alice Springs

Foto: Tourism NT

Hem > Australien > Northern Territory > Alice Springs
Karta - Alice Springs

Alice Springs

Delstat: Northern Territory

Antal invånare: ca. 30 000

Kuriosa: Närmaste stad (Darwin) ligger 1500 kilometer från Alice Springs.

Rekommenderade upplevelser

Utflykter och aktiviteter

Få en offert

Mitt i Australien ligger den världsberömda lilla staden Alice Springs i en dal mellan de västra och östra MacDonnell Ranges. Staden är utgångspunkt för besök till den berömda klippformationen Uluru (Ayers Rock), men Alice Springs har också mycket annat att bjuda på.

Alice Springs, eller Alice som lokalbefolkningen kallar staden ligger mitt i landet. Många beskriver den som den mest speciella staden i Australien. Med endast 27 000 invånare har staden en unik atmosfär. I Alice Springs finns många gallerier som säljer lokala målningar och hantverk, och här finns festivaler och begivenheter som Henley on Todd regatta och Camel Cup.

I Alice Springs ligger the Royal Flying Doctor Service, som via flyg och helikopter ger läkarhjälp till de som bor utspridda i det enorma området runt staden. Här finns också the School of Air som ger undervisning via radio till barn och ungdomar i ett område som är större än många europeiska länder, det är världens största klassrum.

Royal Flying Doctor Service-museet i Alice Springs.
Gör ett spännande besök på museet om Royal Flying Doctor Service.
Foto: Tourism NT/Shaana McNaught

Alice Springs är en naturlig utgångspunkt för utflykter till områdets många bergsformationen och raviner, och då kanske först och främst Australiens mest berömda landmärke och det de allra flesta som besöker regionen önskar att uppleva – jättemonoliten Uluru/Ayers Rock.

Rekommenderade upplevelser i Alice Springs

  • School of the Air.
  • Royal Flying Doctor Service.
  • Alice Springs Desert Park.
  • West MacDonnell Ranges.
  • Stadens många gallerier med aboriginkonst

Utflykter och aktiviteter i Alice Springs

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt

Uluru, Kings Canyon

Flerdagsutflykt

Alice Springs

Dagsutflykt

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Sydney.
Inspiration
Vi har tagit fram 16 platser som vi rekommenderar och definitivt tycker att man bör besöka en gång i livet. Vi kan lova att du har många fina upplevelser framför dig!
Läs hela artikeln
Longitude 131° Resort.
Inspiration
Ät frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster. Upplevelserna står på rad med dessa fem noga utvalda elithotell som bas.
Läs hela artikeln