Search
Generic filters
Välj en sida

Northern Territory

Northern Territory är ett enormt område som sträcker sig från de tropiska skogarna i norr till det torra och röda ökenlandskapet mitt i landet.

Reseförslag

Northern Territory

Delstat:

Northern Territory

Lär känna Northern Territory

Med urgammalt aboriginskt kulturarv och nationalparker uppförda på UNESCO:s världsarvslista bjuder Northern Territory på verkligt unika upplevelser.

Northern Territory är tveklöst mest känt för jättemonoliten Uluru/Ayers Rock, som är en av Australiens största attraktioner. Men territoriet har så mycket mer att erbjuda. Vi kan nämna äventyrliga kör-själv turer genom den oändliga outbacken, nationalparker med fantastiska vattenfall, ett fascinerande djurliv och aboriginska grottmålningar.

Starta med några dagar i den livliga men ändå avslappnande staden Darwin i norr. Staden är ingångsporten till nationalparkerna Litchfield, Kakadu och Arnhem Land, med världens största saltvattenkrokodiler, ett rikt fågelliv, vattenfall och vattenhål, och urgamla aboriginska hällristningar. Kakadu är faktiskt den största nationalparken i hela Australien, och det säger inte lite. Kör man vidare söderut kommer man de urgamla ravinerna i Katherine Gorge, de varma källorna i Mataranka och säregna pubar – vi kan rekommendera ett stopp på puben i den lilla tätorten Daly Waters (som för övrigt har hela 9 invånare).

Fortsätter man vidare söderut genom outbacken är det välkommet att tillbringa några dagar i småstaden Alice Springs, som har flera intressanta museer, konstgallerier och hotell med en svalkande bassäng. Härifrån kan man fortsätta vidare till det som med ett ord kallas för the Red Center, där man bland annat hittar Uluru, Kata Tjuta och Kings Canyon, förutom oändlig ödemark och äkta outback-upplevelser. Du kommer garanterat inte att ha tråkigt i Northern Territory!

Höjdpunkter

 

  • Uluru, jättemonoliten som kanske är Australiens mest berömda landmärke och de 36 små runda bergen Kata Tjuta.
  • Kakadu, en orörd vildmark med aboriginska klippmålningar och ett rikt fågel- och djurliv.
  • Katherine Gorge, ett spektakulärt område med djupa klyftor och stora floder.
  • Devils Marbles, en rad gigantiska stenkulor och ett märkligt geologiskt fenomen strax utanför Tennant Creek.
  • Alice Springs, den lilla staden mitt i landet är en perfekt utgångspunkt för att utforska Australiens röda centrum.

Se filmen nedan för mer information:

Unna dig något extra

Bo på något av Northern Territory mest unika och lyxiga hotell.

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort

Longitude 131° Resort är en exklusiv, naturvänlig och romantisk resort där man kan uppleva soluppgången och solnedgången över Uluru från sitt egna tält.

Bamurru Plains

Bamurru Plains

Bamurru Plains erbjuder vildmarksupplevelser utöver det vanliga i ett av Australiens mest fascinerande landskap. Lyxcampen hittar du i Kakadu nationalpark.

Gör drömresan till verklighet

Inspiration

Att se världens största krokodiler på nära håll är spännande!

Topp 9 höjdpunkter i Northern Territory

Här är höjdpunkterna du inte bör missa när du besöker Northern Territory.

Fånga mangrovekrabbor i det vilda norra Australien.

Australien för äventyrslystna

Gör allvar av drömresan till Australien. Till “the bush”, till vinområdet Barossa, till djurriket Kangaroo Island och matmeckat Melbourne.

Solnedgången över den röda ödemarken är ren resemagi.

Lyx på australiensiska

Ät frukost med utsikt mot Uluru, även känd som Ayers Rock, kryp till sängs medan kängurur hoppar utanför ditt fönster.