Sydney

Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har ett så fantastiskt läge, ett behagligt klimat och så många stränder som Sydney.

Foto: aure50 - stock.adobe.com

Kart Sydney

Sydney

Delstat: New South Wales

Antal invånare: 5 100 000

Antal stränder: Över 100

Rekommenderade upplevelser

Vädret i Sydney

Utflykter och aktiviteter

Unika hotell

Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har ett så fantastiskt läge, ett behagligt klimat och så många stränder som Sydney.

Sydneys avslappnande livsstil och stadens tilltalande utseende gör den till en av världens bästa städer att besöka och att bo i. Invånarna, Sydneysiders, är vänliga och energiska och vet att uppskatta stadens utbud. Även om staden är stor så är centrum relativt kompakt och är lätt att hitta runt i.

Bondi Beach i Sydney.
Bondi Beach i Sydney.
Foto: Tourism Australia

Sydney är en internationell stad och här finns nästan alla världens nationaliteter representerade. Staden har en 90 kilometer lång kustlinje, och längs den finns inbjudande badstränder i en lång rad, de flesta förhållandevis orörda. Här finns även ett stort utbud av attraktioner och upplevelser, en mångfald av restauranger och ett tilltalande klimat.

Ett besök i operahuset är obligatoriskt, likaså att gå runt i the Rocks – området där de första nybyggarna slog sig ner. Man bör också uppleva Darling Harbour och en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller med vattentaxi. Ta bussen till kända Bondi Beach eller färjan till Manly om du vill ha lite mer plats omkring din badhandduk.

Rekommenderade upplevelser i Sydney

  • Sydney Opera House, gå på en förställning, rundvisning eller inta en kall förfriskning i solen på Opera Bar med utsikt mot Sydney Harbour Bridge.
  • Bondi Beach & Manly Beach, två av stadens mest kända och ikoniska stränder.
  • Båttur i Sydney Harbour.
  • Sydney Bridge Climb, en oöverträffbar utsikt över Sydney.
  • The Rocks, gå en promenad i denna historiska stadsdel med många trevliga caféer, restauranger och butiker.
Se allt du kan uppleva i Sydney.

Vädret i Sydney

Sydney har ett solrikt medelhavsklimat med mer än 240 soldagar om året. Somrarna är varma och vintrarna milda. Genomsnittlig max temperatur på sommaren är ca 26 grader, och luftfuktigheten kan vara hög. På vintern är max temperaturen ca 16 grader. Nederbörden är jämn hela året men normalt får staden lite mer regn i perioden mars till juni.

Läs mer om vädret i Sydney

Utflykter och aktiviteter i Sydney

Unika hotell i Sydney

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Inspiration

Håll dig uppdaterad

Var den första som får tillgång till resenyheter, exklusiva erbjudande och inspirerande tips.