Search
Generic filters
Välj en sida

Sydney

Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har ett så fantastiskt läge, ett behagligt klimat och så många stränder som Sydney.

Utflykter och aktiviteter

Sydney

Delstat: New South Wales

Antal invånare: 5 100 000

Antal stränder: Över 100

Lär känna Sydney

Sydney är Australiens största stad med över 4 miljoner invånare. Få städer har ett så fantastiskt läge, ett behagligt klimat och så många stränder som Sydney.

Sydneys avslappnande livsstil och stadens tilltalande utseende gör den till en av världens bästa städer att besöka och att bo i. Invånarna, Sydneysiders, är vänliga och energiska och vet att uppskatta stadens utbud. Även om staden är stor så är centrum relativt kompakt och är lätt att hitta runt i.

Sydney är en internationell stad och här finns nästan alla världens nationaliteter representerade. Staden har en 90 kilometer lång kustlinje, och längs den finns inbjudande badstränder i en lång rad, de flesta förhållandevis orörda. Här finns även ett stort utbud av attraktioner och upplevelser, en mångfald av restauranger och ett tilltalande klimat.

Ett besök i operahuset är obligatoriskt, likaså att gå runt i the Rocks – området där de första nybyggarna slog sig ner. Man bör också uppleva Darling Harbour och en båttur i hamnen, antingen med en av de många färjorna eller med vattentaxi. Ta bussen till kända Bondi Beach eller färjan till Manly om du vill ha lite mer plats omkring din badhandduk.

Se filmen nedan för mer information:

Rekommenderade upplevelser

  • Sydney Opera House, gå på en förställning, rundvisning eller inta en kall förfriskning
    i solen på Opera Bar med utsikt mot Sydney Harbour Bridge.
  • Bondi Beach & Manly Beach, två av stadens mest kända och ikoniska stränder.
  • Båttur i Sydney Harbour.
  • Sydney Bridge Climb, en oöverträffbar utsikt över Sydney.
  • The Rocks, gå en promenad i denna historiska stadsdel med många trevliga caféer, restauranger och butiker.
Bondi Beach med Sydney i bakgrunden.

Bondi Beach med Sydney i bakgrunden. Foto: Ethan Rohloff, Destination NSW

Vädret i Sydney

Sydney har ett solrikt medelhavsklimat med mer än 240 soldagar om året. Somrarna är varma och vintrarna milda. Genomsnittlig max temperatur på sommaren är ca 26 grader, och luftfuktigheten kan vara hög. På vintern är max temperaturen ca 16 grader. Nederbörden är jämn hela året men normalt får staden lite mer regn i perioden mars till juni.

Segling i Sydney Harbour.

Segling i Sydney Harbour. Foto: James Pipino, Destination NSW

Unika hotell

Park Hyatt Sydney.

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney är ett fashionabelt hotell med den kanske allra bästa utsikten i hela Sydney. Från hotellet ser du både det berömda operahuset och Sydney Harbour.

Four Seasons Sydney.

Four Seasons Sydney

Four Seasons Hotel i det historiska området The Rocks har ett perfekt läge i Sydney. Utsikten är fantastisk och det myllrar av butiker och caféer i närheten.

Börja planera din drömresa

Inspiration

Sydney

Här är upplevelserna du inte bör missa när du besöker Sydney

Gourmetmat, opera, historia och promenader längs med havet är bara några av upplevelserna du bör inkludera nästa gång du besöker Sydney.

Aqua Dining Restaurant, Milsons Point.

Här hittar du de bästa restaurangerna i Sydney

Den australiensiska scenen för matkultur har länge varit en av turistindustrins dragplåster, och den präglas av fokus på lokala råvaror och konkurrens mellan mästerkockar som överträffar varandra.

Wilsons Promontory National Park.

Kör kustvägen mellan Sydney och Melbourne

Kustvägen mellan Sydney och Melbourne är en av Australiens vackraste vägar. Den varierande sträckan tar dig genom sömniga kuststäder, nationalparker med ett rikt djurliv och långa folktomma stränder.