Andra destinationer i New South Wales

Foto: Tourism Australia

Hem > Australien > New South Wales > Andra destinationer i New South Wales

Blue Mountains

Karta - Blue Mountains

Mindre än två timmar från Sydney med bil eller tåg ligger en av landets mest spektakulära ikoner. Världsarvsområdet Blue Mountains är en av de mest kända och besökta nationalparkerna i New South Wales. Blue Mountains är hem för och beskyddar många sällsynta och hotade växter och djur och här finns ett stort utbud av vandringsturer för de som önskar att komma nära naturen.

Förutom vacker natur kan man också besöka några av de charmerande småstäderna, t ex Katoomba, Leura och Blackheath som alla har trevliga caféer, restauranger, butiker och gallerier. Besök Blue Mountains på en guidad dagstur från Sydney, eller lägg in ett stopp om ni kör själva.

Hunter Valley

Karta - Hunter Valley

Två timmar norr om Sydney ligger Hunter Valley som är ett av Australiens mest kända vinområden. Om du är intresserad av vin så är det ett måste med ett besök här. Här finns några av de äldsta vingårdarna i Australien, och några av de bästa vinerna i världen produceras här med hjälp av traditionella metoder och tekniker.

Totalt finns det cirka 150 vingårdar i området och hos de allra flesta är man välkommen för att provsmaka. Från vin och gourmetmat till praktfulla övernattningsplatser och fantastiska arrangemang, en vistelse i Hunter Valley är perfekt för att smaka på livets goda. När man inte äter eller dricker kan man koppla av på spa eller gå en runda på golfbanan.

Byron Bay

Karta - Byron Bay

Byron Bay är Australiens östligaste stad och Cape Byron som ligger söder om staden är den östligaste punkten på fastlandet. Det är en charmig kuststad med fantastiska stränder, goda surfing möjligheter, en alternativ och konstnärlig befolkning, och i det stora hela en avslappnad semesterort där man kan ta livet med ro.

Byron Bay har ett stort utbud av övernattningsställen, från det enkla till det luxuösa. Vill man vara aktiv finns det också ett stort utbud av aktiviteter, från surfarkurser och fallskärms- hoppning till dykning och kajakturer för att se delfiner.

Grand Pacific Drive

Karta - Grand Pacific Drive

Grand Pacific Drive är namnet på vägsträckan söder om Sydney som passerar många platser och aktiviter man inte bör missa när man är i området. Vägsträckan startar vid ingången till Royal National Park, precis söder om Sydney stad, och fortsätter söderut förbi Wollongong, Shellharbour, Kiama och ner till Shoalhaven vid Jervis Bay där Grand Pacific Drive officiellt slutar.

Under resan kör man förbi nationalparker, höga klippor där vägen klamrar sig fast längs med havet, avslappnade småstäder och otaliga orörda vita stränder med turkosblått hav. Från Jervis Bay kan man fortsätta vidare söderut till Melbourne, inåt landet till Canberra eller tillbaka till Sydney. Vi rekommenderar oavsett att man först stannar ett par nätter på Paperbark Camp.

Läs även: Kör kustvägen mellan Sydney och Melbourne.

BÖRJA PLANERA DIN DRÖMRESA

Unika hotell i New South Wales

Lord Howe Island