Search
Generic filters
Välj en sida

Andra destinationer i New South Wales

New South Wales är den mest folkrika delstaten i Australien med en befolkning på ca 7,5 miljon. Av dessa bor ungefär två tredjedelar i eller runt storstaden Sydney. Men New South Wales är mycket mer än Sydney. Delstaten är stor, har mycket varierande natur och är en utmärkt kör själv-destination.

Utflykter och aktiviteter

Övriga New South Wales

Blue Mountains

Bergsformationen Three Sisters i Blue Mountains.

Bergsformationen Three Sisters i Blue Mountains. Foto: James Horan, Destination NSW

Mindre än två timmar från Sydney med bil eller tåg ligger en av landets mest spektakulära ikoner. Världsarvsområdet Blue Mountains är en av de mest kända och besökta nationalparkerna i New South Wales. Blue Mountains är hem för och beskyddar många sällsynta och hotade växter och djur och här finns ett stort utbud av vandringsturer för de som önskar att komma nära naturen.

Förutom vacker natur kan man också besöka några av de charmerande småstäderna, t ex Katoomba, Leura och Blackheath som alla har trevliga caféer, restauranger, butiker och gallerier. Besök Blue Mountains på en guidad dagstur från Sydney, eller lägg in ett stopp om ni kör själva.

Hunter Valley

Vinområdet Hunter Valley.

Vinområden Hunter Valley. Foto: Phillip Quirk, Destination NSW

Två timmar norr om Sydney ligger Hunter Valley som är ett av Australiens mest kända vinområden. Om du är intresserad av vin så är det ett måste med ett besök här. Här finns några av de äldsta vingårdarna i Australien, och några av de bästa vinerna i världen produceras här med hjälp av traditionella metoder och tekniker.

Totalt finns det cirka 150 vingårdar i området och hos de allra flesta är man välkommen för att provsmaka. Från vin och gourmetmat till praktfulla övernattningsplatser och fantastiska arrangemang, en vistelse i Hunter Valley är perfekt för att smaka på livets goda. När man inte äter eller dricker kan man koppla av på spa eller gå en runda på golfbanan.

Byron Bay

Yoga i Byron Bay.

Yoga i Byron Bay. Foto: Tourism Australia

Byron Bay är Australiens östligaste stad och Cape Byron som ligger söder om staden är den östligaste punkten på fastlandet. Det är en charmig kuststad med fantastiska stränder, goda surfing möjligheter, en alternativ och konstnärlig befolkning, och i det stora hela en avslappnad semesterort där man kan ta livet med ro.

Byron Bay har ett stort utbud av övernattningsställen, från det enkla till det luxuösa. Vill man vara aktiv finns det också ett stort utbud av aktiviteter, från surfarkurser och fallskärms- hoppning till dykning och kajakturer för att se delfiner.

Grand Pacific Drive

Jervis Bay National Park.

Jervis Bay National Park. Foto: Nick Rains, Destination NSW

Grand Pacific Drive är namnet på vägsträckan söder om Sydney som passerar många platser och aktiviter man inte bör missa när man är i området. Vägsträckan startar vid ingången till Royal National Park, precis söder om Sydney stad, och fortsätter söderut förbi Wollongong, Shellharbour, Kiama och ner till Shoalhaven vid Jervis Bay där Grand Pacific Drive officiellt slutar.

Under resan kör man förbi nationalparker, höga klippor där vägen klamrar sig fast längs med havet, avslappnade småstäder och otaliga orörda vita stränder med turkosblått hav. Från Jervis Bay kan man fortsätta vidare söderut till Melbourne, inåt landet till Canberra eller tillbaka till Sydney. Vi rekommenderar oavsett att man först stannar ett par nätter på Paperbark Camp.

Läs även: Kör kustvägen mellan Sydney och Melbourne.

Börja planera din drömresa

Lite extra lyx under semestern?

Bo på något av New South Wales mest unika och lyxiga hotell.

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney

Park Hyatt Sydney är ett fashionabelt hotell med den kanske allra bästa utsikten i hela Sydney. Från hotellet ser du både det berömda operahuset och Sydney Harbour.

Four Seasons Sydney

Four Seasons Sydney

Four Seasons Hotel i det historiska området The Rocks har ett perfekt läge i Sydney. Utsikten är fantastisk och det myllrar av butiker och caféer i närheten.

Paperbark Camp

Paperbark Camp

Paperbark Camp består av lyxiga safaritält placerade mitt i naturen. Campen är omgiven av vacker natur vid Currambene Creek i närheten av Jervis Bay.

Capella Lodge

Capella Lodge

Med sin spektakulära och vackra utsikt mot havet, lagunen och bergen är Capella Lodge mycket omtyckt av gäster som är ute efter en elegant och sofistikerad resort.

Pretty Beach House

Pretty Beach House

Utanför Sydney ligger Pretty Beach House, som erbjuder avslappnad lyx och elegans för alla som drömmer om att dra sig undan i ett privat semesterparadis.