Perth

001061-787Vy över Perth från Matilda Bay. Foto: Tourism Western Australia

Perth är utgångspunkten för resor i Western Australia, den största delstaten i Australien som täcker nästan en tredjedel av landet.

Perth är kanske Australiens renaste stad, och så skiner solen nästan alltid här. Centrum är litet och kompakt så man kan gå till det flesta sevärdheter, shopping och restauranger. Klimatet är idealiskt - en kort vinter med temperaturer runt 18 grader och en lång, torr sommar med cirka 28 grader.

Besök även hamnstaden Fremantle, en mycket charmerande stad känd för sin hamn och många caféer.

Hotell och boende

Utbudet av hotellrum i Perth är stort och det bästa är att välja i vilket område man vill bo och vilken standard man önskar. 

Många tycker att det är bekvämt att kunna laga en del måltider själva och kunna tvätta sina kläder utan att behöva gå till en tvättomat. Är man en familj eller flera som reser tillsammans är det ofta trevligt att även kunna bo ihop. Då är lägenhetshotell ett bra alternativ. Det finns flera typer av lägenheter, alltifrån studio (som ett hotellrum, men med flera faciliteter) till stora lägenheter med vardagsrum och flera sovrum. Det finns i regel kök i lägenheten och tillgång till tvättmaskin i lägenheten eller i de gemensamma utrymmena.

Vi rekommenderar att man bor centralt i staden, då har man de viktigaste sevärdheterna på gångavstånd. Vi har avtal med hotell och lägenhetshotell över hela Perth och kan erbjuda allt från enkel standard till yttersta lyx. Du bestämmer vad som passar dig bäst så ger vi dig alternativen. 

Priserna på hotell och lägenheter varierar beroende på säsong och standard.

Kontakta oss för förslag och prisexempel.

Medina Grand Perth

s78 medinaEtt trevligt lägenhetshotell vid Perth Convention Centre och endast minuter från Barrack Street färje- terminal, Swan Bells, Kings Park och centrum med shopping och restauranger. Hotellet har rum och lägenheter med 1,2 och 3 sovrum.

138 smakfullt inredda rum och lägenheter, balkong (lägenheter), luftkonditionering, restaurang, bar, utomhuspool och bastu. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 3

Goodearth Hotel Perth

s78 goodearthEtt prisvärt turistklass hotell i centrum av Perth med gångavstånd till Swan River, shopping, restauranger och museer. Hotellet har vanliga rum och lägenheter med 1 sovrum, några med balkong och utsikt över staden.

181 rum, enkel inredning, luftkonditionering, dusch, kokmöjligheter, restaurang och bar. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 1

Mantra on Hay

Saville Park Suites PerthLägenhetshotell i centrum av Perth och nära Swan River. Alla lägenheter har fullt utrustat kök, luftkonditionering och balkong. Pool, parkering, tvättstugefaciliteter och barnpassning tillgängliga.

Prisklass: priskategori 3

Hyatt Regency Perth

Hyatt Regency PerthFlott hotell som ligger vid Swan River, på gångavstånd från centrum. Rummen är stora och eleganta med luftkonditionering och minibar. Hotellet erbjuder pool, parkering och barnpassning.

Prisklass: priskategori 3

Hotel Ibis Perth

Hotel Ibis PerthHotellet ligger i närheten av centrum och erbjuder enkel och komfortabel övernattning till rimligt pris. Rummen har luftkonditionering och hotellet erbjuder parkering.

Prisklass: priskategori 2

Mercure Hotel Perth

Mercure Hotel PerthHotellet ligger några få minuters promenad från centrum. Rummen har luftkonditionering och minibar och hotellet erbjuder pool, parkering och tvättmaskin.

Prisklass: priskategori 2

The Richardson Hotel & Spa

The Richardson Hotel & SpaBeläget vid Kings Park är detta lyxhotell, som är designat av London arkitekten Sir Terry Farrell, en pärla. Bli bortskämd i hotellets spa eller njut av en utsökt middag på restaurangen.

Besök gärna den Botaniska trädgården som ligger vid hotellet.

Prisklass: priskategori 4

Sheraton Hotel Perth

Sheraton Hotel PerthKomfortabelt hotell på gångavstånd från Swan River med väl utrustade rum, luftkonditionering och minibar. Hotellet har pool och parkering.

Prisklass: priskategori 3

Duxton

Duxton Hotel PerthFlott hotell på gångavstånd från Swan River och centrum av Perth. Rummen är eleganta, med luftkonditionering och minibar.

Hotellet har pool och parkering.

Prisklass: priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor