Lev det goda livet i Barossa

barossa 6Murray Street Vineyards, Barossa. © SATC

Australiens mest kända vinområde ligger endast två timmar med bil från Adelaide och här finns mer än 80 vingårdar. Här kan man njuta det goda livet på lyxiga resorter med prisbelönta viner, förstklassig mat och en fantastisk utsikt.

barossa 2Bethany Wines, Barossa. © Bethany WinesBarossa är ett fascinerande området. De gröna kullarna och dalarna har inspirerat många lokala konstnärer. Så ge dig själv tid att utforska en av världens bästa vinregioner rik på historia, kultur och kulinariska upplevelser.

Självklart är det vin
Barossa har ett medelhavsklimat med kyliga somrar och regniga vintrar något som är perfekt för produktion av rödvin, och regionen är känd för sin Shiraz och smakrika Cabernet. I regionen ligger också Eden Valley som har ett rykte om sig att producera försklassiga viner, och då speciellt Riesling och Chardonnay.

food wine 10Barossa erbjuder förstklassig mat och vinHistoria och kultur
Barossa kombinerar tradition och historia med 21 århundradets lyx och kreativitet. En av regionens första nybyggare, Johannes Menge, beskrev 1836 Barossa som ”grädden på moset”. Han hade helt rätt. Från starten i början av 1860-talet har Barossa en rik historia som är värd att utforska.

Lär om den kortlivade guldrushen på slutet av 1860-talet. Se byggnader, landskap, kultur och konst, och inte minst smaka på vin och lokala maträtter. Gör en biltur eller gå en tur och stäck på benen. Vägar och promenadleder är bra markerade.

Barossa – lev det goda livet.Sevärdheter och upplevelser

  • Hot Air Baloon
  • Penfolds "Gör ditt egen vin"
  • Butcher, Baker, Winemaker Trail
  • Maggie Beer’s Farm Shop
  • Upptäck nya smaker på Willunga Farmers’ Market
  • Hentley Farm Restaurant med olika menyer baserat på säsong

Hotell och boende

Priserna på hotellrum varierar beroende på säsong och standard.

Kontakta oss för förslag och prisexempel.

Novotel Barossa Valley Resort

novotelDetta hotell som ligger i utkanten av den lilla staden Tanunda, är placerad i ett naturligt amfiteater landskap och har utsikt över Jacobs Creek, North Para River och Barossa Valley. Bra utgångspunkt för att uppleva Australiens mest kända vindistrikt.

140 rum och lägenheter, luftkonditionering, pool, tennisbanor, golfbana, cykeluthyrning. Hotellet är rökfritt.

Barossa Valley ligger 74 km norr om Adelaide (ca 1,5 tim med bil).

Prisklass: priskategori 2

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor