Drömresa till Stora Barriärrevet

19 dagar

Drömresa till Stora Barriärrevet

På denna fantastiska resa får du uppleva det bästa som Stora Barriärrevet har att erbjuda. Färgrika korallrev, ett varierat undervattensliv, kritvita stränder, tropisk regnskog och spektakulära upplevelser.

Resan inkluderar besök i Brisbane, Whitsunday Islands, Mission Beach och Port Douglas, innan den avslutas med några dagar i Sydney.


Höjdpunkter:

 • Hamilton Island
 • Whitehaven Beach
 • Reefsleep på Hardy Reef
 • Mission Beach och Dunk Island
 • Daintree Rainforest
 • Agincourt Ribbon Reef
 • Trevliga Port Douglas och Four Mile Beach
 • Sydney

 

Flygresan går med det prisbelönta flygbolaget EmiratesResan startar i Stockholm, men det är möjligt att ansluta från andra städer i Sverige efter överenskommelse. Flygresan går via Dubai med det prisbelönta flygbolaget Emirates.

 

Brisbane

Första stopp är Brisbane där ni har två nätter och en hel dag till ert förfogande. Brisbane är den största staden i delstaten Queensland, och är en utmärkt plats att starta resan på med ett bra utbud av restauranger, butiker och attraktioner. Alternativt finns det en strand mitt i staden om man vill vila ut efter flygresan.

 Drömresan börjar med en avkopplande dag i Brisbane.Drömresan börjar med en avkopplande dag i Brisbane. Foto: Tourism Queensland 

Whitsunday Islands

Från Brisbane flyger ni till Hamilton Island, som är en av de 74 öar som utgör Whitsunday Islands. Hamilton Island är den ö som har störst utbud av boendealternativ och aktiviteter. Här finns ingen biltrafik, all transport sker till fots eller med små golfbilar. Ni bor vid Catseye Beach, som är öns mest populära strand.

 Besök en av världens finaste stränder, Whitehaven Beach.Besök en av världens finaste stränder, Whitehaven Beach. Foto: Tourism Queensland  

Vi har inkluderat en eftermiddagstur bland öarna i Whitsundays där höjdpunkten är ett besök på en av världens finaste stränder, Whitehaven Beach. Kameran kommer garanterat att användas flitigt, så kontrollera att du har gott om plats på minneskortet. Här är sanden kritvit, och det knarrar när du går i den. Koppla av på stranden eller ta en simtur i det turkosblå vattnet.

 Du har två dagar till att utforska livet under vattnet på Hardy Reef.Du har två dagar till att utforska livet under vattnet på Hardy Reef. 

Dagen efter går turen ut till den yttre delen av Stora Barriärrevet. Ombord på en katamaran sätter ni kurs mot Hardy Reef. Här lägger båten till vid en plattform och under dagen kan ni snorkla, dyka (extra kostnad), flyga helikopter över revet (extra kostnad), se korallerna från en glasbottenbåt eller höra experterna tala om revet och livet under vattnet.

 Njut av solnedgången ute på revet. En exklusiv upplevelse! Njut av solnedgången ute på revet. En exklusiv upplevelse! Foto: Russ Benning 

På eftermiddagen återvänder katamaranen tillbaka till Whitsundays, och det är bara ni och några ytterligare gäster som stannar kvar på plattformen ute på revet. Se hur livet under vattnet förändras när solen går ner. Natten tillbringar under stjärnhimlen i en swag , som är som en tjock sovsäck. En magisk upplevelse!

Nästa dag har ni ytterligare möjlighet att utforska revet innan ni återvänder tillbaka till Hamilton Island för ännu en övernattning. En frukost, två luncher och en middag ingår under vistelsen på Hardy Reef.

 

Mission Beach

Från Hamilton Island flyger ni vidare till Cairns. Efter ankomst blir ni körda till Mission Beach som ligger två timmars resa söder om Cairns. Mission Beach har en av de kortaste vägarna ut till Stora Barriärrevet. Vi har inkluderat en dagstur till Dunk Island, där ni under dagen kan snorkla på tre olika platser på revet utanför Dunk Island. Tycker du om fart och spänning, kan du hoppa fallskärm över Mission Beach och landa på stranden (inte inkluderat). Ett spektakulärt sätt att se revet på!

Se det stora utbudet av upplevelser du kan få på Mission Beach i denna film:

Castaways Resort & Spa Mission Beach - "Paradise Awaits You" from Crux Productions on Vimeo.

 

Port Douglas

Från Mission Beach blir ni körda till den mysiga semesterstaden Port Douglas, som ligger ca en timme med bil norr om Cairns. Här tillbringar ni fyra nätter, så det är gott om tid för att utforska stadens strand, Four Mile Beach, och de många utmärkta restaurangerna.

 Resan inkluderar några dagar i trevliga semesterstaden Port Douglas.Resan inkluderar några dagar i trevliga semesterstaden Port Douglas. Foto: Darren Jew 

Port Douglas ligger i det tropiska norr, precis vid Daintree Rainforest som är världens äldsta regnskog. Vi har inkluderat en dagstur som tar dig med in i regnskogen och där ni får lära er lite om den aboriginska kulturen, vilka djur och växter som de lever av och hur de jagar. En mycket populär och intressant dag.

 En spännande dagstur till Daintree Rainforest. En spännande dagstur till Daintree Rainforest. Foto James Fisher/Tourism Australia 

Nästa dag går turen ut till Agincourt Ribbon Reef. Detta är sista chansen att utforska det fantastiska livet under vattnet på Stora Barriärrevet under denna resa. Under dagen besöker ni tre olika platser på revet, och mellan tillfällena i vattnet serveras lunch och ni kan lyssna till presentationer om korallrevet.

 Dagsturen från Port Douglas ut till Agincourt Reef är sista chansen att snorkla på Stora Barriärrevet under denna resa.Dagsturen från Port Douglas ut till Agincourt Reef är sista chansen att snorkla på Stora Barriärrevet under denna resa.

 

Sydney

Från Port Douglas blir ni körda tillbaka till flygplatsen i Cairns, innan ni går ombord på flyget som tar er till Sydney. Ett besök i Australien är inte komplett utan ett besök i denna världsberömda storstad, som ligger vackert placerad vid Sydney hamn.

 Tillbringa de sista dagarna före hemresan i Sydney. Tillbringa de sista dagarna före hemresan i Sydney. Foto: Brian Raisbeck 

Under dagarna här finns tid att besöka de kända attraktionerna i staden, som t.ex. Sydney Opera House och Bondi Beach. Detta är sista stoppet på resan och från Sydney flyger ni tillbaka till Sverige via Dubai.

 


 

Resfakta

Standard: priskategori 4

Pris per person när två reser tillsammans:
från 39 900 kr

Prisen inkluderar:

 • Flyg Stockholm-Australien t/r i ekonomiklass med Emirates
 • Inrikesflyg Brisbane-Hamilton Island-Cairns-Sydney
 • Flygskatter och avgifter
 • 2 nätter i Brisbane
 • 3 nätter på Hamilton Island
 • Halvdags båttur bland öarna i Whitsundays inkl. Whitehaven Beach
 • 2 dagar/1 natt Reefsleep i swag på Hardy Reef inkl. snorkling
 • Privat transfer mellan Cairns-Mission Beach-Port Douglas-Cairns
 • 3 nätter på Mission Beach
 • Dagstur till Dunk Island inkl. snorkling
 • 4 nätter i Port Douglas
 • Dagstur till Daintree Rainforest
 • Dagstur till Agincourt Ribbon Reef inkl. snorkling
 • 3 nätter i Sydney
 • Visum till Australien

Resan kan utvidgas eller justeras efter era önskemål.  

Kontakta oss för mer information och bokning »

Turkod: 55715


 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor