Port Douglas – staden vid revet och regnskogen

Utsikt över Four Mile Beach i Port Douglas.

Port Douglas har gyllene stränder och några av Tropical North Queensland´s mest exklusiva resorter. Den tidigare fiskebyn är både sofistikerad och avslappnad och är ett populärt semestermål för både australiensare och utländska turister. Detta beror på närheten till Stora Barriärrevet, regnskogen och ett väldigt bra klimat året om.

Port Douglas ligger cirka 1 timmes körning norr om Cairns stad och cirka 45 minuter norr om den internationella flygplatsen. Det är ett väldigt charmigt ställe med många fina restauranger och sin egen speciella atmosfär. Den vackra stranden ”Four Mile Beach” ligger på gångavstånd från centrum. Om du föredrar lugna omgivningar så rekommenderar vi Port Douglas istället för Cairns.

Slappna av i tropiska Port Douglas.Här finns dessutom många bra restauranger, butiker, förstklassiga hotell och historiska byggnader från Queensland. Port Douglas är en utmärkt utgångspunkt för att utforska närområdet. Härifrån kan man åka på dagsturer ut till revet, följa med på 4WD safari eller ta en tur med socker tåget "Bally Hooley".

Avvara minst en dag till att besöka Daintree Rainforest som ligger norr om orten och är världens äldsta regnskog. Man bör heller inte missa det prisbelönta "Rainforest Habitat", där man får en unik inblick i hur det är att leva i regnskogens miljö.


Dagsturer och utflykter

Nedan finns ett urval av utflykter i och runt Port Douglas. Ta kontakt med oss om du vill höra mer om vad vi kan erbjuda i området, om du har speciella önskemål eller om du vill boka.

Kontakta oss för mer information och priser »

Sailaway till Low Isles

Sailaway til Low IslesSailaway är en segelbåt katamaran som tar max 33passagerare, och som tryggt kan sägas vara bland en av de finaste båtarna som har turer till revet från Port Douglas. Det här är en femstjärnig strålande upplevelse. På denna dagstur seglar du från Port Douglas ut till ögruppen Low Isles, som bl.a. består av en liten korallö. Snorklingen här är en fantastisk upplevelse bland fiskar och koraller i regnbågens alla färger. Har man riktig tur kan man får se en sköldpadda som simmar runt på revet.

Prisklass: priskategori 2

Poseidon Outer Reef Cruise Snorkelling

Poseidon tar dig med ut till Stora Barriärrevet

I Port Douglas går man ombord på Poseidon, en 24 meter lång katamaran som tar dig med ut till Agincourt Ribbon Reef där man under dagen kan snorkla på tre olika platser. Om man vill dyka, eller aldrig dykt men vill provdyka, finns möjlighet till det mot ett tillägg. Ombord finns en rymlig salong där lunch serveras och vill man koppla av och njuta av solen kan man göra det på däck.

Lunch är inkluderat.

Prisklasse: priskategori 2

 

Daintree Dreaming

Lär dig mer om den aboriginska kulturen.

Upplev aboriginernas levnadssätt och få en inblick i deras kultur på denna spännande dagstur. Turen utgår från Cairns eller Port Douglas och går norrut till Cooya Beach, där du blir mött av en guide. På denna tur får du lära dig kasta spjut, fånga fisk, krabbor och annan mat som var nödvändig för aboriginernas existens. Du får insikt i aboriginsk konst och konsthantverk och får själv prova dina konstnärliga talanger. Turen tar dig till fantastiska naturområden och en guidad tur i regnskogen.

Prisklass: priskategori 2

Upptäcktsresa till Cooktown

2 dagars upptäcktsresa till CooktownDetta är en 2-dagarstur som tar dig genom orörd regnskog och spektakulär natur till Cooktown. Cooktown är en av Australiens mest spännande ”nya” destinationer, och en av de sista utposterna mellan outback och det moderna Australien.

Detta är en tur för dig som tycker om historia, botanik, äventyr, att resa bortom landsvägen, regnskog och outback.

Prisklass:  priskategori 4

Silversonic Outer Barrier Reef

Dagstur till Stora Barriärrevet

Den 29 meter långa katamaranen Silversonic tar dig från Port Douglas till Outer Barrier Reef. Under dagen besöker ni tre olika platser på yttre revet, och du kan använda tiden (5 timmar) till att snorkla och upptäcka den fantastiska undervattensvärlden som finns här. Det finns möjlighet att göra en guidad snorklingstur. Dykning är möjligt mot ett tillägg.

Lunch är inkluderat. Systerkatamaranen Silverswift gör liknande tur med avgång från Cairns.

Prisklass: priskategori 2

 

Kuranda Rail, Rainforest & Skyrail

skyrail kurandaKuranda är ett idylliskt litet samhälle 25 kilometer nordväst om Cairns. Byn ligger en bit upp i bergen och du tar dig hit med det historiska Kurandatåget eller med Skyrail som tar dig med över trädtopparna med en fantastisk utsikt över regnskogen.

Vi rekommenderar en dagstur som börjar i Cairns eller Port Douglas där man reser med Skyrail ena vägen och med tåget den andra.

Prisklass: priskategori 3

Cape Tribulation & Daintree

Cape Tribulation och Daintree Från Cairns eller Port Douglas reser du kustvägen norrut, över Daintree River till Daintree Discovery Centre. Här går vi en kort guidad tur genom regnskogen, innan turen fortsätter till Cape Tribulation där du kan promenera på stranden eller bara njuta av omgivningarna.

Efter lunch (inkluderat i utflykten), är det besök vid Alexandra Lookout för att se den vackra panoramautsikten, och därefter en båttur på Daintree River för att uppleva områdets flora och fauna.

Prisklass: priskategori 2

 

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor