Fraser Island – världens största sandö

Stränderna på Fraser Island är oändliga.Fraser Island ligger nordöst om Sunshine Coast och är världens största sandö. Från Hervey Bay på fastlandet tar det 45 minuter med båt över till Fraser Island. Ön kan verkligen beskrivas som ett paradis på jorden, med oändliga vita sandstränder och kristallklart vatten.

Stora delar av Fraser Island, eller K´gari som den kallas av aboriginerna, består av regnskog, vilket är överraskande då ön består helt av sand. Träden växer rakt upp ur sanden. På ön finns dessutom hela 40 sötvattenssjöar, ett komplicerat ekosystem och ett rikt växt- och djur- och inte minst fågelliv. Man räknar med att det finns 350 olika fågelarter här, och dingosen på Fraser Island anses vara de mest renrasiga i hela Australien.

Fraser Island

Fraser Island är en speciell och unik ö. Ett obligatoriskt ställe att besöka är Maheno Shipwreck, vraket av ett skepp som strandade under en cyklon 1935 och som idag är helt sönderrostat. I Champagne Pools kan man bada i saltvatten och vid Indian Head kan man sitta i månens sken och betrakta ett hav av sand och valsafari är ett måste från augusti till oktober. Många väljer att hyra bil för att köra runt på ön och här är det obligatoriskt med fyrhjulsdriven bil – då även vägarna består av sand!

Man kan göra en dagstur till Fraser Island från Sunshine Coast eller från Hervey Bay. Vi rekommenderar dock att man spenderar två- tre dagar på ön, så att man har tid att uppleva alla de speciella platserna. Gå i regnskogen, bada i de inbjudande sjöarna och kör längs med den oändligt långa stranden. 

 

Kontakta oss för mer information om turer och övernattning på Fraser island

 


Klicka för att se video från Fraser Island:

 

Kingfisher Bay Resort

s31 kingfisher 1Världens största sandö, Fraser Island, ligger ett par hundra kilometer norr om Brisbane och detta är en unik ö även för Australien. Kingfisher Bay Resort har allt det som hör till en drömsemester.

Standard:priskategori 3

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor