Daintree Rainforest och Cape Tribulation

- världens äldsta tropiska regnskog

Utforska regnskogen i Daintree.

Daintree är världens äldsta tropiska regnskog och hem till jordens största urval av växter och djur. Nationalparken, som finns med på världsarvslistan, är över 135 miljoner år gammal.

Denna enorma regnskog är hem till runt 430 olika fågelarter, varav 13 inte finns någon anastans i världen. Se fjärilar, kängurur och den skräckinjagande kassovaren – den strutsliknande fågeln med blå hals. Du kan beundra en över 600 miljoner år gammal ormbunke, vars djupt liggande rötter försvarade den mot dinosaurier. Se krokodiler och sköldpaddor på Daintree River. En tredjedel av alla Australiens groddjur, pungdjur och reptiler och nästan två tredjedelar av alla Australiens fladdermus- och fjärilsarter finns också i Daintree.

Vid Cape Tribulation möter regnskogen havet.Vid Cape Tribulation, norr om Port Douglas möts Stora Barriärrevet och den tropiska regnskogen vid kusten. Detta är det enda stället i världen där två världsarvsområden möts. Slappna av på Coconut Beach eller följ med på en tur i regnskogen tillsammans med en infödd guide. Lär er om hur man har utnyttjat regnskogen för mat, medicin och som tillflykt och andlig föda i över 9000år.

Landskapet är spektakulärt och här finner du även Australiens största vattenfall – Wallaman Falls.


Se video från Daintree och Cape Tribulation:


Besök Daintree och Cape Tribulation

Vill du besöka Daintree och Cape Tribulation? Vi kan erbjuda både dagsturer och resorter i området.

Kontakta oss för mer information och prisförslag »

 

Silky Oaks Lodge

silkyoakslodge interior 2012En fantastisk lodge och det bästa vi kan erbjuda när det gäller regnskogsresorter!

Silky Oaks Lodge ligger i den tropiska regnskogen vid Mossman Gorge, precis norr om Port Douglas. Detta är ett av Australiens mest orörda områden, där man rätt som det är fortfarande upptäcker nya växt- eller djurarter.

En vistelse här är en lisa för själen.

Standard:priskategori 5

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor