Alice Springs

Mitt i Australien ligger den världsberömda lilla staden Alice Springs i en dal mellan de västra och östra MacDonnell Ranges.

Staden är utgångspunkt för besök till den berömda klippformationen Uluru (Ayers Rock), men Alice Springs har också mycket annat att bjuda på. Här ligger the Royal Flying Doctor Service, som via flyg och helikopter ger läkarhjälp till de som bor utspridda i det enorma området runt staden. Här finns också the School of Air som ger undervisning via radio till barn och ungdomar i ett område som är större än många europeiska länder, det är världens största klassrum.

Alice Springs är också en naturlig utgångspunkt för utflykter till områdets många klippor och klyftor, och då kanske först och främst till Australiens mest kända landsmärke jättemonoliten Uluru (Ayers Rock). Den som de flesta besökare kommer för att uppleva.

Hotell

Utbudet av hotellrum i Alice Springs är stort och vi har avtal med hotell runt om hela Alice Springs och kan erbjuda allt från enkel standard till yttersta lyx. Du bestämmer vad som passar dig bäst så ger vi dig alternativen.

Priserna på hotellrum varierar beroende på säsong och standard.

Kontakta oss för mer information och prisförslag »

Alice Station B & B

alice station band b sid 53Ett litet och charmigt B & B i hjärtat av Alice Springs med gångavstånd till bl.a. botaniska trädgården och golfbana. I närheten finns Todd Mall med shopping och restauranger och Flying Doctors. Ett hotell med smakfull modern inredning och en 'outback charm'. Koppla av i läsrummet eller i saltvattenpoolen.

4 rum, normalstora med aboriginsk konst på väggarna, luftkonditionering, frukostrestaurang, tv-rum, BBQ område, pool, cykeluthyrning. Hotellet är rökfritt.

Prisklass: priskategori 3

Chifley Alice Springs Resort

chifley alice springs reception2 10En populär resort vid Todd River, endast fem minuters gångväg till centrum, där det finns många aktiviteter och sevärdheter som butiker, museer, restauranger och caféer. Resorten har flera rumstyper.

139 rum, trevligt inredda och med många faciliteter, luftkonditionering, dusch, restaurang, bar, pool, cykeluthyrning och trädgård.

Prisklass: priskategori 3

All Seasons Oasis

All Seasons OasisHotellet ligger vid Todd River, en liten bit utanför centrum. Luftkonditionering och kaffe/tekokare på rummet. Hotellet har pool och spa.

Prisklass: priskategori 1

Aurora Alice Springs

Aurora Alice SpringsEtt 3-stjärnigt hotell placerat mitt i Alice Springs med gångavstånd till alla butiker och restauranger i staden. Alla rum har luftkonditionering och hotellet har egen restaurang och pool.

Prisklass: priskategori 1

Doubletree by Hilton

Crowne Plaza Alice SpringsTrevligt hotell nära centrum av Alice Springs. Luftkonditionering och minibar på rummet. Hotellet har pool, gym och tennisbana.

Prisklass: priskategori 1

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor