Nyhet! Australien för äventyrslystna

Fånga mud crabs i norra Australien.

Gör allvar av drömresan till Australien. Till "the bush", till vinområdet Barossa, till djurriket Kangaroo Island och matmeckat Melbourne. Down Under är närmare än någonsin med fantastiska flygförbindelser från Sverige.

- G'day mate! säger guiden David McMahon med ett stort leende under Crocodile Dundee-hatten när han kommer med dagens första kopp starkt kaffe. Det är tidig morgon i Northern Territory, och dagen inleds i stillhet med fågelsång på en bush glamping. De kommande fem dagarna är det naturen som står i fokus, med enorma saltvattenskrokodiler, aboriginsk kultur, mäktiga billabongs (vattendrag) och middag under bar stjärnhimlen.

I Crocodile Dundees fotspår

Filmen Crocodile Dundee spelades in i Northern Territory. Det var det enorma Kakadu National Park som huvudpersonen Mick Dundee beskrev som sin "backyard" då han stod på toppen av berget Ubirr, och pekade ut över omgivningarna. Idag är Ubirr främst ett pilgrimsmål för aboriginerna och grottmålningarna avslöjar att de har levt här i harmoni med naturen i hela 40 000 år. Deras filosofi är att lämna området i ett bättre skick än det var när de själva tog över den till sina efterkommande.

Upplev solnedgången över Kakadu National Park från toppen av Ubirr. Foto: Johan Lolos

Crocs, mer än fula skor

– Naturen i Kakadu och Arnhemland är spektakulär! Färgspelet mellan röda klippor och de gröna våtmarkerna är fascinerande, och djurlivet finns överallt - vackra fåglar och skygga saltvattenkrokodiler, eller "salties" som australiensarna kallar dem. Jag kände mig försvinnande liten i denna enorma natur som i stort sett är utan civilisation, bortsett från komfortabla «bush camps» där vi glampade, säger Susanne Larsson, resekonsulent hos Australienresor.

Darwin är Australiens «croc capital», och de stora saltvattenbestarna är världens största reptiler. En hanne kan bli över sex meter lång och väga mer än ett ton, och de gömmer sig under billabongens vattenyta som är täckt av vattenliljor och lotusblommor. Här stoppar du inte ner fingrarna i vattnet!

Lämna stressen

Från det vilda norr går färden vidare till sydkusten där nästa kapitel av Australienäventyr väntar. Du behöver inte tänka på transport från hotellet till flygplatsen, eller hur du får med dig bagaget till hotellet i storstaden Adelaide. Det står en chaufför i svart kostym och väntar på dig vid ankomst, så du slipper alla stressmoment. Med Australienresor får du smidigheten av en paketresa, utan att behöva resa i grupp. Dessutom får du hjälp att lägga upp en resrutt helt efter egna preferenser och du slipper att boka hotell och flygbiljetter på egen hand.

I Barossa Valley ligger vingårdarna tätt.

En vinodyssé

Adelaide är en trevlig stad, och ditt hotell, Mayfair Hotel har en femstjärnig boutiquecharm. En perfekt utgångspunkt för vinprovning i ett av Australiens bästa vindistrikt, Barossa Valley, som ligger en kort resa från Adelaide där du reser genom avenyer som under våren kantas utav violetta jakaranda träd. I Barossa ligger vingårdarna tätt och det finns mer än 150 producenter att välja mellan. Guiden är själv en vinconnoisseur och turen anpassas efter din smak. Kanske stannar ni på legendariska Peter Lehmann Winery, som av matmagasinet Aperitif omtalas som «Baronen av Barossa». Denna vingård har utsetts som "bäst i världen" hela fem gånger i den prestigefyllda International Wine and Spirit Competition i London.

Kangaroo Island i de bästa händerna

En halvtimmes flygresa från Adelaide ligger Kangaroo Island, och välkomstkommittén består av vallabyer, koalor, echidnas (myrpiggsvin), sjölejon och svarta kakaduor. Detta är ett djurrike utan motstycke och du är i de allra bästa händerna med Exceptional Kangaroo Island Tours. Man ska inte undervärdera värdet av en duktig guide och Craig Wickham och hans prisvinnande team är för Kangaroo Island vad David Attenborough är för BBC:s spridning av natur. Under två dagar kan du fördjupa dig i detta fantastiska och samtidigt okända universum. Övernattning är på Stanraer Homestead, en lantlig idyll med allt du kan förställa dig av avslappad lyx.

Fördjupa dig i naturen och djurlivet på Kangaroo Island. Foto: Sealink Travel Group.

Sätt dig i förarsätet

Expeditionen fortsätter tillbaka till Adelaide, där du vilar ut och låter intrycken sjunka in. Nästa destination är matmeckat Melbourne. Men innan du sätter dig ner på ett av stadens instagram vänliga caféer och berömda restauranger, får du njuta av resan längs med Great Ocean Road, som är en av världens mest berömda och bildsköna vägsträckor. Här kan du bl.a. uppleva det kända landmärket Twelve Apostles, antingen från klipporna vid sidan av eller från en helikopter. Det tar ett par dagar att köra från Adelaide till Melbourne, och om du vill kan du köra själv i ditt eget tempo. Hyrbil och vägrutt samt övernattningar är redan arrangerat för dig, så du kan koncentrera dig fullt ut på att njuta av Australien.

Mer än barriärrevet och Sydney

Har du hört talas om Mornington Peninsula? Eller Phillip Island? Antagligen inte, och det är inte så konstigt. Australien är en destination med många okända ansikten för oss som kommer långt bort ifrån. Mornington Peninsula är Australiens svar på "the Hamptons", en halvö för de goda livet med yachting, små fiskebyar, vingårdar och golf.

– Jag hade en av mina bästa ridupplevelser någonsin på Mornington Peninsula! Vi red från vingård till vingård på pigga hästar, och smakade på goda droppar längs vägen. Ett genialt koncept säger resejournalist och resebloggare Vibeke Montero.

Besök även naturfenomenet Phillip Island. Se till att vara här när solen går ner i Bass sundet och naturen dukar upp med en "pingvinparad". Varje kväll kommer de små pingvinerna tillbaka till Summerland Beach efter en dag till havs, och en vackrare syn än dessa vaggande, små skapelser som studsar upp från havet får du leta länge efter.

Resejournalist Vibeke Montero hade en av sina bästa ridupplevelser på Mornington Peninsula.

Melbourne for foodies

Avslutar du din Australienresa i Melbourne, kan du se fram emot stor matglädje. Cafékulturen har funnits här sedan länge, och förr i tiden fanns det egna cafépalats där man kunde njuta av stadens favoritdryck. Idag finns fortfarande en vibrerande cafékultur där frukost har blivit en konstform och lunch är dagens höjdpunkt. Restaurangscenen menar allvar och är känd som Australiens bästa.

Foto: Josie Withers

Maten som serveras på Attica är värd resan i sig, och Flower Drum är en kinesisk institution där du måste reservera bord månader i förväg. Vill du ha något mer vardagligt är Chinatown platsen för en het Szechuanrätt, Brunswick är känd för sina libanesiska restauranger och sina "laneways", små gränder mitt i staden, serverar allt från saftiga burgare till himelska tapas.

Smaklig måltid och trevlig resa!

Läs mer om resan och se vad som är inkluderat här: Upptäck vilda och vackra Australien

 5 anledningar att välja Australienresor - Upplev smidigheten av en paketresa utan att behöva resa i grupp.

Specialkunskap om Australien

Alla våra anställda har antingen bott eller rest mycket i Australien, och känner till varje stad, ö och avkrok. Vår expertis finns inte hos andra. Vi ger dig svar på allt du undrar över, som hur vädret är, vilket hotell som passar din budget och möjliga resrutter.

Trygghet

Beställer du resan genom oss, är du skyddad av Paketreselagen och lagstadgad resegaranti. Det betyder bland annat att om ett flyg blir försenat vid oväder, strejk eller inställda avgångar, så hjälper vi dig. Du behöver inte oroa dig under resan, och det är extra komfortabelt i ett så stort land som Australien där avstånden är enorma. Genom resegarantin är du skyddad om ett hotell eller flygbolag går i konkurs. Beställer du själv på nätet, har du få eller inga rättigheter och kan förlora stora belopp.

Vi är att lita på

Vi har inget intresse av att sälja något till dig som vi inte tror du blir nöjd med, och vi står för kvaliteten på de produkter vi säljer. I motsats till en anonym hemsida, är vi människor du kan tala med- både före, under och efter resan.

Vi gör resan rimligare och smidigare

Efter många år i branschen har vi bra prisavtal med våra samarbetspartners, något som kommer dig till godo när vi hjälper dig med din resrutt. Vi har även möjlighet att boka internationella och inrikes flygbiljetter samtidigt, något som ger ett mer fördelaktigt pris.

Du sparar tid

Det är många förberedelser innan du ger dig ut på en stor resa. Visum, internationellt körkort, transittider, och hur kommer du från flygplatsen till hotellet? Vi hjälper dig med alla förberedelser, så att du kan använda din tid till annat, så som att glädja dig till resan Down Under!


Läs mer om denna resa och se vad som är inkluderat här: Upptäck vilda och vackra Australien

instagram logo
Följ oss på Instagram: @Australienresor